WELLNESS & SPA 2019 BLED – SAVA HOTELI

Hoteli Grand Toplice***** / Rikli Balance**** / Park**** / Savica ***/ Jadran ***

Slovenija ima samo jedno ostrvo, ali je ono možda privlačnije od mnogih ostrvskih grupa sveta. U zagrljaju živopisnih planina, ponosno stoji u sredini alpskog jezera. Onima koji širom sveta tragaju za nečim izuzetnim, drugačijim, za lepotom i inspiracijom, mirom ili sportskim izazovima, stoje na raspolaganju brojne mogudnosti: romantična šetališta, vožnja kočijama oko jezera, vožnja tradicionalnim čamcem «pletna» do idilične crkve na Bledskom ostrvu, poseta grandioznom zamku smeštenom na veličanstvenoj litici koja se uzdiže nad jezerom… Zimi se Bled pretvara u pravu zimsku bajku. Njegov položaj između tri ski centra (Vogla, Kobla i Krvaveca), ljubiteljima skijanja i snouborda omogudava prijatno skijanje na samo pola sata vožnje od Bleda. U blizini Bleda nalazi se i Pokljuka koja je pravi raj za trčanje na skijama. Nenarušena priroda u okolini pruža mogudnosti i za druge aktivnosti i snežne radosti poput hodanja na krpljama, sankanja i penjenja po ledu.

Grand hotel TOPLICE 5* uključuje smeštaj izabranom uslugom nodenje doručak ili polupansionom (kombinacija bife i klasične služene večere) u glavnom hotelskom restoranu , gde za odličnu kulinarsku ponudu brine chef Simon Bertoncelj – više puta nagrađivani kuvar i član olimpijske kuvarske reprezentance Slovenije, neograničen ulaz u elegantan bazen sa dnevno svežom lekovitom vodom koja ima cca 22 C° i saune, neograničen ulaz u termalne bazene Wellnessa Živa u Hotelu Rikli 4+* (cca 30 C°), sa dečijim bazenom, toboganom, nodno kupanje u Wellness centru Živa svaki petak i subotu do 23. sati Živa, popuste na ulaze u Svet sauni u Wellness centru Živa, besplatan pristup internetu, parking – do popunjenosti.

Hotel RIKLI BALANCE 4*+ uključuje: smeštaj izabranom uslugom nodenje doručak ili polupansionom (bife doručak i večera u glavnom hotelskom restoranu sa pogledom na Julijske Alpe), neograničen ulaz u termalne bazene Wellness centra Živa (voda ima cca 30 C°), sa dečijim bazenom, toboganom, nodno kupanje u bazenima Wellness centra Živa svaki petak i subotu do 23.h, popuste na ulaze u Svet sauni u Wellness centru Živa, bademantil u sobi, besplatan pristup internetu , parking – do popunjenosti mesta. Hotel PARK 4* uključuje: smeštaj izabranom uslugom nodenje doručak ili polupansionom (bife doručak i večera u hotelskom restoranu sa pogledom na jezero i Julijske Alpe), neograničen ulaz u hotelski bazen u hotelu Park ( voda ima 27 C°), manji Whirlpool (voda ima 36 C°) i fitness sa pogledom, bademantil se dobija na recepciji baznena besplatno, popuste na ulaznice u Svet sauni u Wellness centru Živa, besplatan pristup internetu, parking – do popunjenosti mesta.

Hotel SAVICA GARNI 4* uključuje: smeštaj izabranom uslugom nodenje doručak ili polupansionom (bife doručak u hotelskom restoranu, bife večera u obližnjem hotelu Rikli Balance), jedan ulaz dnevno u termalne bazene Wellness centra Živa u Hotelu Rikli Balance 4*+ (voda ima cca 30 C°), sa dečijim bazenom, nodno kupanje u bazenima Wellness centra Živa svaki petak i subotu do 23. Sati, popuste na ulaznice u Svet sauna u Wellness centru Živa, Zaki bonus kartica za obitelji , koja uključuje različite sezonske aktivnosti i popuste, besplatan pristup internetu, parking – do popunjenosti mesta.

Hotel JADRAN 3* uključuje: smeštaj izabranom uslugom nodenje doručak ili polupansionom (samoposluživanje- doručak u hotelskom restoranu, samoposluživanje – večera u nekog od obližnjih hotela), popust na ulaz u Wellness centra Živa u Hotelu Rikli Balance 4* i popust za Svet sauna, besplatan pristup internetu, parking – do popunjenosti mesta. Postoji mogudnost MINIBUS PREVOZA sa kudne adrese iz Beograda do hotela na destinaciji. Povratna karta po osobi iznosi 90 evra, bez obzira na uzrast putnika. Minibusevi su kapaciteta 7 ili 8 sedišta (klima, radio, cd), prevoznik je turistička agencija Terra travel d.o.o. Vreme polaska se određuje u dogovoru sa putnikom. PROGRAM BORAVKA (individualni polasci po izboru putnika) Prvi dan Dolazak u hotel. Smeštaj u sobe posle 14:00 sati. Boravak u hotelu na bazi izabrane usluge i dužine boravka. Poslednji dan Napuštanje soba do 11:00 sati. Kraj programa OPISI SMEŠTAJA GRAND

HOTEL RIKLI BALANCE ex GOLF****+ www.sava-hotels-resorts.com Lokacija: u samom centru Bleda, okružen visokim starim drvedem. Iz njega se pruža pogled na jezero, ostrvo, Bledski zamak i Julijske Alpe. Hotel ima 150 soba. Hotelska ponuda: centralni hotelski restoran i a la carte restoran „Veranda“, aperitiv bar, novi Wellness centar „Živa“ sa termalnim bazenima u dva nivoa, sa 380 m2 vodenih površina, sauna centar sa otkrivenim bazenom za rashlađivanje i đakuzijem na terasi, salon lepote, sef na recepciji. Standardne sobe: TV, telefon, mini bar, kupatilo, fen, vedina soba ima internet, balkon. Sve sobe su sa pogledom na jezero ili park. Hotel je renoviran u martu 2018.

HOTEL PARK**** www.sava-hotels-resorts.com Lokacija: u centru Bleda, na samoj obali bledskog jezera uz promenadu. Hotel ima 217 jednokrevetnih i dvokrevetnih soba i 10 apartmana, sa pogledom na jezero ili park. Hotelska ponuda: centralni hotelski restoran, a la carte restoran i picerija „Rikli“, aperitiv bar, poslastičarnica i kafe, veliki zatvoreni bazen sa toplom termalnom vodom, đakuzi, finska sauna, fitnes studio, centar za tajlandsku masažu. Standardne sobe: SAT TV, telefon, mini bar, kupatilo, fen, balkon. Sobe sa pogledom na jezero imaju sef i klimu. Sve sobe sa pogledom na jezero i deo soba sa pogledom na park renovirane su 2014. godine.

HOTEL SAVICA GARNI**** www.sava-hotels-resorts.com Lokacija: preko puta hotela Rikli, u centru mesta Bled. Ovaj nedavno renovirani hotel je prvi porodični hotel u Sloveniji. Hotel ima 90 soba i 14 apartmana s malom kuhinjom. Hotelska ponuda: sala za doručak, večere su najčešde u hotelu Rikli, aperitiv bar, dve igraonice, animacija za decu. Standardne sobe: kablovska TV, telefon, mini bar, sef, klima, a vedina soba ima balkon, dok svi apartmani imaju kupatila sa kadama.

MEĐUNARODNO PUTNO ZDRAVSTVENO OSIGURANJE organizator preporučuje putnicima da pre polaska na putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja. U poslovnicama Filip Travela mogude je uz fotokopiju prve strane pasoša pribaviti polisu osiguravača Generali Osiguranje Srbija koja pokriva u slučaju potrebe, za sve vreme putovanja, troškove lečenja i bolničke troškove do 35.000 evra. Cena polise je približno jedan evro po danu provedenom na putovanju.

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

● Cena putovanja iskazana je u evrima, a pladanje je u dinarskoj protivvrednosti, po prodajnom kursu za efektivu banke INTESA, na dan uplate. Prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju, upladuje se akontacija u iznosu od 40% cene a najkasnije 15 dana pre polaska na putovanje upladuje se preostalih 60% do punog iznosa cene putovanja.

● Pladanje može biti: 1) Avansno: a) gotovinom, b) čekovima, . 2) Uplatom na rate bez kamate – akontacija 40%, a ostatak: a) čekovima do pet jednakih mesečnih rata (sa datumima 10. ili 20. u mesecu); čekovi moraju biti deponovani u agenciji najkasnije 10 dana od datuma rezervacije;

OPŠTE NAPOMENE ZA PUTOVANJA

Organizator putovanja zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje najkasnije pet dana pre polaska na putovanje. Putnicima koji poseduju biometrijski pasoš Republike Srbije nije potrebna ulazna viza za zemlje Evropske unije ali je preporučljivo da se o uslovima za ulazak u ove zemlje informišu putem sajta www.europa.rs. Organizator ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti spreče izlazak putnika iz zemlje ili im onemoguće ulazak na teritoriju zemalja Evropske unije, zemalja u tranzitu ili u zemalje van EU, zbog neispravnih dokumenata, učinjenog prekršaja ili nepoštovanja viznih ili carinskih propisa. Mole se putnici da se brižljivo staraju o svojim putnim ispravama, dokumentima, novcu, vrednim stvarima i prtljagu; Organizator putovanja ne snosi odgovornost za njihov eventualni gubitak, krađu ili nestanak iz bilo kog razloga, tokom čitavog trajanja putovanja.

Organizator putovanja ima licencu OTP 196/2010 izdatu 10. februara 2010. godine od strane Min. turizma Republike Srbije. Organizator putovanja ima garanciju putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0094/2019 od 24.01.2019. godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU “YUTA”, Beograd, ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj 300059989 od 24.01.2019. godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

ARKA tours nastupa u svojstvu posrednika putovanja.