S I C I L I J A Rim – Bolonja -autobus

  – najveće i najživopisnije ostrvo  Mediterana –  
SICILIJA

Sicilija je najveće, najživopisnije i najintrigantnije ostrvo Mediterana zbog svoje istorije duge tri milenijuma, očaravajuće prirode, živopisnih sela i bogate kulturne baštine. Oslanja se jednim svojim delom na špic italijanske “čizme”. Ostrvom dominira najveći i jedini živi vulkan u Evropi – Etna (3.340 m), sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. A, za ovo ostrvo su sigurno i glavne asocijacije – italijanska mafija i remek-delo filmske umetnosti – film “Kum”.

ĐARDINI NAKSOS – Jedno od najatraktivnijih letovališta na Siciliji i Jonskom moru. Nalazi se u podnožju najatraktivnijeg grada na Siciliji – Taormine. Udaljeno je od Taormine na oko 5 km sa kojom je povezano redovnom autobuskom linijom. Prepoznatljivo je po izuzetnoj atmosferi i zabavi.

OBILASCI:  Rim – Vatikan – Sicilijanska sela – Taormina – Vulkan Etna – Katanija –  Palermo – Mesina – Bolonja – San Marino

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan  BEOGRAD

Polazak oko 17:00 časova sa perona glavne autobuske stanice ( BAS –a ), ulaz iz Karađorđeve ulice, (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Rimu.

2. dan  RIM

Dolazak u Rim u podnevnim časovima. Panoramsko razgledanje Rima – grada starog 28 vekova. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnostil.  Noćenje.

3. dan  RIM– VATIKAN

Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za šetnju ili mogućnost individualnog odlaska u  Vatikan – jedne od najmanjih i najmoćnijih država. (Obilazak sklopa Vatikanskih palata, Sikstinske kapele sa freskama Mikelanđela, Botičelija i drugih velikih slikara, bazilike Sv. Petra). U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja kroz Italiju.

4. dan  SICILIJA – SICILIJANSKA SELA – TAORMINA – ĐARDINI NAKSOS

Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel. Slobodno vreme za odmor i individualne aktivnosti.U ranim poslepodnevnim časovima mogućnost organizovanja fakultativnog izleta do tipičnih sicilijanskih sela Forza d’Agro i Savoka u kojima je sniman legendarni film “Kum”.  Obilazak katedrale Sv. Lucije na čijem ulazu je snimana poznata scena venčanja, a nakon obilaska kratak odmor uz espresso ili granitu u baru “Viteli” u kojem je Al Paćino snimio legendarnu scenu prosidbe. Nakon obilaska povratak u hotel. U večernjim časovima slobodno vreme ili mogućnost inividualnog odlaska do mondenskog i najlepšeg letovališta na Siciliji – Taormine  (sve napomenuto se nalazi u glavnoj ulici): šetnja glavnom ulicom, palata Di Stefano, crkva Sv. Katarine, crkva Sv. Nikole, Gradska opština, vidikovac…). Noćenje.

5. dan  SICILIJA – VULKAN ETNA – KATANIJA – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Etne (3.340 m) – najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera. Odlazak na visinu od 1.900 m, slobodno vreme za individualnu šetnju oko starijih ugašenih kratera ili mogućnost individualnog odlaska na visinu od 2.900 m, do kratera koji je bio aktivan 2001. godine (doplata za žičaru je na licu mesta / napomena: odlazak na vulkan Etnu zavisi od vremenskih uslova). Nakon obilaska nastavak puta prema Kataniji – prelepog grada na obali Jonskog mora. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima povratak u hotel. Noćenje.

6. dan  SICILIJA – PALERMO – MONREALE – ĐARDINI NAKSOS

Doručak. Nakon doručka mogućnost organizovanja fakultativnog obilaska Palerma i Monrealea. Vožnja kroz srce Sicilije pored fantastičnih maslinjaka i vinograda. Po dolasku u Monreale poseta velelepnoj katedrali čuvenoj po živopisnim vizantijskim mozaicima u kojoj su se krstili, venčavali i sahranjivali članovi normanskih kraljevskih porodica. Nakon obilaska polazak ka Palermu. Panormaski obilazak glavnog grada Sicilije: Korso Umberto, Trgovi Kvatro kanti i Pretoria, pozorišta Garibaldi i Masimo, Katedrala, Normanska palata iz XII veka koju su gradili prvi sicilijanski kraljevi… Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U poslepodnevnim časovima povratak u hotel. Noćenje.

7. dan  SICILIJA – MESINA

Doručak. Napuštanje hotala. U poslepodnevnim časovima polazak prema Mesini – gradu koji zovu „Vrata Sicilije“ i kojim dominira luka u koju pristižu trajekti sa kopnenog dela Italije. Po dolasku slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U večernjim časovima nastavak putovanja prema Bolonji. Prelazak trajektom na kopneni deo Italije. Noćna vožnja kroz Italiju.

8. dan  BOLONJA

Prepodnevni dolazak u Bolonju. Univerzitetska Bolonja je veličanstveni srednjevekovni grad sa renesansnim palatama i arkadama. Centar grada čine dva identična trga, Mađore i Netuno. Crvenkastosmeđe građevine i levičarska reputacija su Bolonji doneli nadimak ’’La Rossa’’ (Crvena). Zbog svoje bogate kuhinje dobila je nadimak ’’La Grassa’’ (Debela). Po dolasku panoramski obilazak grada: spomenik Neptunu, Bazilika San Petronio, Univerzitet, Due Tori, Palata Banki, Palata Notai, Palata Akursio, Trg Madore. Nakon obilaska smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

9. dan  BOLONJA – SAN MARINO

Doručak. Napuštanje hotela. Mogućnost fakultativnog odlaska do San Marina. Po dolasku obilazak grada: čuvene tvrđave San Marina, Bazilika Sv.Marina, Narodna palata…Nakon obilaska slobodno vreme za šetnju i individualne aktivnosti. U posle podnevnim časovima polazak za Beograd. Noćna vožnja kroz Italiju, Sloveniju i Hrvatsku prema Beogradu.

10. dan  BEOGRAD

Dolazak u Beograd u poslepodnevnim časovima.                                                                                                                ( Kraj usluga )

    C E N A :

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

usluge licenciranog pratioca grupe

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:

PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OBE VRSTE OSIGURANJA

NAPOMENA: Svi autobuski polasci u organizaciji Turističke agencije VIVA TRAVEL  odvijaju se sa glavne autobuske stanice u Beogradu ( BAS-a). Za ulazak na perone odakle polaze autobusi neophodno je imati peronsku kartu ( stanični vaučer). Peronsku kartu (stanični vaučer) moguće je kupiti u turističkoj agenciji po ceni od 50,00 dinara po osobi (deca od 0-2 godine ne plaćaju stanični vaučer) ili direktno na šalterima BAS-a po ceni od 180,00 dinara po osobi .

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA PO OSOBI (podložne su promenama, minimum za realizaciju izleta je 30 putnika, deca od 2-12 godina ostvaruju popust, deca od 0-2 godine besplatno):

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

       Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova    
       rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po        
       lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, ino-
       partnera organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvođenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

DOPLATA ZA 1/1 SOBU:  40% od cene aranžmana

POPUSTI: 

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

       Svaki hotel iz ove ponude ima restoran, a svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj je u nekom od navedenih hotelado popune mesta:

       HOTEL BLANC ET NOIR 3*   www.blancetnoirhotel.com  do popune mesta

       Nalazi se u severozapadnom delu Rima, 20 minuta metroom od strogog centra Rima. Hotel ima parking, restoran i bar. Svaka soba  
       poseduje kupatilo (tuš/WC), minibar, telefon, TV, sef i klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

       HOTEL VILLA LINDA  3*  /  Đardini Naksos  www.hotelvillalinda.net   do popune mesta

        Nalazi se na oko 10 min hoda od centra mesta.Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen u kupatilu, klima uređaj

 

   Doručak – kontinentalni švedski sto.

   HOTEL BAIA DEGLI DEI  3*  /  Đardini Naksos  www.hotelbaiadeglidei. it

        Nalazi se na samoj plaži, na oko 10 minuta hoda od centra. Hotel poseduje restoran, bar, TV salu. Svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen u
        kupatilu, klima uređaj. Doručak – kontinentalni švedski sto.

       HOTEL ASTOR 3* www.astor-hotel.it

        Nalazi se na mirnoj lokaciji, u blizini sajmišta i nove Gradske kuće u Bolonji.Povezan linijim gradskog prevoza sa centrom.

       Hotel ima parking,restoran i bar.Svaka soba ima tuš/WC, SAT TV.Sve sobe imaju besplatan WI FI.

       Doručak – kontinentalni švedski sto

SOPSTVENI PREVOZ: 

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i  
  motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)  

  

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

  1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2.   30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana (uz doplatu od 1,5 %  po mesecu,     
      na  deo koji se plaća odloženo)  najkasnije do:

Za polaske od 01.04. do 01.06.2019…………………………….15.08.2019.

    3.   potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

OPŠTE NAPOMENE:                      

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja

Organizator putovanja je Turistička agencija viva, licenca OTP br.107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja organizatora putovanja. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima.

ARKA TOURS- posrednik putovanja.

Cenovnik za Siciliju (Viva sezona 2019. godine,autobus, 10 dana) br.2 od 21.01.2019.