ALBANIJA-jesen

4 DANA AUTOBUSOM / 2 NO─ćENJA
18. ÔÇô 21. OKTOBAR 2018.
9. ÔÇô 12. NOVEMBAR 2018.
SKADAR ÔÇô LJE┼á ÔÇô DRA─î ÔÇô TIRANA ÔÇô BERAT

Koliko zapravo znamo o ovoj zemlji? Gotovo ni┼íta, sem predrasuda! A predrasude nas uvek spre─Źavaju da sami sebi otvorimo vidike. Albanija ÔÇô zemlja orlova! Brdovita, surova! Ta surovost se ogleda u planinskim predelima i pustarama, a nekako je ocrtana, sasvim prirodno, i kroz temperament i na─Źin ┼żivota Albanaca. Duga obala koju zapljuskiju Jadransko i Jonsko more je divna, sa lepim pla┼żama i malenim letovali┼ítimaÔÇŽ Istorija ove balkanske zemlje je uskome┼íana, i gotovo da je svako, ko je protutnjao ovom zemljom, ne┼íto iza sebe ostavioÔÇŽ I drevni Rimljani, i Srbi, i Mle─Źani, ali i TurciÔÇŽ Ipak, u Albaniji su uvek aktuelne dve pri─Źe; prva o njihovom nacionalnom heroju Skenderbegu, a druga o decenijama izolovanosti pod vla┼í─çu Envera Hod┼że. Danas je gotovo zapanjaju─ça transformacija ove zemlje! Izgra─Ĺeni putevi, infrastruktura, trud koji ula┼żu u ure─Ĺenje turisti─Źkih mesta, ─Źisto─ça na kojoj svakodnevno rade, srda─Źnost lokalnog stanovni┼ítva, odli─Źna hrana, niske ceneÔÇŽ Sasvim iznena─Ĺuju─çe! Krenite sa nama na ovu avanturu i budite sigurni da ne─çete ostati ravnodu┼íni!

Program putovanja:
1. dan (─îetvrtak 18. Oktobar / Petak 9. Novembar)┬á┬á┬áPolazak iz┬áNovog Sada i Beograda┬áu ve─Źernjim satima. No─çna vo┼żnja preko┬áLazarevca, ─îa─Źka, Po┼żege, U┼żica, Zlatibora┬ái Crne Gore uz kra─ça usputna zadr┼żavanja radi odmora i obavljanja carinskih formalnostiÔÇŽ
2. dan (Petak 19. Oktobar / Subota 10. Novembar)┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á┬á SKADAR ÔÇô KROJA – DRA─î┬á┬á┬á┬á┬áDolazak u┬áSKADAR┬áu prepodnevnim satima. Obilazak poluorijentalnog centra grada i fakultativna poseta┬átvr─Ĺavi Rozafa┬á(za tvr─Ĺavu postoji uspon dug oko 300 m; odnosno dobrih 20 minuta hoda!). Za Rozafu se vezuje popularna legenda koja se zasniva na ispunjenju obe─çanja. Legenda o tvr─Ĺavi je poslu┼żila kao osnova srpskoj narodnoj pesmi ÔÇ×Zidanje Skadra na BojaniÔÇť. Nastavak putovanja najkasnije u 13h ka┬áLJE┼áU. Po dolasku, sledi fakultativna poseta interesantnom┬áSkenderbegovom Mauzoleju┬ásme┼ítenom u nekada┼ínjem pravoslavnom┬ámanastiru Svetog Nikole. Zadr┼żavanje u Lje┼íu oko 1,5 sat. Nastavak puta ka Dra─Źu. Dolazak u┬áDRA─î┬áu kasnim popodnevnim satima. Sme┼ítaj u hotel. No─çenje.
3. dan (Subota 20. Oktobar / Nedelja 11. Novembar)┬á┬á DRA─î ÔÇô BERAT ÔÇô TIRANA┬áDoru─Źak. Slobodno vreme u Dra─Źu, ili polazak na celodnevni fakultativni izlet. Polazak na izlet u 9h, povratak u hotel do 20h. Odlazak do grada┬áBERATA. Po dolasku, sledi upoznavanje sa ovim srednjovekovnim biserom karakteristi─Źne┬ástarobalkanske arhitekture. Slobodno vreme za individualne aktivnosti uz preporuku da posetite┬átvr─Ĺavu┬áu ─Źijem kompleksu se nalazi nekoliko┬ápravoslavnih crkvi┬ákoje su poznate po sjajnim┬ásrednjovekovnim freskama ─Źuvenog Onufrija┬á(uspon do tvr─Ĺave! potrebno je minimum 2 sata za odlazak, posetu i povratak sa tvr─Ĺave). Nastavak putovanja do albanske prestonice┬áTIRANE. Po dolasku, sledi panoramsko razgledanje grada:┬átrg Skenderbega, palata Nacionalnog muzeja, Dr┼żavna Opera, Etem begova d┼żamija, Kraljevski lutkarski teatar, Predsedni─Źka palata…┬áKra─çe razgledanje pe┼íice i slobodno vreme za individualne aktivnosti i u┼żivanje u jedinstvenoj atmosferi Tirane, kao i za ┼íoping. Povratak u hotel do 20h. No─çenje.
4. dan (Nedelja 21. Oktobar / Ponedeljak 12. Novembar)┬á ┬á┬á DRA─î ÔÇô BEOGRAD ÔÇô NOVI SAD┬á┬á┬á┬á┬á┬áDoru─Źak. Odjava iz hotela i odlazak do centra Dra─Źa u 8h. Kra─çi obilazak i slobodno vreme do 11h. Polazak ka Srbiji. Putovanje preko Skadra i dalje preko Crne Gore ka Srbiji. Dnevna vo┼żnja. Povratak u Beograd/Novi Sad u kasnim no─çnim satima.┬áKraj putovanja.

USLOVI PLA─ćANJA:┬áPLA─ćANJE┬áSE┬áVR┼áI┬áU┬áDINARSKOJ┬áPROTIVVREDNOSTI┬áPO┬áKURSU┬áUNICREDIT BANKE┬áZA┬áEFEKTIVU┬áNA┬áDAN┬áUPLATE

  • Gotovinski┬á– rezervacija se vr┼íi uplatom akontacije u iznosu od 30%, a ostatak se pla─ça najkasnije 15 dana pre datuma polaska.
  • Administrativnom zabranom┬ána platu – 30% se pla─ça prilikom rezervacije, a ostatak duga se iskazuje u eurima i┬áNEMA UVE─ćANJA,┬áobra─Źun se vr┼íi po prodajnom kursu Unicredit banke na dan dospe─ça obustave i rate! Administrativnim zabranama je mogu─çe platiti do 20.05.2019.
  • U mese─Źnim ratama ─îEKOVIMA:┬áprilikom rezervacije pla─ça se 30% od cene aran┼żmana, a ostatak duga se deli na jednake mese─Źne rate, koje dospevaju 10 ili 20.u mesecu, a najkasnije do 20.05.2019. Za rate koje dospevaju po povratku sa puta, deponuju se ─Źekovi gra─Ĺana kao garancija pla─çanja. Prilikom uplata po povratku sa puta, agencija obra─Źunava ISKLJU─îIVO dinarski iznos koji se upla─çuje po prodajnom kursu Unicredit banke na dan primanja novca, a ostatak duga se izra┼żava u eurima. Agencija je u obavezi da po isplati duga za aran┼żman vrati deponovane ─Źekove vlasniku! Prilikom predavanja ─Źekova kao garancije odlo┼żenog pla─çanja, agencija ─çe izdati revers o primljenim ─Źekovima. Ukoliko putnik poveri ─Źekove na realizaciju agenciji, agencija ─çe mu izdati ra─Źun.

U sve cene je ura─Źunat PDV od 20%

NAPOMENE:

  • PUTNIK JE U OBAVEZI DA ISPLATI ARAN┼ŻMAN 15 DANA PRE PO─îETKA PUTOVANJA!
  • PUTNIK JE U OBAVEZI DA PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA DOSTAVI ORGANIZATORU PUTOVANJA SVE TRA┼ŻENE PODATKE, UKLJU─îUJU─ćI I┬áBROJ PASO┼áA! UKOLIKO PRILIKOM POTPISIVANJA UGOVORA NIJE OSTAVLJEN BROJ PASO┼áA,┬áROK ZA DOSTAVU BROJA PASO┼áA JE 24 SATA!!!
  • TA─îNO VREME POLASKA I MESTO POLASKA BI─ćE POZNATI ISKLJU─îIVO┬áJEDAN DAN PRE PUTOVANJA
  • MESTA ZA SEDENJE U AUTOBUSU┬áSE ODRE─ÉUJU ISKLJU─îIVO PUTEM SLEDE─ćIH KRITERIJUMA: DATUM PRIJAVE / ─îLANSTVO U LOYALTY PROGRAMU FANTASTA / DOPLATNI KRITERIJUMI (II i III red 15 ÔéČ po osobi / IV i V red 10 ÔéČ po osobi / nasumi─Źno biranje sedi┼íta 7 ÔéČ po osobi). RASPORED SEDENJA SE OBJAVLJUJE JEDAN DAN PRE PUTOVANJA .┬áBILO KAKVA USMENA OBE─ćANJA, BEZ IZVR┼áENE DOPLATE ZA SEDI┼áTA, NE UZIMAJU SE U RAZMATRANJE!
  • ODUSTAJANJE OD PUTOVANJA PUTNIKA JE REGULISANO ZAKONSKIM NORMATIVIMA I JASNO JE DEFINISANO OP┼áTIM USLOVIMA PUTOVANJA!

OPIS SMEŠTAJA:

NAPOMENA:┬áagencija ima pravo promene hotela u istom rangu i na sli─Źnoj lokaciji.

HOTEL HORIZONT***┬á(https://harmoniahotelsgroup.com/hotel-horizont/)┬áili sli─Źan
Hotel se nalazi oko 5 km od centra grada, na samo 200 metara od divne pe┼í─Źane gradske pla┼że. Nov hotel koji pripada hotelskoj grupaciji ÔÇ×Harmonia HotelsÔÇť i poseduje standardizovanu uslugu. Od sadr┼żaja se izdvaja lobi sa dnevnim boravkom, recepcija otvorena 24 sata, sef na recepciji (uz doplatu), WiFi, aperitiv bar, restoran za poslu┼żenje obrokaÔÇŽ Sobe su komforne i lepo ure─Ĺene. Sve sobe poseduju kupatilo sa tu┼í-WC i fenom za kosu, klima ure─Ĺaj, TV Sat, telefon.

SASTAVNI DEO ARAN┼ŻMANA SU I POSEBNE NAPOMENE AGENCIJE ORGANIZATORA KOJE SE NALAZE U PROSTORIJAMA AGENCIJE.

U slu─Źaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aran┼żmana je 5 dana pre puta. ORGANIZATOR zadr┼żava pravo korekcije cena usled promena na monetarnom tr┼żi┼ítu ili promena cena sme┼ítaja ili prevoza. ORGANIZATOR zadr┼żava pravo izmene u programu putovanja (redosled pojedinih sadr┼żaja u programu usled objektivnih okolnosti). Aran┼żman je ra─Ĺen na bazi minimum 45 putnika. Uz ovaj aran┼żman va┼że Op┼íti uslovi putovanja organizatora, usagla┼íeni sa YUTA standardom. Organizator putovanja d.o.o.,Jevrejska 8, Novi Sad.
Prema Zakonu o turizmu organizator ima propisanu polisu osiguranja br┬á300059948ÔÇ×DDORÔÇť a.d.o. Novi Sad.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.

Cenovnik broj 1 od 26.04.2018.

Napomene u vezi programa

PLA─ćANJE JESENJIH ARAN┼ŻMANA 2018 (odluka broj 177/2018):
  • 30% Prilikom rezervacije (pla─ça se u gotovini ili Platnim karticama)
  • Ostatak┬áu ratama do 20 maja 2019. godine (uz deponovanje ─Źekova, Administrativna zabrana na platu, Banka Intesa Kartice, Fond solidarnosti Grada Novog Sada…. isl)-┬áBEZ KAMATE

NAPOMENE:

┬Ě┬á┬á┬áRedosled sedenja u autobusu se isklju─Źivo pravi prema datumu prijave. Mogu─çe je doplatiti sedi┼íta u II i III redu po ceni od 15 ÔéČ po osobi, i u IV i V redu po ceni od 10 ÔéČ po osobi. Postoji i mogu─çnost biranja ostalih sedi┼íta ukoliko su raspolo┼żiva, po ceni od 7 ÔéČ po osobi. Ukoliko na put ide dupli autobus (dubledecker), doplatna sedi┼íta se nalaze na donjoj platformi (dakle II, III i IV red).
┬Ě┬á┬á┬áU pojedinim dr┼żavama, poput Italije, uvedena je obaveza pla─çanja gradske takse na recepciji hotela. Ovaj iznos nije sadr┼żan aran┼żmanom, pla─çaju ga putnici direktno na recepciji hotela prilikom odjave iz soba. Iznos se kre─çe od 1-2 ÔéČ po danu i osobi. Za sada je samo Italija uvela ovakvu vrstu direktne naplate od turista
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja i izleta na putovanju zadr┼żava pravo izmene termina i uslova izvo─Ĺenja fakultativnih izleta predvi─Ĺenih ovim programom, kao i redosleda razgledanja usled objektivnih okolnosti.
┬Ě┬á┬á┬áMole se putnici da vode ra─Źuna o svojim putnim ispravama, novcu i stvarima u toku trajanja aran┼żmana. Ostavljanje vrednih stvari u autobusu i u hotelskim sobama nije preporu─Źljivo, jer ni prevoznik niti hotel odgovara za iste! U slu─Źaju obijanja autobusa, putnik mo┼że zatra┼żiti nadoknadu ┼ítete samo za svoje osigurane stvari kod ovla┼í─çenih osiguravaju─çih ku─ça. Organizator putovanja ne mo┼że odgovarati, niti se organizatoru putovanja pi┼íu prigovori, u slu─Źaju ovih nepredvi─Ĺenih okolnosti.
┬Ě┬á┬á┬áUpozoravaju se putnici da zbog po┼ítovanja satnica predvi─Ĺenih programom putovanja, ne postoji mogu─çnost zadr┼żavanja autobusa na grani─Źnom prelazu radi regulisanja povra─çaja sredstava po osnovu ÔÇťtax freeÔÇŁ, pa Vas molimo da to imate u vidu
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja nije ovla┼í─çen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu dr┼żavljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim re┼żimom zemlje u koju putuju.┬á Preporu─Źuje se putnicima da se o uslovima ulaska u zemlje EU (potrebna nov─Źana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o sme┼ítaju…) informi┼íu na sajtu Delegacije EU u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju i kroz koje prolaze. Agencija ne snosi odgovornost u slu─Źaju da pograni─Źne vlasti onemogu─çe putniku ulaz na teritoriju EU.
┬Ě┬á┬á┬áMolimo da uzmete u obzir da postoji mogu─çnost da neki od sadr┼żaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled dr┼żavnih ili verskih praznika na odre─Ĺenoj destinaciji neki od lokaliteta, ili tr┼żnih centara, prodavnica, restorana,muzeja,…… ne rade.
┬Ě┬á┬á┬áOznaka kategorije hotela u programu je zvani─Źno utvr─Ĺena, i va┼że─ça na dan zaklju─Źenja ugovora izme─Ĺu organizatora putovanja i ino partnera, te eventualne naknadne promene koje organizatoru putovanja nisu poznate ne mogu biti relevantne.
┬Ě┬á┬á┬áZaustavljanje radi usputnih odmora predvi─Ĺeno je na svakih 2,5 do 3,5 sata vo┼żnje na usputnim stajali┼ítima, a u zavisnosti od raspolo┼żivosti kapaciteta stajali┼íta i uslova na putu.
┬Ě┬á┬á┬áProveriti 2 dana pre putovanja ta─Źno vreme i mesto polaska autobusa
┬Ě┬á┬á┬áDu┼żina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. du┼żine trajanja obilazaka, termina polazaka, vremena dolaska i daljeg rasporeda u aran┼żmanu)
┬Ě┬á┬á┬áZa sve informacije date usmenim, telefonskim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja zadr┼żava pravo promene programa putovanja usled nepredvi─Ĺenih objektivnih okolnosti (npr. gu┼żva na granicama, gu┼żva u saobra─çaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predvi─Ĺenog za obilazak…)
┬Ě┬á┬á┬áPotpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima pla─çanja i osiguranja, kao i Op┼ítim uslovima putovanja organizatora putovanja
┬Ě┬á┬á┬áMaloletni putnici prilikom putovanja moraju imati overenu saglasnost roditelja
┬Ě┬á┬á┬áSva vremena u programima putovanja su data po lokalnom vremenu zemlje u kojoj se boravi
┬Ě┬á┬á┬áMolimo Vas da pa┼żljivo pro─Źitate Op┼íte uslove putovanja jer svojim potpisom na Ugovor dajete i saglasnost o tome da ste sa istima u potpunosti upoznati i saglasni
┬Ě┬á┬á┬áU sme┼ítajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 ─Źasova (postoji mogu─çnost ranijeg ulaska), a napu┼ítaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 ─Źasova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tu┼í/WC. Sme┼ítaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turisti─Źke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i sme┼ítaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.fantast.rs. Organizator putovanja u slu─Źaju ne objavljivanja ta─Źnog imena hotela, obavezuje se da ime postavi najkasnije 7 dana pre polaska na put. U slu─Źaju promene hotela, organizator je du┼żan o tome obavestiti sve putnike, a zamenjen hotel mora u svemu odgovarati standardima hotela datog u opisu programa
┬Ě┬á┬á┬áOpisi sme┼ítajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru sme┼ítajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isklju─Źivo zavisi od sme┼ítajnih objekata
┬Ě┬á┬á┬áNeki od dopunskih sadr┼żaja sme┼ítajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogu─çnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadr┼żaja, jer isklju─Źivo zavise od sme┼ítajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima ure─Ĺaj…)
┬Ě┬á┬á┬áOrganizator putovanja ne mo┼że da uti─Źe na razme┼ítaj po sobama, jer to isklju─Źivo zavisi od recepcije sme┼ítajnog objekta
┬Ě┬á┬á┬áZahtevi za konektovane sobe, family sobe i sl., uze─çe se u razmatranje, ali grupni autobuski aran┼żmani ne podrazumevaju ovakvu vrstu sme┼ítaja, niti izbora soba i njihovog sadr┼żaja (balkon, terasa, pu┼ía─Źka soba, spratnost, francuski le┼żajevi i sl.). Agencija organizator ne mo┼że obe─çavati ovakve usluge.
┬Ě┬á┬á┬áSme┼ítaj na grupnim aran┼żmanima ovog tipa je u dvokrevetne ili dovkrevetne sobe sa pomo─çnim le┼żajem namenjene za sme┼ítaj tre─çe osobe. Sobe sa pomo─çnim le┼żajem su manje komforne, a tre─çi le┼żaj je pomo─çni, manjih je dimenzija i mo┼że bitnije ugroziti komfor tre─çeg putnika (pomo─çni le┼żaj je obi─Źno ┼żi─Źani sa tankim du┼íekom, ili je fotelja ili kau─Ź na razvla─Źenje)
┬Ě┬á┬á┬áTre─ça osoba ostvaruje popust isklju─Źivo u pratnji dve punoplate┼żne osobe
┬Ě┬á┬á┬áZbog turisti─Źkog profila aran┼żmana, nije preporu─Źljivo da na isti idu deca mla─Ĺa od 12 godina zbog izdr┼żljivosti i sadr┼żajnosti, i naravno zbog obzira prema drugim putnicima u autobusu
┬Ě┬á┬á┬áNapominjemo da je putovanje grupno, i tome je sve podre─Ĺeno. Prema tome potrebno je jasno sagledavanje situacije da u vozilu muzika i filmovi koji se pu┼ítaju odgovaraju biranoj destinaciji i neutralni su po svom sadr┼żaju, temperatura u vozilu ne mo┼że da se individualno za svako sedi┼íte pode┼íava, jer ono ┼íto je za nekoga toplo, za drugog je hladno, i sl. Dakle, za grupno putovanje potrebno je puno razumevanje me─Ĺu putnicima i ose─çaj kolektivizma.
┬Ě┬á┬á┬áProstor za prtljag u busu je ograni─Źen te je predvi─Ĺena koli─Źina prtljaga po putniku 1 kofer i 1 komad ru─Źnog prtljaga dimenzija ne ve─çih od 50*30*40 cm
┬Ě┬á┬á┬áPutnicima kojima imaju za cilj posete muzejima i galerijama, preporu─Źuje se da provere na internetu radno vreme istih i da ┼żeljene posete usklade sa slobodnim vremenom na putovanju.