SAN MARINO – 2 nd

-Ravena, Rimini, Ferara i Bolonja-

Autobusom 5 dana 2 no─çi

San Marino I njegova istorija jedinstven su primer male dr┼żave, koja je vekovima ostala nezavisna i samostalna. Legenda ka┼że da je San Marino osnovao Sv. Marin sa ostrva Raba. Zbog progona hri┼í─çana sklonio se na obli┼żnje brdo Monte Titano, gde je izgradio malu kapelu. Ta kapela je ─Źinila jezgro budu─çeg grada – San Marino, glavnog grada istoimene republike koja je osnovana 301.godine. i danas broji oko 32.000 stanovnika…

PROGRAM PUTOVANJA

1.DAN: BEOGRAD…
Polazak iz Beograda u 20h (ta─Źno mesto i vreme polaska bi─çe poznato dva dana pred putovanje). Putovanje preko Hrvatske i Slovenije. No─çna vo┼żnja sa usputnim pauzama radi odmora…
2.DAN: …FERARA ÔÇô RIMINI
U prepodnevnim satima dolazak u Feraru. Grad je okru┼żen renesansnim zidinama iz XV I XVI veka I u okviru njih sme┼ítena je zaostav┼ítina porodice d’Este. Po dolasku razgledanje grada: Castello Estense – simbol Ferare, nalazi se u samom centru grada i u njegovoj blizini smestena je Gradska ve─çnica, Katedrala, Pozori┼íte…nakon razgledanja slobodno vreme sve do polaska prema Riminiju. Po dolasku sme┼ítaj u hotel. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. No─çenje.
3.DAN: RAVENA(FAKULTATIVNO) ÔÇô BOLONJA (FAKULTATIVNO) ÔÇô TR┼ŻNI CENTAR (FAKULTATIVNO)
Doru─Źak. Nakon doru─Źka slobodno vreme u Riminiju ili mogu─çnost odlaska na fakultativni izlet Ravena-Bolonja-tr┼żni centar. U dogovoreno vreme polazak prema Raveni. U okviru svojih drevnih zidina Ravena ─Źuva najbogatije nasle─Ĺe mozaika, od kojih ve─çina datira iz V i VI veka. Iz tog razloga ranohri┼í─çanske i vizantijske crkve i krstionice, priznate su kao deo svetske ba┼ítine UNESCO. Po dolasku razgledanje grada : Trg naroda, spomenik Garibaldija, kapela u kojoj se nalazi grob ─Źuvenog poete Dantea Alegijerija, ┼íetnja do crkve San Vitale i mauzoleja Gala Placidija. Slobodno vreme sve do polaska prema Bolonji, gradu koji je poznat po najstarijem univerzitetu u Evropi, po tornjevima, arkadama i odli─Źnim restoranima. Po dolasku ┼íetnja gradom od Trga XX septembra do centra grada, gde se nalazi Neptunova fontana i glavni gradski trg ÔÇô Trg Madjore, koji ─Źuva najzna─Źajnije gradjevine u Bolonji : Baziliku Sv. Petronija, Palazzo Comunale, Palazzo Podesta. Slobodno vreme za individualne aktivnosti sve do polaska prema tr┼żnom centru ÔÇô Le Befane, gde je predvidjeno slobodno vreme za kupovinu. Povratak u hotel. No─çenje.
4.DAN: RIMINI – SAN MARINO
Doru─Źak. Nakon doru─Źka odjava iz hotela i polazak prema San Marinu. Po dolasku razgledanje grada : Bazilika Sv. Marina, datira iz 19.veka i ─Źuva relikvije sveca za┼ítitnika ovog grada, Gradska ve─çnica, kule San Marina: Guaita iz XI veka, Cesta iz XIII veka i Montale XIV vek. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Srbiji. Vo┼żnja kroz Italiju, Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju sa usputnim pauzama za odmor.
5.DAN: …BEOGRAD
Dolazak u Beograd u jutarnjim satima… Kraj putovanja.

Fakultativni izlet :

Ravena, Bolonja I tr┼żni centar – 20ÔéČ

individualne troškove putnika

Obeveznu boravi┼ínu taksu – pla─ça se na recepciji hotela ÔÇô 2ÔéČ po osobi po danu za hotel 3*

USLOVI I NA─îIN PLA─ćANJA

POPUSTI I DOPLATE

OPIS HOTELA (UKOLIKO U OPISANIM HOTELIMA NEMA MESTA, PUTNICI ─ćE BITI SME┼áTENI U DRUGOM HOTELU ISTE KATEGORIJE I KVALITETA) :

NAPOMENE:

Cenovnik 5 od 24.10.2019.

Uz ovaj program va┼że op┼íti uslovi organizatora putovanja ,
Licenca OTP 226/2010 od 11.02.2010. godine

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika.