KRAKOV – USKRS I 01.05.

polasci: 25.04.2019, 01.05.2019

25.04.-29.04.2019 01.05.-05.05.2019

Krakov je ─Źak 500 godina bio prestonica Poljske, a danas je jedan od najve─çih gradova u Poljskoj. To je grad koji odi┼íe energijom, mlado┼í─çu i jedan je od najve─çih univerzitetskih centara u Evropi. Nalazi se na obalama reke Visle. Krakov, kao i uop┼íte ovaj deo Poljske, smatra se srcem cele zemlje zato ┼íto obiluje bogatim kulturno-istorijskim nasle─Ĺem.Netaknut u II Svetskom ratu, stari deo grada prepun crkvi i muzeja, sa dominantnim kraljevskim dvorcem Vavelom podse─ça na slavne dane vi┼íevekovnog sedi┼íta poljskih kraljeva. Krakov je prvi grad u svetu ─Źiji je istorijski centar stavljen na UNESCO ÔÇô vu listu svetske ba┼ítine.Osim mnogih mesta u samom gradu koje treba posetiti, nedaleko se nalazi i rudnik soli Veli─Źka, kao i ozlogla┼íeni koncentracioni logor Auschwitz.

Bilo zbog brojnih legendi koje se vezuju za ovaj grad ili zbog njegovog ┼íarma i lepote, tek Krakov s pravom nazivaju magi─Źnim gradom starog kontinenta.

Dakle, spakujte va┼íe kofere, jer vas ovaj ┼íarmantni grad o─Źekuje!

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan                        BEOGRAD/NOVI SAD       

 Polazak autobusa iz Beograda na Turisti─Źkom terminalu SP Lasta AD (autoput Beograd-Nis broj 4)  u 17.00h (3 dana pre puta proveriti ta─Źno vreme polaska). Vo┼żnja do Novog Sada,odakle je planiran polazak u 18.10h (mesto polaska zavisi od broja putnika i bi─çe naknadno saop┼íteno). Vo┼żnja preko Ma─Ĺarske i Slova─Źke sa usputnim pauzama radi odmora.

2. Dan                        KRAKOV       

Dolazak u Krakov u prepodnevnim satima. Po dolasku odlazak na panoramsko razgledanje grada pesice(bez ulaznica u crkve i dvorce): Dvorac Vavel (Wawel), KatedralaSv. Stanislava i Vaclava i kraljevski dvorac iz XIV veka. ┼áetnja Glavnim trgom (jednim od najve─çih srednjevekovnih trgova u Evropi i jedna od najlep┼íih urbanisti─Źkih celina uop┼íte), gde se nalazi spomenik Adamu Mickjevicu- poznatom poljskom pesniku i goti─Źka CrkvaSv. Marije, Florianska ulica. Sme┼ítaj u hotel u popodnevnim ─Źasovima. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, predla┼żemo posetu Galeria Krakowska (jedan od najboljih ┼íopingcentara u Poljskoj). No─çenje.

3. Dan                        KRAKOV-AU┼áVIC BIRKENAU

Doru─Źak.Fakultativno: odlazak do Au┼ívica -Birkenau i obilazak jednog od najzna─Źajnijih i najtragi─Źnijih simbola svetske istorije, koji predstavlja najve─çi i najozlogla┼íeniji logor nacisti─Źke Nema─Źke (dana┼ínji spomenmuzej pod za┼ítitom UNESCO-a), mesto najve─çeg masovnog ubistva u istoriji ─Źove─Źanstva koje nosi o┼żiljak tamne strane ljudskog bi─ça. Najsna┼żniji, najupe─Źatljiviji i jedinsveni do┼żivljaj koji budi me┼íavinu najrazli─Źitijih ose─çanja od kojih ─çete istovremeno biti i iznena─Ĺeni i produhovljeni i zbog ─Źega ─çete i drugima preporu─Źiti obilazak ovog nesvakida┼ínjeg memorijalnog kompleksa. Jedinstvena istorijska pri─Źa koju  je nemogu─çe prepri─Źati, po─Ĺite sa nama, ─Źujte i do┼żivite !Povratak u Krakov. Slobodno vreme. No─çenje.

4. Dan            KRAKOV-VELI─îKA

Doru─Źak. Napu┼ítanje hotela.Fakultativno:poseta rudniku soli Veli─Źka. Da li ste znali da se ispod tla Poljske krije ─Źitavo podzemno carstvo od soli? Upoznajte tajanstvene dubine rudnika soli Veli─Źke ÔÇôneobi─Źan podzemni slani grad,─Źudesan svet slanih jezera, pe─çina, prostorija i hodnika, kapelai jo┼í mnoga ─Źudesa koje su stvarale generacije rudara zaposlene u najstarijem rudniku soli u Evropi.Posebno putovanje kroz rudnik po─Źinje na 64 m a zavr┼íava se na135 m ispod nivoa zemlje uz mnogobrojne atrakcije poput slu┼íanja ┼áopenove muzike, scenskih efekata,  i drugih iznena─Ĺenja koje ─Źekaju samo na Vas.Povratak u Krakov. Slobodno vreme. Oko 18.00h je predvidjen polazak sa dogovorenog mesta za Beograd. No─çna vo┼żnja kroz Slova─Źku i Ma─Ĺarsku prema Novom Sadu iBeogradu, sa kra─çim usputnim zadr┼żavanjima radi odmora .

5. Dan                        NOVI SAD/BEOGRAD/

Dolazak u Novi Sad / Beogradu ranim jutarnjim ─Źasovima. (Kraj usluga)

cena aran┼żmana: 85 eur

Cene su izra┼żene u eurima po osobi
Aran┼żman se pla─ça u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Komercijalne banke na dan uplate.

ARAN┼ŻMAN OBUHVATA:
– prevoz turisti─Źkim autobusom na navedenoj relaciji

– 2 no─çenja sa doru─Źkom u Krakovu u hotelu*u 1/2 i 1/2+1 sobama ( doru─Źak kontinentalni-samoposlu┼żivanje)
– obilaske prema programu (Krakov)
– usluge pratioca grupe (predstavnik agencije)
– tro┼íkove organizacije putovanja

ARAN┼ŻMAN NE OBUHVATA:
– individualne tro┼íkove
– medjunarodno putno osiguranje ( 1 eur dnevno  )

– ulaznice i fakultativneizlete

FAKULTATIVNI IZLETI:

-Au┼ívic i Birkenau – 25ÔéČ

– Rudnik soli Veli─Źka-30ÔéČ

Cene fakultativnih izleta podlo┼żne su promenama (minimum za realizaciju je 25 putnika). Organizator putovanja zadr┼żava pravo korigovanja cena u slu─Źaju nedovoljnog broja putnika, koje putnici nisu u obavezi da prihvate.

POPUSTI I DOPLATE:
– doplataza 1/1 sobu je 60% od cene aran┼żmana

NA─îIN PLA─ćANJA:
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja
– 30% prilikom rezervacije, a ostatak na tri mese─Źne rate ─Źekovima gra─Ĺana uz uve─çanje od 3%

OPIS I LOKACIJA HOTELA:

Sme┼ítaj ─çe biti u nekom od navedenih hotela ili sli─Źnom:

HOTEL IBIS BUDGET KRAKOW BRONOWICE * www.ibisbudget.com 

HOTEL START ** http://www.hotelstart.com.pl/

Svakiobjekatizoveponudeimarestoran, recepciju,parking, wifi internet a svaka soba imatu┼í/wc/tv. Ta─Źnoimehotelabi─çenaknadnosaop┼íteno.

UPOZORENJE:

Mole se putnici da vodera─Źuna o svojimputnimispravama,novcu i stvarima u tokutrajanjaaran┼żmana

NAPOMENE VEZANE ZA  SME┼áTAJ-HOTEL:

NAPOMENA:

Du┼żina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. du┼żine trajanja obilazaka,  termina polazakaÔÇŽ)

obilazak…)

Aran┼żman je ra─Ĺen na bazi od minimum 55 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadr┼żava pravo korekcije ugovorene cene  pre po─Źetka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predvi─Ĺenim slu─Źajevima. 

Program putovanjaKrakov ,Uskrs 2019, 1 maj 2019- 5 dana autobus Cenovnik br. 1, od 08.02.2019. godine.

Uzovaj program va┼żeOp┼ítiusloviputovanjaturisti─Źkeagencije organizatora AQUA BGD TRAVELOrganizatorputovanja je T.A. AQUA BGD TRAVEL ─îumi─çeva bb lok 138Beograd

Licenca OTP broj 93/2013. Od 06.12.2013.

Arka tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.