TRST

SA FAKULTATIVNOM POSETOM OUTLET CENTRIMA NOVENTA DI PIAVE I PALMANOVA

Autobusom 5 dana ÔÇô 2 no─çi

Trst je mesto gde se susre─çu mnoge religije: glavne crkve se nalaze tu ve─ç stole─çima. Tu su i razli─Źiti arhitektonski stilovi njegovih gra─Ĺevina: neoklasicizam, secesija, eklekti─Źni i barokni stil, skladno se nadopunjuju, kao i rimske ru┼íevine i gra─Ĺevine iz 18. veka. O─Źaravaju─çi grad Trst, prote┼że se izme─Ĺu o┼ítrog Kra┼ía do Jadranskog mora i turistima nudi do┼żivljaj jedinstvenog i nezaboravnog boravka. Kao pograni─Źno podru─Źje i trgova─Źka luka s burnom pro┼ílo┼í─çu od davnina do novijeg doba.

PROGRAM PUTOVANJA:

1. DAN, PETAK BEOGRAD
Polazak iz Beograda oko 22h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Kara─Ĺor─Ĺeve ulice preko puta hotela Mr. President (ta─Źno vreme bi─çe poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator ┼íalje obave┼ítenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obave┼ítenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vo┼żnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kra─çim usputnim zadr┼żavanjima radi odmora.
2. DAN, SUBOTA TRST
Dolazak u Trst u jutarnjim ─Źasovima. Razgledanje Trsta u pratnji vodi─Źa: kanal Grande, Ponte Rosso, crkva Svetog Spiridona, Trg Ujedinjenja Italije… Sme┼ítaj u hotel oko 15h. Slobodno vreme. No─çenje.
3. DAN, NEDELJA TRST ÔÇô DVORAC MIRAMARE (fakultativno) ÔÇô PORTORO┼Ż (fakultativno)
Doru─Źak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili fakultativni odlazak do dvorca Miramare koji je danas jedan od najprepoznatljivijih tr┼í─çanskih motiva. Od dvorca se pru┼ża izvrstan pogled na grad i okolinu. Onako slikovito postavljen na steni iznad mora i okru┼żen prekrasnim parkom, svakako vredi posetiti. Slobodno vreme i mogu─çnost induvidualne posete unutra┼ínjosti dvorca (karta za ulazak u dvorac se kupuje individualno na licu mesta). U popodnevnim ─Źasovima, mogu─çnost organizovanja fakultativnog izleta do Portoro┼ża ÔÇô “luke ru┼ża” kako se popularno naziva ovo mondensko mesto Slovena─Źkog primorja. Povratak u Trst. No─çenje.
4. DAN, PONEDELJAK TRST ÔÇô OUTLET CENTAR PALMANOVA / TIARE (fakultativno)
Doru─Źak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni izlet do outlet centra u blizini mesta Palmanova, koji je veoma poznat u Evropi – sklop radnji poznatih robnih marki (┼żenska, mu┼íka, de─Źija i sportska garderoba, igra─Źke, stvari za ku─çu, pokloni, cipele, ┼íminka…) kao i odlazak do tr┼żnog centra Tiare, koji se nalazi desetek kilometara od Palmanove – tr┼żni centar sa 150 prodavnica, koji u svom sastavu ima i IKEA prodavnicu. Nakon ┼íopinga, povratak u Trst. Slobodno vreme do ve─Źernjih ─Źasova kada je predvi─Ĺen polazak za Srbiju. Vo┼żnja kroz Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadr┼żavanjima radi odmora.
5. DAN, UTORAK BEOGRAD
Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim ─Źasovima ÔÇô zavisno od uslova na putu i zadr┼żavanja na grani─Źnim prelazima. Kraj programa.

ARAN┼ŻMAN OBUHVATA:

ARAN┼ŻMAN NE OBUHVATA:

NAPOMENA Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od tro┼íkova rezervacije, prevoza, parkinga, vodi─Źa, ulaznica, organizacije… Cene izleta podlo┼żne su promenama u slu─Źaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slu─Źaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slu─Źaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadr┼żava pravo ponuditi korigovane, vi┼íe cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvr┼íilac usluga na odredi┼ítu je inopartner.

POPUSTI I DOPLATE:

OPIS SME┼áTAJA – OPISI SME┼áTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA

USLOVI I NA─îIN PLA─ćANJA

PROGRAM JE RA─ÉEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA
U SLU─îAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE PO─îETKA PUTOVANJA
AGENCIJA ZADR┼ŻAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM
AGENCIJA ZADR┼ŻAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLU─îAJU PROMENA NA DEVIZNOM TR┼ŻI┼áTU
AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGA─îIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA
ORGANIZATOR ZADR┼ŻAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADR┼ŻAJA U PROGRAMU

MOLIMO VAS DA SE PRE ZAKLJUČENJA UGOVORA O PUTOVANJU UPOZNATE SA PROGRAMOM PUTOVANJA I POSEBNIM NAPOMENAMA KOJE SU SASTAVNI DEO PROGRAMA PUTOVANJA, KAO I OPŠTIM USLOVIMA PUTOVANJA AGENCIJE CALYPSO TOURS INTERNATIONAL D.O.O.

U SKLADU SA ODREDBAMA ZAKONU O TURIZMU ORGANIZATOR PUTOVANJA IMA GARANCIJE PUTOVANJA NACIONALNE ASOCIJACIJE TURISTI─îKIH AGENCIJA PU “YUTA”, BEOGRAD, PO UGOVORU O GARANCIJI PUTOVANJA BROJ 0143/2019 OD 25.01.2019.GOD., POLISA OSIGURANJA BROJ 300059765 OD 25.01.2019. GODINE AKCIONARSKOG DRU┼áTVA ZA OSIGURANJE ÔÇ×DDOR NOVI SAD” U VISINI 300.000 ÔéČ ZA SLU─îAJ INSOLVENTNOSTI ORGANIZATORA PUTOVANJA I ZA SLU─îAJ NAKNADE ┼áTETE KOJA SE PROUZROKUJE PUTNIKU NEISPUNJENJEM, DELIMI─îNIM ISPUNJENJEM ILI NEUREDNIM ISPUNJENJEM OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODRE─ÉENE OP┼áTIM USLOVIMA I PROGRAMOM PUTOVANJA

POSEBNE NAPOMENE:

Cenovnik br. 4 od 22.10.2019.

Uz ovaj program va┼że op┼íti uslovi organizatora putovanja po ─Źlanu 63. Zakona o turizmu Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika putovanja.