PRAG SA FAKULTATIVNOM POSETOM DVORCIMA ČEŠKE

MAGIČNI PRAG – KONOPIŠTE – ČEŠKI ŠTERNBERK – KARLŠTEJN- ČEŠKI KRUMLOV

6 dana (3 noćenja) autobusom

Češka Republika je atraktivna turistička destinacija koja nudi posetiocima brojne spomenike bogate kulturne i istorijske baštine. Panorama Češke je ukrašena velikim brojem dvoraca, a većina njih je dostupna za posetu. Dvorci su dokaz velike arhitektonske umetnosti koja je bila razvijena na prostorima Češke, a vrlo često su opremljeni bogatim umetničkim blagom. Unutrašnji nameštaj je dopunjen dragocenim kolekcijama slika, oružja, porcelana, stakla i drugih finih predmeta. Skoro 60 dvoraca, zamkova i ostataka dvoraca je upisano u Registar nacionalnih kulturnih spomenika, a nekoliko njih se nalazi i na listi UNESCO-vih svetskih kulturnih i prirodnih istorijskih mesta, a šest lokacija uvršćeno je u UNESCO-vu listu svetske baštine, izmedju ostalog i istorijski centar Praga.

PROGRAM PUTOVANJA

1.dan SREDA – BEOGRAD…
Polazak iz Beograda oko 20h (tačno mesto polaska biće definisano 3 dana pre početka putovanja) , iz Novog Sada sa parkinga kod Lokomotive oko 21h. Vožnja kroz Srbiju, Mađarsku, Slovačku i Češku sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.
2.dan ČETVRTAK – MAGIČNI PRAG ( NOVI SVET – HRADČANI – MALA STRANA – OSTRVO KAMPA – KARLOV MOST – STAROGRADSKI TRG – JEVREJSKA ČETVRT )
Dolazak u Prag u prepodnevnim satima. Po dolasku razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča… Šetnja ulicama Novog sveta, gde je vreme stalo i gde se nalaze originalne kućice siromaha, sa zlatnim oznakama. Ovaj romantični deo grada bio je inspiracija Milošu Formanu za film Amadeus. Iz Novog sveta idemo u obilazak praškog dvorca – Hradčana u okviru kojeg se nalazi katedrala Sv.Vita, bazilika Sv.Ɖorđa, Kraljevska palata, Zlatna ulica… Preko Male Strane, spustićemo do ostrva Kampa – male praške Venecije, prelazimo preko Karlovog mosta do spomenika Karla IV-tog i Karlovom ulicom stižemo do Staromjestskih namjesti, čuvenog Astronomskog sata – Orloja i Tinske crkve. Dalje sledi šetnja glavnom ulicom jevrejske četvrti, tokom koje ćemo se upoznati sa zanimljivim pričama i sa legendom o Praškom Golemu, koji jos uvek spava u tavanici Staronove sinagoge u Pragu. Nakon razgledanja upoznavanje sa tehničkim informacijama ( razmena novca, preporuka restorana i pivnica, funkcionisanje gradskog prevoza u Pragu…). U popodnevnim satima smeštaj u hotel (prevoz od centra grada do hotela obaviće se gradskim prevozom). Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Noćenje.

3.dan PETAK – PRAG – (FAKULTATIVNO) KARLŠTEJN – PRAG
Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do dvorca Karlštejn, koji se nalazi u neposrednoj blizini Praga. Karlštejn je srednjovekovno zdanje, koji je izgradio Karlo IV za čuvanje kraljevskih relikvija i blaga. Ovo je najpoznatiji i najposećeniji zamak u Češkoj. U zamku se nalazi čuvena zbirka od 129 slika, zatim najveća galerija portreta čeških vladara i replika krune Sv. Vaclava… Nakon obilaska zamka, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag u popodnevnim satima. Slobodno vreme u Pragu za individualne aktivnosti. Noćenje.

4.dan SUBOTA –PRAG (FAKULTATIVNO) ŠTERNBERK– (FAKULTATIVNO) KONOPIŠTE – PRAG
Doručak. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet, tokom kojeg obilazimo dvorac Češki Šternberk i dvorac Konopište. Česki Šternberk je ranogotički dvorac nazvan “Biser Posаzаvi”, koji je postаvljen na strmoj kаmenitoj obаli reke Sаzаve. Dvorаc je izgradio 1241.godine Zdeslаv zа Divišov, i dаo mu je ime “Šternberk”. (Šternberk na češkom znаči zvezdа-dvorаc). Po dolasku obilazak dvorca u pratnji lokalnog vodiča. Nakon slobodnog vremena nastavljamo put ka dvorcu Konopište. Razgledanje dvorca koji je izgradjen u XIII veku u gotskom, a potom prepravljen u baroknom stilu. Danas je jedan od najpopularnijih dvoraca u Češkoj i nekada omiljena rezidencija Franca Ferdinanda. Možete videti veliku kolekciju jelenskih rogova Franca Ferdinanda koji je bio strastveni lovac, kolekciju oklopa i srednjovekovnog oružja, salu za gadjanje sa pokretnim metama, kao i baštu sa italijanskim renesansnim statuama.. Nakon obilaska slobodno vreme. Povratak u Prag u večernjim satima. Noćenje.

5.dan NEDELJA – ČEŠKI KRUMLOV
Doručak. Nakon doručka odjava iz hotela I polazak prema Južnočeškom kraju, gde ćemo posetiti jedan od najlepših gradova na obalama reke Vltave – Češki Krumlov. Nad gradom – Češki Krumlov dominira istoimeni zamak, posle Hradčana u Pragu drugi najveći u Republici Češkoj. Zahvaljujući svom kulturno-istorijskom značaju, Češki Krumlov je jedan od prvih gradova Češke koji je uvršten u UNESCO-vu listu svetske baštine. Po dolasku razgledanje grada I nakon toga slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme nastavak puta prema Srbiji. Vožnja kroz Češku, Austriju, Madjarsku I Srbiju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi graničnih formalnosti i odmora.

6.dan PONEDELJAK – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim satima (kraj usluga).

POPUSTI I DOPLATE

USLOVI I NAČIN PLAĆANJA

FAKULTATIVNI IZLETI:

Za realizaciju fakultativnih izleta potreban je minimum od 25 prijavljenih putnika po izletu da bi se isti realizovali. U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika cena fakultative podložna je promeni prema uslovima lokalne agencije – ino partnera. Fakultativni izleti nisu pokriveni garancijom putovanja organizatora obzirom da su u organizaciji lokalnih partnera.

OPIS HOTELA (UKOLIKO U OPISANOM HOTELU NEMA SLOBODNIH KAPACITETA, PUTNICI ĆE BITI SMEŠTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE) :

NAPOMENE

Cenovnik br 4 od 01.11.2019.

Uz ovaj program važe opšti uslovi organizatora putovanja , licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika putovanja.