SAN MARINO -3 nd- 2019

SAN MARINO

-Ravena,Gradara,Urbino,Ferara i Padova-

Autobusom 6 dana 3 noci

San Marino je po veličini treća najmanja republika u Evropi, posle Vatikana I Monaka, smeštena je u istočnom delu Apeninskog poluostrva. Legenda kaže da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hrišćana sklonio se na obližnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je činila jezgro budućeg grada – San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine. i danas broji oko 32.000 stanovnika…


PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD…

Polazak iz Beograda u 20h sa parkinga preko puta Buvlje pijace (Novi Beograd – ugao ulica Jurija Gagarina i Antifašističke borbe). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. Noćna vožnja sa usputnim pauzama radi odmora…

2.DAN: …RAVENA – RIMINI

U prepodnevnim satima dolazak u Ravenu. U okviru svojih drevnih zidina Ravena čuva najbogatije nasleđe mozaika, od kojih većina datiraju iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohrišćanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske baštine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada : Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob čuvenog poete Dantea Alegijerija, šetnja do crkve San Vitale, mauzolej Gala Placidija…slobodno vreme sve do polaska za Rimini. Po dolasku smeštaj u hotel. Slobodno vreme ili mogućnost odlaska do centra Riminija…Šetnja do Trga tri mučenika, slavoluk Oktaviana Avgusta, most Tiberija…Noćenje.

3.DAN: RIMINI  – DEGUSTACIJA VINA (FAKULTATIVNO) – SAN MARINO (FAKULTATIVNO) –  RIMINI

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet u San Marino. Pre dolaska u San Marino poseta jednoj od mnogobrojnih vinarija u regiji Emilija Romanja gde je predvidjena degustacija vina. Nakon degustacije vina, polazak prema gradu San Marino. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i čuva relikvije sveca zaštitnika ovog grada, Gradska većnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema tržnom centru Le Befane, jedan od najvećih tržnih centara u regiji Emilija Romanja. Slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. Noćenje.

4.DAN: RIMINI – GRADARA (FAKULTATIVNO) – URBINO (FAKULTATIVNO) – RIMINI

Doručak. Nakon doručka mogućnost fakultativnog odlaska na izlet u Gradaru i Urbino. Gradara se nalazi u regiji Marke, poznata je po srednjovekovnom dvorcu u kome još uvek živi i prepričava se leganda o tragičnoj ljubavi izmedju Frančeske i Paola. Njihova ljubav  prikazana je na mnogim platnima, i slikarskim i filmskim. Mnoge stranice su ispisane o njima. Ovekovečeni su i  u belom mermeru, u vecnom zagrljaju – čuvena Rodenova skulptura  “Poljubac”. Po dolasku šetnja gradom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogućnost fakultativnog obilaska dvorca. U dogovoreno vreme skup putnika i polazak prema Urbinu, rodnom gradu čuvenog italijanskog slikara Rafaela Santija. Po dolasku obilazak grada : Duždeva palata, Duomo, Trg Republike, rodna kuća i spomenik Rafaelu Santiju… Slobodno vreme. U večernjim satima povratak u Rimini. Noćenje.

5.DAN: RIMINI – FERARA – PADOVA…

Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I polazak prema Ferari. Grad je okružen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka I u okviru njih smeštena je zaostavština porodice d’Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, nalazi se u samom centru grada, u njegovoj blizini smestena je Gradska većnica, katedrala, pozorište…nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska za Padovu. Po dolasku u Padovu šetnja gradom: Trg Prato della Vale, Bazilika Sv Antonia Padovanskog, Palazzo della Ragione, Caffe Pedrocchi, Piazza Erbe…Nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska za Beograd. Vožnja kroz Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.

6.DAN: …BEOGRAD

Dolazak u Beograd u jutarnjim satima… Kraj putovanja.

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

·     prevoz turističkim mini-busom ili autubusom (audio, video A/C) na datoj relaciji po programu,

·     smeštaj na bazi 3 noćenja sa doručkom (kontinentalni) u hotelu 3* u Riminiju ili bližoj okolini u 1/2 ili 1/2+1 standardnim sobama (opremljene telefonom, TV-om, kupatilom),

·     obilazak gradova prema programu putovanja,

·     usluge vodiča – pratioca tokom putovanja,

·     troškove organizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

·      obavezno medjunarodno putno zdravstveno osiguranje:

Ø  deca (od 6 mes -18.god.) – 538 rsd;

Ø  odrasli (od 18-70.god.) – 768 rsd;

Ø  stariji od 70. god. – 1613 rsd;

 

·      Fakultativni izlet

Ø  San Marino I tržni centar– 20€

Ø  Gradara I Urbino – 20€

Ø  Ulaznica za zamak u Gradari – 6€

·      individualne troškove putnika

·      Obeveznu boravišnu taksu – plaća se na recepciji hotela – 2€ po osobi po danu za hotel 3*.

 

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

POPUSTI I DOPLATE

SMEŠTAJ U OPISANIM  HOTELIMA (UKOLIKO U NJIMA NEMA MESTA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA):

Hotel Spiaggia Marconi 3* -http://spiaggia-marconi.hotels-rimini-it.com/en/  – udoban hotel sa 3*, nalazi se 2,7km od Trga Kavur I 2km od Marina Centro. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

Hotel Villa Lalla 3* http://www.villalalla.com/en/  – hotel  se nalazi u delu Riminija, koji nosi naziv Marina Centro. Otvoren je tokom cele godine, renoviran I poseduje 33 sobe. Sobe imaju TV, telefon, klimu i sopstveno kupatilo. Doručak je po principu švedskog stola.

NAPOMENE

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja ,Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.