BISERNA JEZERA AUSTRIJE-jesen

5 DANA AUTOBUSOM / 2 NO─ćENJA
JESEN 2018.
Salcburg ÔÇôVolfgangze – Bad I┼íl – Hal┼ítat

Salcburg┬áje ─Źetvrti po veli─Źini grad u Austriji i le┼żi na obalama reke Salcah, na severnoj granici sa Alpima. Blizina Alpa jedna je od turisti─Źkih atrakcija, ali je ipak najpoznatiji po svojoj istoriji. Salcburg je rodni grad kompozitora Volfganga Amadeusa Mocarta, a koji ima mno┼ítvo drugih atrakcija.┬áVolfgangze┬á(Wolfgangsee) je┬ájedno od najlep┼íih austrijskih jezera i poznato turisti─Źko mesto. U blizini je Sv. Gilgen gde se nalazi rodna ku─ça Mocartove majke.┬áBad I┼íl┬á(Bad Ischl) je svojevrsna ciljna ta─Źka pri poseti austrijskim jezerima i bele┼żi dugu istoriju turisti─Źke destinacije. Habzbur┼íka princeza Sofija ba┼í u Bad I┼ílu je izle─Źila neplodnost. Kasnije je njen sin, car Franja Josif I, svake godine tamo provodio svoja leta. Svakako ne propustite da probate ─Źuvene i┼ílere u najpoznatijoj austrijskoj poslasti─Źarnici.┬áHal┼ítat┬á(Hallstatt) se nalazi na samoj obali, u jugozapadnom delu istoimenog jezera, u austrijskom Salckamergut regionu, koji se prote┼że isto─Źno od grada Salcburga. U ovoj regiji se nalazi i Hal┼ítat rudnik soli, najstariji na svetu.

Program putovanja:
1. DAN BEOGRAD┬áPolazak iz Beograda oko 20h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Kara─Ĺor─Ĺeve ulice (ta─Źno vreme bi─çe poznato 2 dana pre putovanja). Vo┼żnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osve┼żenje.
2. DAN ┬á┬á┬áSALCBURG┬á┬á┬á┬áPo dolasku razgledanje grada u pratnji vodi─Źa.┬áObilazak Mocartovog rodnog mesta i jednog od najlep┼íih gradova srednje Evrope pe┼íice:┬áKatedrala, Franjeva─Źki manastir, Nadbiskupska palata, Mocartova rodna ku─ça, rasko┼íni park Mirabel┬ása veli─Źanstvenim pogledom na palatu. Slobodno vreme. Sme┼ítaj u hotel.┬áNo─çenje.
3. DAN SALCBURG – VOFGANGZE┬áDoru─Źak. Dolazak u Salcburg. Slobodno vreme┬áili┬áfakultativni obilazak┬áHelbrun┬ápalate i magi─Źnih fontana, izgradjenih po─Źetkom XVII veka po nalogu princa Markusa Sitikusa kao letnja rezidencija, u podno┼żju planine Helbrun.┬áPutovanje prema┬ájednom od najlep┼íih austrijskih jezera┬áVolfgangze. Danas je to poznato turisti─Źko mesto zahvaljuju─çi i tradiciji operete i slavnih hotela. U┬áSv. Gilgenu┬áse nalazi┬áku─ça Mocartove majke, a obi─çi ─çemo┬áglavni trg, crkvu sv. Egidija, gradske ve─çnice i stari hotel Post┬ás oslikanom fasadom.┬áFakultativna vo┼żnja brodom┬ápo jezeru (Sv.Gilgen – Sv.Volfgang). Povratak u hotel. No─çenje.
4. DAN┬áBAD I┼áL –┬áHAL┼áTAT┬áDoru─Źak. Napu┼ítanje hotela. Polazak ka┬áBad I┼ílu. U gradskom sredi┼ítu mo┼żete posetiti jednu od najslavnijih poslasti─Źarnica Austrije┬áÔÇťZauner”┬ái probati autenti─Źne i┼ílere, kola─Źe koji su dobili ime po samom mestu. Slobodno vreme za ┼íetnju ili kafu i kola─Źe.┬áNastavak putovanja ka┬áHal┼ítatu ÔÇô┬ápoznatom jezeru┬ái jednom od najpoznatijih fotografskih motiva Austrije, mesta┼íca s ribarskim ku─çama koje je poznato po arheolo┼íkom nalazi┼ítu keltske kulture. Okru┼żen je bujnim alpskim planinama, a pored divnog pejsa┼ża i o─Źuvane prirode, prava atrakcija su i istorijske znamenitosti Hal┼ítata:┬á┼Żupna crkva Vaznesenja┬ákoja je sagra─Ĺena 1505. godine,┬ápodzemno groblje Karner┬áu kojem se nalazi kosturnica iz 16. veka,┬áHal┼ítat muzej┬ákoji ima drugu najve─çu kolekciju na svetu umetni─Źkih dela hal┼ítatske kulture,┬árudnik soli.┬áFakultativna poseta rudniku soli┬áili slobodno vreme za ┼íetnju.┬áU popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vo┼żnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.
5. DAN BEOGRAD┬áDolazak u Beograd u ranim jutarnjim ─Źasovima.┬áKraj programa.

USLOVI PLA─ćANJA:

PLA─ćANJE SE VR┼áI U DINARSKOJ PROTIVVREDNOSTI PO KURSU UNICREDIT BANKE ZA EFEKTIVU NA DAN UPLATE

  • Gotovinski┬á– rezervacija se vr┼íi uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se pla─ça najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom┬ána platu – 30% se pla─ça prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i┬áNEMA UVE─ćANJA,┬áobra─Źun se vr┼íi po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospe─ça obustave i rate! Administrativnim zabranama je mogu─çe platiti do 20.05.2019.
  • U mese─Źnim ratama ─îEKOVIMA: prilikom rezervacije pla─ça se 30% od cene aran┼żmana, a ostatak duga se deli na jednake mese─Źne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se ─Źekovi gra─Ĺana kao garancija pla─çanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obra─Źunava ISKLJU─îIVO dinarski iznos koji se upla─çuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izra┼żava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aran┼żman vrati deponovane ─Źekove vlasniku! Prilikom predavanja ─Źekova kao garancije odlo┼żenog pla─çanja, agencija ─çe izdati revers o primljenim ─Źekovima. Ukoliko putnik poveri ─Źekove na realizaciju agenciji, agencija ─çe mu izdati ra─Źun

U sve cene je ura─Źunat PDV od 20%

NAPOMENE:┬ámolimo da dva dana pre polaska proverite ta─Źno vreme i mesto polaska autobusa! Minimum 15 dana pre polaska na putovanje treba da dostavite broj paso┼ía!

OPIS SMEŠTAJA:

Berghof Dachsteinblick 3*,┬áhttps://berghof-dachsteinblick.at/┬áPansionski objekat lociran u mestu Eugendorf, oko 15 km od Salcburga. Skroman objekat sa skromnim nivoom usluge i sadr┼żajima. Sobe su sa kupatilom, TV, mini barom.

Zum Auerhahn 3*,┬áhttp://www.auerhahn.at/┬áPansionski objekat lociran u mestu Feklabruk (V├Âcklabruck) oko 70 km od Salcburga. Sobe su 1/2 i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonomÔÇŽ

SASTAVNI DEO ARAN┼ŻMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE, ILI NA WEB SAJTU

U slu─Źaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aran┼żmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadr┼żava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tr┼żi┼ítu ili promena cena sme┼ítaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadr┼żava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadr┼żaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aran┼żman je ra─Ĺen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aran┼żman va┼że Op┼íti uslovi putovanja organizatora, usagla┼íeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja,Licenca broj: OTP 152/2010. Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br┬á300059948┬áÔÇ×DDORÔÇť a.d.o. Novi Sad.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.

Cenovnik broj 1 od 04.06.2018.

Napomene u vezi programa

PLA─ćANJE JESENJIH ARAN┼ŻMANA 2018 (odluka broj 177/2018):
  • 30% Prilikom rezervacije (pla─ça se u gotovini ili Platnim karticama)
  • Ostatak┬áu ratama do 20 maja 2019. godine (uz deponovanje ─Źekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada…. isl)-┬áBEZ KAMATE

NAPOMENE:

┬Ě┬á┬á┬áRedosled sedenja u autobusu se isklju─Źivo pravi prema datumu prijave. Mogu─çe je doplatiti sedi┼íta u II i III redu po ceni od 15 ÔéČ po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 ÔéČ po osobi. Postoji i mogu─çnost biranja ostalih sedi┼íta ukoliko su raspolo┼żiva, po ceni od 7 ÔéČ po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedi┼íta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
┬Ě┬á┬á┬áU pojedinim dr┼żavama, poput Italije, uvedena je obaveza pla─çanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadr┼żan aran┼żmanom, pla─çaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kre─çe od 1-2 ÔéČ po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja i izleta na putovanju zadr┼żava pravo izmene termina i uslova izvo─Ĺenja fakultativnih izleta predvi─Ĺenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
┬Ě┬á┬á┬áMole se putnici da vode ra─Źuna o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aran┼żmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporu─Źljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slu─Źaju obijanja autobusa, putnik mo┼że zatra┼żiti nadoknadu ┼ítete samo za svoje osigurane stvari kod ovla┼í─çenih osiguravaju─çih ku─ça. Organizator putovanja ne mo┼że odgovarati, niti se organizatoru putovanja pi┼íu prigovori, u slu─Źaju ovih nepredvi─Ĺenih okolnosti.
┬Ě┬á┬á┬áUpozoravaju se putnici da zbog po┼ítovanja satnica predvi─Ĺenih programom putovanja, ne postoji mogu─çnost zadr┼żavanja autobusa na grani─Źnom prelazu radi regulisanja povra─çaja sredstava po osnovu ÔÇťtax freeÔÇŁ, pa Vas molimo da to imate u vidu
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja nije ovla┼í─çen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu dr┼żavljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim re┼żimom zemlje u koju putuju.┬á Preporu─Źuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna nov─Źana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o sme┼ítaju…) informi┼íu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slu─Źaju da pograni─Źne vlasti onemogu─çe putniku ulaz na teritoriju EU.
┬Ě┬á┬á┬áMolimo da uzmete u obzir da postoji mogu─çnost da neki od sadr┼żaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled dr┼żavnih ili verskih praznika na odre─Ĺenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tr┼żnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade.
┬Ě┬á┬á┬áOznaka kategorije hotela u programu je zvani─Źno utvr─Ĺena, i va┼że─ça na dan zaklju─Źenja ugovora izme─Ĺu organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
┬Ě┬á┬á┬áZaustavljanje radi usputnih odmora predvi─Ĺeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vo┼żnje na usputnim stajali┼ítima, a u zavisnosti od raspolo┼żivosti kapaciteta stajali┼íta i uslova na putu.
┬Ě┬á┬á┬áProveriti 2 dana pre putovanja ta─Źno vreme i mesto polaska autobusa
┬Ě┬á┬á┬áDu┼żina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. du┼żine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aran┼żmanu)
┬Ě┬á┬á┬áZa sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja zadr┼żava pravo promene programa putovanja usled nepredvi─Ĺenih objektivnih okolnosti (npr. gu┼żva na granicama, gu┼żva u saobra─çaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvi─Ĺenog za obilazak…)
┬Ě┬á┬á┬áPotpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima pla─çanja i osiguranja, kao i Op┼ítim uslovima putovanja organizatora putovanja
┬Ě┬á┬á┬áMaloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
┬Ě┬á┬á┬áSva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
┬Ě┬á┬á┬áMolimo Vas da pa┼żljivo pro─Źitate Op┼íte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
┬Ě┬á┬á┬áU sme┼ítajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 ─Źasova (postoji mogu─çnost ranijeg ulaska), a napu┼ítaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 ─Źasova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tu┼í/WC. Sme┼ítaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turisti─Źke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i sme┼ítaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slu─Źaju ne objavljivanja ta─Źnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slu─Źaju promene hotela, organizator je du┼żan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
┬Ě┬á┬á┬áOpisi sme┼ítajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru sme┼ítajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isklju─Źivo zavisi od sme┼ítajnih objekata
┬Ě┬á┬á┬áNeki od dopunskih sadr┼żaja sme┼ítajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogu─çnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadr┼żaja, jer isklju─Źivo zavise od sme┼ítajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima ure─Ĺaj…)
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja ne mo┼że da uti─Źe na razme┼ítaj po sobama, jer to isklju─Źivo zavisi od recepcije sme┼ítajnog objekta
┬Ě┬á┬á┬áZahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uze─çe se u razmatranje, ali grupni autobuski aran┼żmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu sme┼ítaja, niti izbora soba i njihovog sadr┼żaja (balkon, terasa, pu┼ía─Źka soba, spratnost, francuski le┼żajevi i sl.). Agencija organizator ne mo┼że obe─çavati ovakve usluge.
┬Ě┬á┬á┬áSme┼ítaj na grupnim aran┼żmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomo─çnim le┼żajem namenjene za sme┼ítaj tre─çe osobe. Sobe sa pomo─çnim le┼żajem su manje komforne, a tre─çi le┼żaj je pomo─çni, manjih je dimenzija i mo┼że bitnije ugroziti komfor tre─çeg putnika (pomo─çni le┼żaj je obi─Źno ┼żi─Źani sa tankim du┼íekom, ili je fotelja ili kau─Ź na razvla─Źenje)
┬Ě┬á┬á┬áTre─ça osoba ostvaruje popust isklju─Źivo u pratnji dve punoplate┼żne osobe
┬Ě┬á┬á┬áZbog turisti─Źkog profila aran┼żmana, nije preporu─Źljivo da na isti idu deca mla─Ĺa od 12 godina zbog izdr┼żljivosti i sadr┼żajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
┬Ě┬á┬á┬áNapominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podre─Ĺeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se pu┼ítaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadr┼żaju, temperatura u vozilu ne mo┼że da se individualno za svako sedi┼íte pode┼íava, jer ono ┼íto je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje me─Ĺu putnicima i ose─çaj kolektivizma.
┬Ě┬á┬á┬áProstor za prtljag u busu je ograni─Źen te je predvi─Ĺena koli─Źina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ru─Źnog prtljaga dimenzija ne ve─çih od 50*30*40 cm
┬Ě┬á┬á┬áPutnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporu─Źuje se da provere na internetu radno vreme istih i da ┼żeljene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.