BARSELONA-avionom – 26.04.2019

6 dana (5 no─çenja) ÔÇô avionom avionom
POLAZAK: 2 POLAZAK: 26. april 2019. POVRATAK: 1 POVRATAK: 1. maj 2019.

Cena putovanja Cena putovanja putovanja po osobi: 299 ÔéČ

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (26.april 2019.) BEOGRAD ÔÇô BEOGRAD ÔÇô ISTANBUL ISTANBUL ISTANBUL – BARSELONA BARSELONA. Sastanak putnika na aerodromu ÔÇťNikola TeslaÔÇŁ u 07.15 sati. Let za Frankfurt (TK 1082) u 09.15 sati. Sletanje na aerodrom u Istanbul u 12 sati. Let za Barselonu (TK 1855) u 14.50 sati. Sletanje na
aerodrom u Barseloni u 17.35 sati. Rzgledanje grada koji je bio naseljen jo┼í u praistoriji gde se nalazila i gr─Źka kolonija Kalipolis, a kasnije su ovu regiju preuzeli Kartaginjani. Tokom desetog veka oko Barselone su se borili Mavari i lokalni Katalonci, da bi na kraju trijumfovali Katalonci. Do ujedinjenja Aragona i Katalonije Barselona je bila jedan od najsna┼żnijih trgova─Źkih cenatra u Evropi. Ovaj veliki grad ima veliko kulturno i istorijsko nasle─Ĺe, a najpoznatije ime sigurno je ime Antonija Gaudija, ┼ípanskog i katalonskog arhitekte, ─Źijih je
─Źak sedam dela UNESCO proglasio svetskom kulturnom ba┼ítinom.

Panoramski obilazak autobusom: Olimpijska luka, crkva Sagrada familia – remek delo arhitekte Antonija Gaudija, avenija Diagonal, park Guelj, brdo Mon ┼Żuik, Paseo de Grasija ÔÇô najglamuroznija ulica
Barselone, ┼ápanski trg, imponzantni spomenik Kristoforu Kolumbu, La Rambla , trg Katalonija, stara gotska ─Źetvrt. Transfer do hotela. Sme┼ítaj u hotel. No─çenje.

2. dan (27.april 2019.) BARSELONA /TIBIDABO BARSELONA /TIBIDABO /TIBIDABO ÔÇô ┼áPANSKO SELO/. Doru─Źak. Slobodno vreme ili fakultativni izlet na brdo Tibidabo, najvi┼íu ta─Źku Barselone odakle se pru┼ża prelep pogled na celu Barselonu. Polazak za ┼ípansko selo (Pueblo Espanjol) koje je otvoreno kao muzej raznih kultura i gra─Ĺevina ┼ápanije, tako da nakon posete imate ose─çaj da ste posetili celu ┼ápaniju. Poslepodne odlazak sa vodi─Źem gradskim prevozom i pe┼íice: Goti─Źka ─Źetvrt, najstariji deo grada, jedna od najsa─Źuvanijih i najlep┼íih u Evropi, sa spletom uskih krivudavih uli─Źica i katedralom iz 14. i 15. veka, Avenija Diagonal, najva┼żnija ulica koja deli Barselonu na isto─Źni i zapadni deo; ┼ápanski trg na kojem se nalaze kongresna dvorana, Nacionalna galerija katalonske umetnosti i fontane; Kolumbov spomenik, visok 60 m i podignut na mestu gde je Kolumbo pristao s brodom nakon otkri─ça Amerike. U ve─Źernjim satima odlazak na otvorenu predstavu ┬źMagi─Źne fontane┬╗, ─Źudesnu igru svetlosti, vode i muzike na Plazi Espa┼äa. No─çenje.

3. dan (28.april 2019.) BARSELONA. BARSELONA. Doru─Źak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Poslepodne odlazak sa vodi─Źem gradskim prevozom i pe┼íice do Parka G├╝ell, remek-dela Antonija Gaud├şja, jednog od najlep┼íih vidikovaca i simbola grada. Nastavak do katedrale Sagrada Familia, njegovog najve─çeg nedovr┼íenog projekta. U nastavku odlazak do La Ramble, naj┼żivlje gradske avenije i pe┼ía─Źke zone koja povezuje Katalonski trg, sredi┼íte novog grada, i Port Vell, staru luku. No─çenje.

4. dan (29.april 2019.) BARSELONA /GERONA BARSELONA /GERONA /GERONA – FIGUERAS FIGUERAS FIGUERAS ÔÇô MUZEJ SALVADORA SALVADORA SALVADORA DALIJA/. DALIJA/. Doru─Źak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada ili celodnevni fakultativni izlet za Geronu, grad sa dugom istorijom, veruje se da je osnovan oko 76. godine pre nove ere. Reka Oniar deli grad na dva dela, odvaja stari od novog. Geronu su prvobitno izgradili Rimljani kao utvr─Ĺenje, a najbolji nacin da se istra┼żi srednjevekovni grad je ┼íetnja uskim ulicama starog grada. Grad ima bogato arhitektonsko nasle─Ĺe sto se najbolje ogleda u katedrali iz XI veka kao i rimskim zidinama. Izmedju ostalog grad je poznat i po najbolje o─Źuvanoj jevrejskoj cetvrti u Evropi. Polazak autobusom do rodnog mesta cuvenog slikara Salvadora Dalija i obilazak retrospektivnog muzeja pod nazivom Museo Theatro Salvadory Gala Dali. Obilazak muzeja.. No─çenje.

5. dan (30.april 2019.) BARSELONA. Doru─Źak. Slobodno vreme za individualno razgledanje grada. No─çenje.

6. dan (1.maj 2019.) BARSELONA – BARSELONA – ISTANBUL ISTANBUL ISTANBUL ÔÇô BEOGRAD. BEOGRAD. Doru─Źak. Transfer na aerodrom. Let za Istanbul (TK 1854) u 11.35 sati. Sletanje na aerodrom u Istanbulu u 16.05 sati. Nastavak puta za Beograd (TK 1083) u 18.45 sati. Sletanje u Beograd u 19.25 sati.

INFORMACIJE I INFORMACIJE I NAPOMENE NAPOMENE NAPOMENE ZA PUTOVANJE PUTOVANJE PUTOVANJE ÔÇťBARSELONA BARSELONA BARSELONAÔÇŁ:

U CENU ARAN┼ŻMANA JE URA─îUNATO

avionski prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Barselona-Istanbul-Beograd, sme┼ítaj u hotelu kategorije tri zvezdice u dvokrevetnim ili dvokrevetnim sobama sa pomocnim le┼żajem na bazi no─çenja sa doru─Źkom (samousluzivanje – izbor vise jela), transferi i razgledanja prema programu putovanja, usluge vodi─Źa i tro┼íkovi organizovanja putovanja.

U CENU ARAN┼ŻMANA NIJE URA─îUNATO:

avio i aerodromske takse (oko 165 evra) u Beogradu, Istanbulu i Barseloni (koje su podlo┼żne promenama i pla─çaju se u dinarskoj protivvrednosti u poslovnici Putnik Travela), me─Ĺunarodno putno zdravstveno osiguranje, ulaznice za kulturno istorijske objekte, ulaznica za park Guell i ostali fakultativni izleti kao i gradske komunalne servisne i poreske takse (oko 3 ÔéČ po osobi i po no─çenju).

USLOVI PLA USLOVI PLA─ćANJA I NA─îIN PLA─ćANJA

Cena putovanja iskazana je u evrima a pla─çanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu Banke Intesa, na dan uplate.
Gotovinsko placanje: Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja i zaklju─Źivanja ugovora o putovanju upla─çuje se akontacija u iznosu od 30% cene a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje upla─çuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.
Kreditima poslovnih Kreditima poslovnih poslovnih banaka: banaka: Ceo iznos se mo┼że izmiriti kreditima poslovnih banaka po va┼że─çim propisima. U tom slu─Źaju Putnik Travel ─çe, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju ─çe putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.
─îekovima gradjana:
– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaklju─Źivanja ugovora o putovanju
– 20 % od ukupne cene putovanja upla─çuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje
– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u 6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem li─Źnih ─Źekova gra─Ĺana, a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospe─ça svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ

– Hotel Ibis Barselona Santa Coloma, kategorije tri zvezdice, Barselona,
Putnik Travel zadr┼żava pravo zamene navedenih hotela sli─Źnim hotelima, iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLET FAKULTATIVNI IZLET

– Izlet za ÔÇ×Tibidabo i ┼ápansko seloÔÇť. Cena 40 ÔéČ. (U cenu je uklju─Źeno: prevoz autobusom na relaciji hotel ÔÇô Tibidabo i ┼ápansko selo, ulaznica za ┼ápansko selo, kao i anga┼żovanje vodi─Źa)
– Izlet za Geronu i Figueras. Cena 65 evra. (U cenu je uklju─Źeno: prevoz autobusom na relaciji hotel ÔÇô Gerona – Figueras – hotel, ulaznica za muzej, kao i anga┼żovanje vodi─Źa)
Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih u─Źesnika (U slu─Źaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedeni uz korigovanje cene). Pla─çanje izleta je u ┼ápaniji isklju─Źivo u evrima i u efektivi.

VA┼ŻNE NAPOMENE NAPOMENE NAPOMENE ZA PUTOVANJE PUTOVANJE

– Putnicima koji poseduju crvene, biometrijske paso┼íe Republike Srbije nije potrebna ┼áengen viza.
– Potrebno je najmanje 30 putnika za realizaciju ovog putovanja.
– Postoji mogu─çnost sme┼ítaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni upit u poslovnici Putnik Travela. Doplata za 1/1 sobu iznosi 100 evra.
– Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija Putnik Travel preporu─Źuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu me─Ĺunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE NAPOMENE

– Putnik Travel zadr┼żava pravo da, u slu─Źaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i sli─Źno, izmeni cenu putovanja za odgovaraju─çi iznos ili otka┼że putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja va┼żi od datuma izdavanja programa.
– Organizator putovanja nije ovla┼í─çen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu dr┼żavljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim re┼żimom zemlje u koju putuju. Preporu─Źuje se putnicima, dr┼żavljanima Srbije, da se informi┼íu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna nov─Źana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o sme┼ítaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slu─Źaju da pograni─Źne vlasti onemogu─çe putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.
– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predvi─Ĺene posete enterijera javnih gra─Ĺevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno nazna─Źeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogu─çnost da neki od sadr┼żaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled dr┼żavnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od
lokaliteta, tr┼żnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.
– Mole se putnici da se bri┼żljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili kra─Ĺu tokom trajanja putovanja.
– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slu─Źaj insolventnosti organizatora putovanja obezbe─Ĺuju tro┼íkovi nu┼żnog sme┼ítaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potra┼żivanja putnika i za slu─Źaj naknade ┼ítete obezbe─Ĺuje naknada ┼ítete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimi─Źnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su odre─Ĺene op┼ítim
uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0086/2018 od 25.01.2018.godine, zaklju─Źenog sa ugovara─Źem osiguranja Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇ×YUTAÔÇŁ, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇťYUTAÔÇŁ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300060748 od 25.01.2018.godine Akcionarskog dru┼ítva za osiguranje ÔÇ×DDOR Novi sadÔÇŁ.
– Uslovi kori┼í─çenja putovanja navedeni su u Op┼ítim uslovima putovanja organizatora Putnik Travela, licenca br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a uskla─Ĺeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije; mole se svi putnici da ih pa┼żljivo pro─Źitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Op┼ítim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.