VROCLAV/5 DANA-2 NOĆENJA/USKRS, 1. MAJ

polaZAK: 25.04.2019, 01.05.2019

25.04.-29.04.2019            01.05.-05.05.2019

  Vroclav je grad koji je smešten na reci Odri i na njene četiri pritoke, pa ga zbog toga kao i zbog mostova kojih ima vise od 100 zovu “Venecija Poljske”. Pre rata broj mostova je bio još veći, te ste ovde mogli 303 puta da pređete reku, a svaki od njih je bio drugačiji. ŠetajućI gradom nailazimo na skulpture patuljaka zbog kojih ovaj grad zovu “Svet patuljaka”. Ima ih  preko trista a nalaze se na najpoznatijim mestima u gradu. Jena od mnogih atrakcija za turiste je Japanski vrt – mesto prelepih vodopada, uskih mostića i orijentalnih žbunova. Vroclav je jedan raznoliki grad, gde možete sresti veliki broj studenata, posetiti mnogobrojne pivnice i klubove koji imaju vrlo pristupačne cene i osetiti veliku količinu pozitivne energije.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan                        BEOGRAD/NOVI SAD

 Polazak autobusa iz Beograda na Turistickom terminalu SP Lasta AD (autoput Beograd-Nis broj 4)  u 16.00h (3 dana pre puta proveriti tačno vreme polaska). Vožnja do Novog Sada,odakle je planiran polazak u 17.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i biće naknadno saopšteno). Vožnja preko Mađarske,Slovačke i Češke sa usputnim pauzama radi odmora.

2. Dan                        VROCLAV

Dolazak u Vroclav u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pesice(bez ulaznica u lokalitete): Stoletna hala Naroda (Stulecia)sa magičnom fontanom i Japanskim vrtom, prelepo ostrvo Tumski sa starim katedralama i mostovima koje predstavljaju početak razvoja grada Vroclava, Hala Targova, Narodni muzej, Novi Trg. Šetnja se nastavlja u pravcu Glavnog gradskog trga(jedan od najvećih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedan od najlepših urbanističkih celina uopšte), gde se nalazi katedrala Sv. Elizabete, stara i nova gradska kuća,patuljci locirani pored turističkih znamenitosti, Slani trg sa cvetnom pijacom, fontana, jedna od najstarijih pivnica u gradu, kao i brojni ugostiiteljski objekti sa domaćom kuhinjom i neobicnim galerijama suvenira poput galerije Jatki…Smeštaj u hotel u popodnevnim časovima.Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predlažemo posetu Galeria Dominikana (jedan od najboljih šoping centara u Poljskoj).Noćenje. 

3. Dan                        VROCLAV-KLODZKO

Doručak.Fakultativni odlazak  do grada Klodzko ( Klodcko) koji se nalazi na 90 km od od Vroclava. Šetnja i upoznavanje gradom, odlazak do tvrđave, i obilazak podzemnih tunela (deo mreže podzemnih tunela ,prolaza i hodnika otvoren je za razgledanje turista). Slobodno vreme.Poseta Minievrolendu( u ovom novootvorenom parku na površini od 20.000 m2 videćemo preko 35 minijaturnih modela poznatih građevina širom sveta kao i 100 maketa zgrada). U poslepodnevnim casovima povratak u Vroclav. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.Noćenje.

4. Dan                        VROCLAV-ZAMAK KSIAZ

Doručak.Napuštanje hotela. Fakultativni obilazak prelepog baroknog zamka Ksiaz koji je podignut u 13. veku. Zamak je tokom godina mnogo puta bio rušen i obnavljan. Za vreme II svetskog rata su ga konfiskovali nacisti koji su ispod zamka izgradili tajne podzemne tunele.  Veruje se da je ovaj zamak određeni period bio i Hitlerovo sklonište. Pred kraj rata ga je okupirala Crvena armija. Krenite sa nama na današnji izlet i uverite se zašt oovaj zamak uvrštavaju u top 10 evropskih zamkova. U poslepodnevnim časovima povratak u Vroclav. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Oko 17 h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. Noćna vožnja kroz Češku, Slovačku i Mađarsku prema NovomSadu i Beogradu, sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora. 

5. Dan                        NOVI SAD/BEOGRAD 

Dolazak u Novi Sad / Beograd u ranim jutarnjim časovima. (Krajusluga)

cena aranžmana: 85 eur

Cene su izražene u eurima po osobi.
Aranžman se plaća u dinarskoj protivvrendosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na danuplate.

ARANŽMAN OBUHVATA:
– prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji

– 2 noćenja sa doručkom u Vroclavu u hotelu* u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doručak kontinentalni-samoposluživanje)
– obilaske prema programu (Vroclav)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– troškove organizacije putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:
– individualne troškove
– medjunarodno putno osiguranje ( 1 eur dnevno  )

– ulaznice i fakultativneizlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

– obilazak grada Klodzko, podezmnog tunela i Minieuroland-a – (25€ poosobi)  – ulaznice za podzemni tunel i MiniEuroland uključene u cenu

– obilazak zamka Ksaiz –  (25€ poosobi)  – ulaznica uključena u cenu

Cene fakultativnih izleta podložne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadržava pravo korigovanja cena u slučaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

POPUSTI I DOPLATE:
– doplataza 1/1 sobu je 60% od cene aranžmana

NAČIN PLAĆANJA:
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri mesečne rate čekovima građana uz uvećanje od 3%

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Smeštaj će biti u nekom od navedenih hotela ili sličnom:

HOTEL  IBIS WROCLAW POLUDNIEwww.ibisbudget.com 

Svaki objekat iz ove ponude ima restoran, recepciju,parking, wifi internet a svaka soba imatuš/wc/tv. Tačno ime hotela biće naknadno saopšteno.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vode računa o svojim putnim ispravama,novcu i stvarima u toku trajanja aranžmana

NAPOMENE VEZANE ZA  SMEŠTAJ-HOTEL:

NAPOMENA:

Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka,  termina polazaka…)

obilazak…)

Aranžman je rađen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene  pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima. 

Program putovanjaVroclav ,Uskrs , 1 maj- 5 dana autobus Cenovnik br. 1, od 08.02.2019. godine.

Uzovaj program važe Opšti uslovi putovanja turističke agencije organizatora AQUA BGD TRAVEL

Licenca OTP broj 93/2013. Od 06.12.2013.

T