KRALJEVINA JORDAN

Pustinjska avantura i pri─Źa o dva mora

7 dana – polazak 21.maj 2019, 15.oktobar 2019.

DAN 1. ponedeljak, TRANSFER DO AERODORMA

Okupljanje na dogovorenom mestu i transfer turisti─Źkim autobusom ili minibusom ka Budimpe┼íti  u ve─Źernjim ─Źasovima. Vo┼żnja uz pauze radi odmora i osve┼żenja…

DAN 2. utorak,   AMAN- PLANINA NEBO- MRTVO MORE

… prijava za let, paso┼íka kontrola, let u jutarnjim satima za Aman. Sletanje na aerodrom u Amanu, prestonici Kraljevine Jordan. Ukrcavanje u autobus, panoramsko razgledanje grada, od anti─Źkog rimskog teatra, starog jezgra grada zvanog ÔÇťBaladÔÇŁ, kralj Abdulah d┼żamije, odlazak do Citadele (Herkulesov hram)ÔÇŽ.. Kra─çe slobodno vreme u centru za osve┼żenje, ┼íoping i/ili individualno razgledanje. Napu┼ítanje Amana, vo┼żnja ka Mrtvom moru uz obilazak planine Nebo, odakle je Mojsije posmatrao Svetu zemlju.  Sme┼ítaj u hotel na Mrtvom moru. Ve─Źera. Slobodno vreme za odmor ili kori┼í─çenje nekih od bazena ili spa usluga rizorta. No─çenje.

DAN 3. sreda,  MRTVO MORE-  ─ÉERA┼á- MADABA-WADY RUM

Doru─Źak. Slobodno prepodne na Mrtvom moru ili fakultativni izlet za ─Éera┼í, nekada jedno od najva┼żnijih trgova─Źkih i kulturnih sredi┼íta Bliskog Istoka, danas nazivano ÔÇ×Pompeji istokaÔÇť,  zbog posebno o─Źuvanih  arheolo┼íkih ostataka anti─Źkog grada. Povratak do hotela, odjava  i vo┼żnja za pustinju Wady Rum uz obilazak Madabe.  Dolazak u kasnim popodnevnim ili ve─Źernjim ─Źasovima u Wady Rum pustinju. Sme┼ítaj u beduinski kamp hotel. Beduinska ve─Źera , u pustinji. No─çenje.

DAN 4. ─Źetvrtak,    WADY RUM- AQABA- CRVENO MORE- PETRA

Doru─Źak. Obilazak kampa ili fakultativna vo┼żnja d┼żipovima po pustinji. Nastavak vo┼żnje za Aqabu, obilazak mesta, slobodno vreme u centru ili odlazak na moderno ure─Ĺene pla┼że na ju┼żnom delu grada Aqabe. Vreme predvi─Ĺeno za u┼żivanje na Crvenom moru. U kasnijim popodnevnim ─Źasovima vo┼żnja za Petru. Dolazak u ve─Źernjim ─Źasovima, nakon ─Źas i po vo┼żnje. Sme┼ítaj u hotel. No─çenje.

DAN 5. petak,  PETRA

Doru─Źak. Celodnevni izlet za Petru ÔÇô jedno od anti─Źkih ─Źuda. Razgled sa vodi─Źem, uz mogu─çnost savla─Ĺivanja odre─Ĺenih deonica jahanjem kamila, konja…..povratak u hotel. Ve─Źera. No─çenje.

DAN 6. subota, PETRA- AMAN

Doru─Źak. Napu┼ítanje hotela, ukrcaj i polazak ka Amanu. Vo┼żnja uz pauze, preko Karaka, gde je predvi─Ĺena poseta arheolo┼íkom lokalitetu i drevnoj tvr─Ĺavi. Pauza za obilazak, zatim nastavak vo┼żnje ka Amanu. Dolazak na aerodrom kraljica Alija, prijava za let za Budimpe┼ítu. Sletanje u 22.50h. Po sletanju organizovan transfer do Novog Sada, Beograda, Kragujevca, Kru┼íevca, Ni┼ía….

DAN 7. nedelja, transfer do mesta polaska

….dolazak u  Beograda u ranim jutarnjim, Kru┼íevca u jutarnjim i Ni┼í u prepodnevnim ─Źasaovima…Kraj programa

Aran┼żman obuhvata:

* Avioprevoz  (dinarski deo aran┼żmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Pla─ça se u celosti jednoktratno )

* prtljag do 10 kg uklju─Źen u cenu (veli─Źina, te┼żina i broj komada prtljaga i te┼żina zavisi od kompanije i cene)

* sme┼ítaj u hotelima  sa 3***  ili 4**** na bazi tri (3) no─çenja, hb

* smeštaj u beduinskom kamp-hotelu u WadyRum pustinji,

* ishranu u hotelima na bazi švedskog stola,

* beduinska ve─Źera u WadyRum-u,

* usluge stru─Źnog vodi─Źa za planirana razgledanja,

* usluge pratioca grupe tokom realizacije programa,

* prevoz  autobusom ili miniuatobusom turisti─Źke klase, po programu, 

* organizovanje programskih izleta tokom boravka

Aran┼żman ne obuhvata:

* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom(ulaznice za lokalitete)

* obavezne tro┼íkove napojnica, ulazno izlaznih viza i napojnica za voza─Źe, vodi─Źe i hotelsko osoblje –87$

* tro┼íkove ulaznica u Petru (50 jordanskih dinara, ┼íto je oko 70$, pla─ça se na ulazu u lokalitet ili u pratnji vodi─Źa 80$)

* doplate za prtljag (za kompaniju Ryanair, dopla─çuje se prtljag do 20kg ili 30 kg po cenovniku kompanije)

* transfer od Ni┼ía, Beograda do aerodroma u Budimpe┼íti i povratno (iz Bga 45ÔéČ)

* transfer iz drugih gradova Srbije do aerodroma (mogu─ç uz doplatu, vidi opis ÔÇ×transfer do aerodromaÔÇť)

* obavezno me─Ĺunarodno putno zdravstveno osiguranje,

* fakultataivni izleti organizovani od strane inopartnera ( ne ─Źine sastavni deo programa)

Na─Źin pla─çanja:  sva pla─çanja se vr┼íe u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, ─Źekovima gra─Ĺana.

Dinamika pla─çanja aran┼żmana:

Aran┼żman se mo┼że platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, ─Źekovima gra─Ĺana.

Aran┼żman se mo┼że platiti na rate tako ┼íto se prilikom rezervacije upla─çuj e dinarski deo aran┼żmana ÔÇô avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Pla─çanje na rate deponovanjem ─Źekova gra─Ĺana ili overene adm. zabrane na platu:

Aran┼żman se mo┼że platiti na rate tako ┼íto se prilikom rezervacije upla─çuje dinarski deo aran┼żmana ÔÇô avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili ─Źekovima koji se odmah realizuju).

Deviznio deo aran┼żmana, pla─ça se na 6 jednakih mese─Źnih rata deponovanjem ─Źekova gra─Ĺana ili overene adm. zabrane na platu najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Uve─çanje na rate koje dospevaju na naplatu posle puta 10% na ime manipulativnih tro┼íkova.

Napominjemo da je dinarski deo aran┼żmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!

Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan kompanijom Ryanair iz Budimpe┼íte. Organizator  organizuje transfer iz Ni┼ía (mogu─ç i iz drugih gradova, Beograd, ─îa─Źak zavisno od broja prijavljenih putnika) do aerodroma i nazad. U slu─Źaju otkaza aran┼żmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.

NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odlo┼żeno pla─çanje prilikom rezervacije, nije deponovao ─Źekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija ─çe smatrati da je izabran na─Źin pla─çanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGU─ćNOSTI  odlo┼żenog pla─çanja, odnosno ─Źekove prihvatati sa valutom pla─çanja na dan predaje. 

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), pla─çaju se prilikom rezervacije.

Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za ve─Źeru, sobu sa pogledom na grad), mogu─ça na upit.

Doplata za prtljag

Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.

Ovlašćeni inopartner organizatora

NAPOMENE  U  VEZI  SME┼áTAJA:

OPIS  SME┼áTAJA – HOTELA:

OPIS  TRANSFERA U ZEMLJI:

OPŠTE NAPOMENE:

Proverite 3 dana pre putovanja ta─Źno vreme i mesto polaska!

OSIGURANJE I GARANCIJA PUTOVANJA:

U cenu putovanja nije uklju─Źeno putno osiguranje. Organizator savetuje zaklju─Źenje osiguranja koje nije regulisano Zakonom i to osiguranje putne odgovornosti, zdravstveno osiguranje i osiguranje protiv nezgoda. Ukoliko Organizator i Posrednik nude putna osiguranja, radi se samo o posredovanju. Ugovor o osiguranju se zaklju─Źuje, samo izme─Ĺu Putnika i osiguravaju─çe kompanije, kome se eventualni zahtevi direktno upu─çuju. Treba da pro─Źitate uslove osiguranja i obaveze iz ugovora o osiguranju. Premije osiguranja nisu sastavni deo cene putovanja i dospevaju odmah pri zaklju─Źivanju ugovora o osiguranju. Potpisivanjem Ugovora, Putnik potvr─Ĺuje da mu je informisan i upu─çen na obezbe─Ĺenje,  paketa putnog osiguranja. 

Paket putnog osiguranja ne pokriva obavezno zdravstveno osiguranje, te se Putniku preporu─Źuje da isto sam obezbedi, jer to mo┼że biti razlog da pograni─Źne vlasti ne dozvole dalje putovanje ili da Putnik mora sam platiti zna─Źajne tro┼íkove eventualnog le─Źenja.

U skladu sa odredbama Zakonu o turizmu, Organizator ima garancije putovanja u visini 300.000 eura, kojom se za slu─Źaj A) insolventnosti Organizatora putovanja obezbe─Ĺuju: 1. tro┼íkovi nu┼żnog sme┼ítaja, ishrane i povratka Putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, 2. potra┼żivanja upla─çenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turisti─Źkom putovanju, koje Organizator putovanja nije realizovao, 3. potra┼żivanja upla─çenih sredstava Putnika u slu─Źaju otkaza putovanja od strane Putnika, u skladu sa Op┼ítim uslovima putovanja, 4. potra┼żivanja razlike izme─Ĺu upla─çenih sredstava po osnovu Ugovora o turisti─Źkom putovanju i sredstava sni┼żenih srazmerno neizvr┼íenju ili nepotpunom izvr┼íenju usluga obuhva─çenih Programom putovanja i za slu─Źaj; B) naknade ┼ítete obezbe─Ĺuje naknada ┼ítete, koja se prouzrokuje Putniku neispunjenjem, delimi─Źnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza Organizatora putovanja, koje su odre─Ĺene Op┼ítim uslovima i Programom putovanja: 1. za potra┼żivanje upla─çenih sredstava Putnika po osnovu Ugovora o turisti─Źkom putovanju koje Organizator putovanja nije realizovao i 2. za potra┼żivanje razlike izme─Ĺu upla─çenih sredstava po osnovu Ugovora o turisti─Źkom putovanju i sredstava sni┼żenih srazmerno neizvr┼íenju ili nepotpunom izvr┼íenju usluga obuhva─çenih Programom putovanja. Period pokri─ça Garancije putovanja je od datuma njenog izdavanja pa do zavr┼íetka turisti─Źkog putovanja, odnosno do povratka Putnika na ugovoreno odredi┼íte. Garancija po Ugovoru o Garanciji putovanja broj 0142/2019 od 25.01.2019. zaklju─Źenog sa ugovara─Źem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turisti─Źkih agencija PU ÔÇťYUTAÔÇŁ, Beograd, ul. Kondina br. 14, Polisa broj 300060052 od 25.01.2018. Akcionarskog dru┼ítva za osiguranje ÔÇ×DDOR Novi SadÔÇŁ, Garancija putovanja se aktivira bez odlaganja, odnosno u roku od 14 dana od dana nastanka osiguranog slu─Źaja,kod Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇťYUTAÔÇŁ, 011 3228 686, 011 3228 687, pisanim putem ili telegramom  na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14. ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs.

(Putnik svoja prava za naknadu ┼ítete ostvaruje na osnovu pravosnan┼żne i izvr┼íne sudske  presude, odnosno, odluke Arbitra┼żnog suda ili drugog vansudskog re┼íenja potro┼ía─Źkog spora, u skladu sa ovim Op┼ítim uslovima i Op┼ítim uslovima YUTE.)

Uz ovaj program va┼że op┼íti uslovi putovanja agencije ORGANIZATORA,licenca otp 254 od 12.02.2010 sa kojim su putnici du┼żni da se upoznaju.  Program ra─Ĺen na bazi minimum 20 prijavljenih putnika. Organizator zadr┼żava pravo da u slu─Źaju nedovoljnog  broja  prijavljenih putnika otka┼że putovanje najkasanije 5 dana pre puta, kao i  da promeni raspored u programu putovanja usled nepredvi─Ĺenih objektivnih okolnosti na koje nije mogao da uti─Źe.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.