ZEMLJE BENELUKSA

REGENSBURG – NIRNBERG – BRISEL – BRIŽ – GENT –AMSTERDAM – LUKSEMBURG – ROTENBURG NA TAUBERU

9 dana (6 nodenja sa doručkom u hotelu kategorije 3* ) – autobusom

Belgija, Holandija i Luksemburg, živopisne, bogate i uređene zemlje, imaju dugu i burnu zajedničku istoriju tokom koje su njihove narode, isti gospodari kao i isti važni događaji, zbližili i povezali a zatim u 19. veku, razdvojili u tri države. Sve tri, u velikoj privrednoj ekspanziji u prvoj polovini 20. veka, međusobno svestrano sarađujudi, stvorile su Beneluks (1948.). Danas su sve tri u samom vrhu liste evropskih zemalja sa najvišim standardom i kvalitetom života. Lepi gradovi, koji de se obidi tokom ovog putovanja, spomenici i umetnička dela koja de biti viđena, dokaz su vrednih ostvarenja mnogih preduzimljivih vladara, rođenih na ovom tlu.

1. dan BEOGRAD Sastanak putnika u Beogradu u 17:30 h. Polazak autobusa u 18:.00 h. Polazak iz Novog Sada u 19:30 h ispred železničke stanice, kod lokomotive. Nodna vožnja kroz Mađarsku , Austriju i Nemačku do Regensburga.
2. dan REGENSBURG –Dolazak u jutarnjim satima u Regensburg na Dunavu u Bavarskoj, jedan od najlepših srednjovekovnih gradova Nemačke. Obilazak pešice centra grada koji je proglašen delom svetske kulturne baštine, kameni most i katedrala sv. Petra, kraljevska palata, Zlatna kula, apoteka Adler (1610) Slobodno vreme. Polazak za Nirnberg u oblasti Frankonija, carski grad gde su se u državnoj riznici čuvale kruna i relikvije
careva Svetog rimskog carstva nemačke nacije . Obilazak centra grada pešice: Fontana vrlina, kuda Albrehta Direra najvedeg nemačkog renesansnog slikara, Ulica starih zanata, Palata pravde u kojoj se odvijalo suđenje nacističkim funkcionerima, gradski bedemi… Smeštaj u hotel. Slobodno popodne. Noćenje.
3. dan NIRNBERG – BRISEL .
Doručak. Polazak za Brisel. Vožnja kroz Nemačku . Dolazak u Brisel u kasnim popodnevnim satima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.
4. dan BRISEL
Doručak. Panoramsko razgledanje belgijske prestonice i prestonice Evropske unije sa vrednim gotskim, baroknim i modernim zdanjima: trg Gran Plas sa raskošno ukrašenom gradskom vednicom i sedištima zanatskih udruženja – deo svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a, Muzejska četvrt, Palata pravde – najveda javna zgrada podignuta u Evropi u 19. veku, Kraljevski dvor, katedrala sv. Mihaila, zgrada Berze, mala bronzana skulptura “Maneken Pis” , jedan od simbola grada, kvart evropskih institucija… Odlazak do rezidencijalne četvrti Laken i Atomijuma, čudesne metalne konstrukcije u podnožju koje je priređena Svetska izložba (1958). Slobodno popodne. Nodenje.
5. dan BRISEL – BRIŽ – GENT– BRISEL
Doručak. Fakultativni izlet “Briž i Gent”. Odlazak za Briž, glavni grad po mnogima najlepši flamanski grad koji je u 14. veku bio jedan od vodedih umetničkih centara i najbogatijih gradova zapadne Evrope. Zbog kanala i kuda sa raznobojnim fasadama na njihovim obalama prozvan je „mala, severna Venecija“. Po dolasku, obilazak pešice centra grada proglašen delom svetske kulturne baštine, pod zaštitom UNESCO–a: gradska vednica
(14. vek), najstarija u Belgiji, katedrala, Palata pravde, bazilika Svete krvi… Slobodno vreme. Odlazak za Gent na ušdu reke Laje u Šeldu. Kao prestonica Flandrijskog vojvodstva (11–13. vek) bio je jedan od prvih industrijskih tekstilnih centara i najnaseljeniji evropski grad posle Pariza, sa preko 60.000 stanovnika. Obilazak pešice gradskog jezgra: katedrala sv. Bafa poznata po remek delu “Mistično jagnje“ slavnog Jana Van Ajka, tvorca flamanske slikarske škole, kvartovi sa prelepim građevinama oko gradske vednice i crkve sv. Nikole… Povratak u Brisel. Noćenje.
6. dan BRISEL – AMSTERDAM – BRISEL
Doručak. Polazak na celodnevni fakultativni izlet autobusom “Amsterdam”. Po dolasku razgledanje holandske prestonice na reci Amstel čiji je istorijski centar, sa oko 6.800 odlično očuvanih kuda i spomenika, deo svetske kulturne baštine. Obilazak gradskog jezgra sa oko 90 ostrvaca, 160 kanala i preko 1250 mostova u koncentričnim polukrugovima, prokopanim vedinom u zlatno doba Amsterdama, u 17 veku, kada je imao oko
200.000 stanovnika, bio veliki trgovački i finansijski centar i jedna od najprometnijih evropskih luka: Trg Dam sa Kraljevskom palatom, Spomenik ujedinjenju holandskih provincija, ulica Rokin, stara pivara Hajneken, muzej Van Goga, Rijks muzej, kvart nodne zabave… Slobodno vreme. Povratak u Brisel. Nodenje.
7. dan BRISEL – LUKSEMBURG – VIRZBURG

Doručak. Polazak za Luksemburg , glavni grad Velikog vojvodstva na. Vožnja kroz šumovitu planinsku oblast Ardena. Po dolasku, panormansko razgledanje istorijskog centra grada, koji je deo svetske kulture baštine,Palata velikog vojvode, katedrala Notr Dam, luksemburška tvrđava, novi kvart sa evropskim institucijama… Nastavak putovanja kraj Mainza i Frankfurta do Virzburga (nem. Würzburg) grada u Nemačkoj saveznoj državi Bavarska na reci Majni i 65 km od Rotenburga na reci Tauber. Iznad grada se nalazi tvrđava Marijenberg. Stari most na Majni iz 15.veka i jedan je od simbola grada. Bivši biskupski dvorac, „Vircburška rezidencija“, je spomenik koji pripada UNESKO-vom kulturnom nasleđu. Smeštaj u hotel. Nodenje.
8. dan VIRZBURG – ROTENBURG NA TAUBERU
Doručak. Polazak iz hotela do Rotenburga na reci Tauber, sa očuvanim srednjovekovnim gradskim jezgrom, ulicama popločanim kamenim kockama i kudama sa karakterističnim fasadnim ukrasima od drveta. Obilazak centra Rotenburga pešice: gradska kapija i skupština sa zvonikom iz 15. veka, crkva sv. Petra i Pavla iz 11. veka, Marijanina apoteka iz 15. veka, crkva sv. Jakova… Slobodno vreme. Polazak za Beograd. Vožnja kroz Nemačku,
Austriju i Mađarsku.
9. dan BEOGRAD Dolazak u Beograd u prepodnevnim satima.

U CENU PUTOVANJA JE UKLJUČENO:

● Prevoz autobusom na navedenoj relaciji (visokopodni ili dabldeker sa audio i video opremom).
● Šest nodenja sa doručkom u dvokrevetnoj sobi: u Briselu (4 nodenja)) u hotelu kategorije3* u Nirnbergu (1 nodenje) i Virzburgu (1 nodenje) u hotelu kategorije 3*

● Razgledanja gradova prema programu
● Usluge vodiča
● Troškovi organizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE UKLJUČENO:

● Boravišna taksa u Briselu 2,12 € po danu boravka (plada se na recepciji hotela) ● Fakultativni izleti ● Međunarodno putno zdravstveno osiguranje.

OPCIONE DOPLATE

● Željeni red sedišta u autobusu 8 evra po sedištu, minimalna uplata za dva sedišta
● Doplata za dodatno sedište: 80 evra

SMEŠTAJ

● Hotel ACOM ***, Nirnberg, www.accorhotels.com
Nalazi se 3 km od centra Nirnberga (stanica metroa je pored hotela). Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom i fenom, standardno opremljene telefonom, TV–om i WiFi internetom (koji se napladuje). Doručak je kontinentalni – samoposluživanje.
● Hotel IBIS BRUSSELS EXPO ATOMIUM HOTEL***, www.accorhotels.com
Hotel se nalazi 8 km od centra grada, preko puta glavnog ulaza u izložbenog centra ” Brisel Ekspo ” i u blizini Brupark tematskog parka (www.minieurope.com), Atomijuma , stadiona King Baudouin i Kraljevskog dvorca Laken. Pored stadiona nalazi se stanica metro linije 1 koja u kombinaciji sa linijom 6 ide u centar grada, ili tramvaj br.3 od stanice Esplanada koja je udaljena od hotela 900 m, takođe vozi do centra grada. Hotel ima recepciju, aperitiv bar, restoran, i WiFi internet. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom , standardno opremljene
telefonom, TV–om. Doručak je kontinentalni – samoposluživanje
● Hotel IBIS WUERZBURG CITY *** , Virzburg,Veitshoechheimer Strasse 5B, Tel:+4993145220, www.accorhotels.com

Hotel se nalazi u Virzburgu sa pogledom na reku Majnu, prekoputa kulturnog centra Kulturspeicher a 12 minutra pešice od željezničke stanice.Stanica gradskog prevoza nalazi se u blizini hotela. Hotel ima recepciju, aperitiv bar i restoran. Sobe su dvokrevetne sa kupatilom, standardno opremljene, sa telefonom i TV – om, fenom. Wi–fi je besplatan . Doručak se služi po principu samoposluživanja
●Organizator putovanja zadržava pravo zamene ovih hotela sličnim hotelima iste ili više kategorije.
● Sobe sa pomodnim ležajem su manje konforne i tredi , pomodni ležaj može biti manji od standardnih dimenzija.

FAKULTATIVNI IZLETI

● Celodnevni izlet autobusom” Briž i Gent“ Cena: 30 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Briža i Genta po programu i usluge lokalnog vodiča.
● Celodnevni Izlet autobusom “Amsterdam ” Cena: 35 evra. U cenu je uključen prevoz autobusom, razgledanje Amsterdama po programu i usluge lokalnog vodiča.
● Prijavljivanje za fakultativne izlete je prilikom prijavljivanja za putovanje a uplate su u Belgiji, isključivo u evrima, u efektivi. Potrebno je najmanje 30 učesnika za realizaciju ovih izleta. U slučaju manjeg broja prijavljenih, izleti bi mogli da se realizuje uz korigovanje cene.
● Organizator putovanja zadržava pravo izmene termina i uslova izvođenja fakultativnih izleta predviđenih programom putovanja, kao i redosleda njihovih realizacija usled objektivnih okolnosti (državnih i verskih praznika )na određenoj destinacij, kada neki od lokaliteta, muzeja ili tržnih centara ne rade.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE “ZEMLJE BENELUKSA”

● Rok za prijavljivanje za ovo putovanje je deset dana pre polaska na putovanje ili do popune mesta ● Potrebno je najmanje 40 putnika za realizaciju ovog putovanja ● Uz blagovremeni upit u poslovnicama Organizatora putovanja, postoji mogudnost smeštaja u jednokrevetnim ili trokrevetnim sobama.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate.
Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja. Pladanje može biti:1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, c) uplatom na račun 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak:a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE

● Organizator putovanja preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

● Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajudi iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje.

● U okviru razgledanja gradova ili lokaliteta navedenih u programima putovanja Organizatora putovanja, nisu predviđene posete ni obilasci enterijera javnih građevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.

● Za putovanje u inostranstvo putnik treba da poseduje važedi pasoš sa rokom važenja od najmanje šest meseci od dana završetka putovanja. Putnik je lično odgovoran za ispravnost i važenje svog pasoša.
●Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2018 od 25.01.2018. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: [email protected], polisa broj 300059989 od 25.01.2018. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.