ISTANBUL – HIT – avionom

4 dana / 3 no─çenja, avionom

POLASCI: do 27. februara 2020.

 – GARANTOVANI POLASCI! –

(Avio takse ura─Źunate u cenu!)

Istanbul – grad koji le┼żi na dva kontinenta, spoj istoka i zapada, Evrope i Azije, sa svojom rasko┼ínom kulturnom ostav┼ítinom, nikad ne prestaje da odu┼íevljava. Uobli─Źile su ga ─Źetiri sna┼żne civilizacije: gr─Źka, rimska, vizantijska i osmanlijska. Kroz istoriju je nosio razli─Źita imena: Bizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i Istanbul. Danas je Istanbul velegrad, sa preko 13 miliona stanovnika koji stanuju i rade na dva kontinenta. Moderni Trg Taksim ili kvartovi Bejoglu i Osmanbej, ─çe u─Źiniti da se ose─çate kao u bilo kojoj svetskoj metropoli, dok ─çete se ┼íetaju─çi Sultanahmet trgom neizbe┼żno vratiti par stotina ili ─Źak hiljada godina unazad. Novo i staro, Orijent i Evropa, islam i hri┼í─çanstvo – isprepletene i neraskidivo povezane.

Opisi hotela:

Grand Hillarium 4*

www.hilariumhotel.com

Adresa: Fabrika Street No:5 Yenikapi, Fatih, Istanbul

Hotel se nalazi u delu grada Yenikapi, u blizini mnogobrojnih prodavnica i restorana. Hotel je udaljen oko 45km od aerodroma Istanbul , 55km od aerodroma Sabiha Gok─Źen, 3.5km od Aja Sofije i Topkapi palate, 2km od Kapali ─Źar┼íije, 150m od metro stanice, u neposrednoj blizini dela grada Aksaray i Laleli (550m).

Hotel raspola┼że sa 65 soba, ima recepciju, restoran, bar, unutra┼ínji bazen, saunu (doplata), masa┼żu (doplata), tursko kupatilo (doplata), prostoriju za sastanke. Svaka standard soba ima kupatilo (tu┼í), centralnu klimu, TV, telefon, mini fri┼żider (mini bar uz doplatu), fen za kosu, sef. Doru─Źak je na bazi ┼ívedskog stola, samoposlu┼żivanje.

Hotel Monaco 3*

Adresa: Ordu Cad. ┼×air Fitnat Sok. No:20 Laleli, Fatih, Istanbul

www.istanbulmonacohotel.com

Hotel se nalazi u delu grada Laleli, u blizini trgova─Źke zone i mnogobrojnih prodavnica i restorana. Udaljen je oko 45 km od aerodroma Istanbul , 55km od aerodroma Sabiha Gok─Źen, 2.5km od Aja Sofije i Topkapi palate, 1km od Kapali ─Źar┼íije, 300m od tramvajske, autobuske i metro stanice. Hotel raspola┼że sa 65 soba; ima recepciju, restoran, bar, pristup wifi internetu, prostoriju za sastanke. Svaka soba ima kupatilo (tu┼í), centralnu klimu, TV, telefon, mini fri┼żider (mini bar uz doplatu), fen za kosu.

Doru─Źak je na bazi ┼ívedskog stola, samoposlu┼żivanje.

Hotel Barin 3*

Adresa: ┼×ehzadeba┼č─▒ Fevziye Cd. No:7, Istanbul

http://www.barinhotel.com

Hotel se nalazi u delu grada Laleli, u blizini trgova─Źke zone i mnogobrojnih prodavnica i restorana. Udaljen je 45 km od aerodroma Istanbul, 55km od aerodroma Sabiha Gok─Źen, 2.5km od Aja Sofije i Topkapi palate, 1km od Kapali ─Źar┼íije, 300m od tramvajske, autobuske i metro stanice. Hotel raspola┼że sa 65 soba; ima recepciju, restoran, bar, pristup wifi internetu, prostoriju za sastanke.

Svaka soba ima kupatilo (tu┼í), centralnu klimu, SAT/TV, telefon, mini fri┼żider (mini bar uz doplatu), fen za kosu.

Doru─Źak je na bazi ┼ívedskog stola, samoposlu┼żivanje.

Antik Hotel 4*

Adresa: Ordu Cad., Sekbanba┼č─▒ (Darphane),Sok. 6, Laleli, Beyaz─▒t, Istanbul

www.antikhotel.com

Hotel se nalazi u delu grada Laleli-Beyazit, udaljen je oko 48km od aerodroma Istanbul, 52km od aerodroma Sabiha Gok─Źen, 650m od Kapali ─Źar┼íije, 2km od Aja Sofije i Topkapi palate, 300m od tramvajske i 700m od metro stanice.

Hotel raspola┼że sa 90 soba; ima recepciju, 2 restorana, 4 sale za sastanke, masa┼żu (doplata), saunu (doplata), servis za pranje ve┼ía (doplata), pristup wifi internetu (doplata). Svaka standard soba ima kupatilo (tu┼í), centralnu klimu, TV, telefon, mini fri┼żider (mini bar uz doplatu), fen za kosu, sef. Doru─Źak je na bazi ┼ívedskog stola, samoposlu┼żivanje.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TA─îNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJEAKCIJA

Za Vas smo pripremili veliki izbor putovanja Italijaputovanja ─îe┼íkaputovanja Austrija i jo┼í mnogo drugih zemalja. Pogledajte celokupnu ponudu u kategoriji evropski gradovi.

Napomena: Svi popusti koji su nazna─Źeni u cenovnicima odnose se samo na devizni deo i va┼że samo za osnovnu cenu (NE va┼że za doplate).

Napomena: Za neke hotele cenovnici su podeljeni po vrsti usluge ili sezonalnosti.
Odaberite odgovaraju─çi tab iz cenovnika ispod.

Cena aran┼żmana po osobi u dvokrevetnoj sobi: devizni deo prema tabeli u EUR

(Avio takse ura─Źunate u cenu!)

U CENU ARAN┼ŻMANA JE URA─îUNATO:

-Avio prevoz na relaciji Beograd-Istanbul-Beograd, avio kompanijom Turkish Airlines, sa dozvoljenih maksimalnih 30 kg prtljaga (1 kofer) i 7kg ru─Źnog prtljaga (1 torba) po osobi. Svaki vi┼íak prtljaga se dodatno napla─çuje prema pravilima i tarifama koje odre─Ĺuje avio prevoznik i na koje organizator putovanja nema uticaja.

-Aerodromske i YR taksa 121.40 EUR (TAX EUR RS 16.94, TAX EUR RF 0.98,  TAX EUR YR 76.00 ÔÇô nerefundabilna, TAX EUR M6 3.00,  TAX EUR LG 4.48, TAX EUR TR 20.00). Aerodromske takse su podlo┼żne promeni do dana polaska na putovanje. Deca 0-2 godine ne placaju aerodromske takse.

-Transferi prema programu.

-Asistencija lokalnog vodi─Źa u Istanbulu, na srpskom jeziku (ne podrazumeva svakodnevnu i celodnevnu asistenciju)

-Sme┼ítaj u izabranom hotelu, u dvokrevetnim standardnim sobama, na bazi 3 ili 4 no─çenja sa doru─Źkom.

U CENU ARAN┼ŻMANA NIJE URA─îUNATO:

-Troškovi fakultativnih izleta i poseta, ulaznice za muzeje i lokalitete.

-Troškovi putnog zdravstvenog osiguranja putnika.

-Nepomenute usluge

Va┼żne napomene:

-Putnici, dr┼żavljani Srbije, koji poseduju biometrijske (crvene) paso┼íe, u Tursku mogu putovati bez viza, ali paso┼í mora biti va┼żnosti minimum 6 meseci nakon povratka sa putovanja. Molimo putnike da posebnu pa┼żnju obrate na de─Źje paso┼íe koji se izdaju sa kra─çim periodom va┼żenja.

Legenda tabele:
Vrste usluga: NA – najam apartmana ili studija, ND – no─çenje s doru─Źkom, PP – polupansion (doru─Źak i ve─Źera), PA – pun pansion (doru─Źak ru─Źak i ve─Źera), AI – All Inclusive (sve uklju─Źeno), UAI – Ultra All Inclusive (sve uklju─Źeno + dodaci)
Vrste sme┼ítaja: STU – studio (u jednoj prostoriji kuhinja i kreveti), APP – apartman (kuhinja odvojena vratima od spava─çe sobe), DUP – duplex (apartman sa dve spava─çe sobe), MEZ – mezoneta (apartman na dva nivoa)
Ostali pojmovi: ADL – odrasla osoba, CHD – dete, INF – infant dete do 2 godine, AC – Air Conditioner, klima ure─Ĺaj.

Program putovanja za polaske 4 dana/3 noci:

1. dan BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 07:00h . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Istanbul u 09:15h (let TK1082). Dolazak u Istanbul, novi aerodrom, u 12:00h -lokalno vreme. Paso┼íke i carinske formalnosti. Transfer do izabranog hotela. Sme┼ítaj u hotel posle 14:00h-lokalno vreme. No─çenje.

2. – 3. dan ISTANBUL         

Doru─Źak. Slobodni dani za individualna razgledanja i posete. Mogu─çnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava d┼żamija, Aja Sofija, Kapali ─Źar┼íija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijar┼íiji; fakultativni ve─Źernji odlazak na tursko ve─Źe (ve─Źera i program). No─çenja.

4. dan ISTANBUL-BEOGRAD

Doru─Źak. Napu┼ítanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Paso┼íke i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 18:45h -lokalno vreme (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:25h-lokalno vreme.

Program putovanja za polaske 5 noci/4 dana:

1. dan BEOGRAD-ISTANBUL             

Dolazak putnika na aerodrom “Nikola Tesla”, dva sata pre poletanja aviona, najkasnije u 07:00h . Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Poletanje aviona za Istanbul u 09:15 (let TK1082). Dolazak u Istanbul, novi aerodrom, u 12:00h -lokalno vreme. Paso┼íke i carinske formalnosti. Transfer do izabranog hotela. Sme┼ítaj u hotel posle 14:00h-lokalno vreme. No─çenje.

2. – 4. dan ISTANBUL         

Doru─Źak. Slobodni dani za individualna razgledanja i posete. Mogu─çnost organizovanja fakultativnih izleta i poseta: poludnevno panoramsko razgledanje grada Istanbula-Plava d┼żamija, Aja Sofija, Kapali ─Źar┼íija, Top Kapi palata; poludnevno krstarenje Bosforom sa posetom Vaseljenskoj patrijar┼íiji; fakultativni ve─Źernji odlazak na tursko ve─Źe (ve─Źera i program). No─çenja.

5. dan ISTANBUL-BEOGRAD

Doru─Źak. Napu┼ítanje soba do 10:00h-lokalno vreme. Slobodno vreme. Transfer do aerodroma. Individualna prijava za let i predaja prtljaga. Paso┼íke i carinske formalnosti. Poletanje aviona za Beograd u 18:45h -lokalno vreme (let TK 1083). Dolazak u Beograd u 19:25h-lokalno vreme.

MOLIMO PUTNIKE DA PROVERE TA─îNO VREME POLETANJA AVIONA DVA DANA PRE POLASKA NA PUTOVANJE

Na─Ź┬Źin pla─çanja:

Cene u tabelama su izra┼żene u evrima i pla─çaju se isklju─Ź┬Źivo u dinarskoj protivvrednosti na dan uplate po sredjem kursu NBS.

Prilikom rezervacije upla─çuje se 50% deviznog dela aran┼żmana (odnosi se na aran┼żmane za Gr─Źku, Bugarsku leto i zima, evropske gradove autobusom…). Ostatak deviznog dela aran┼żmana se upla─çuje najkasnije 20 dana pre po─Ź┬Źetka kori┼í─çenja usluga. Tro┼íkovi prevoza i me─Ĺunarodno zdravstveno osiguranje se u celosti upla─çuju 20 dana pre po─Źetka kori┼í─çenja aran┼żmana.

POSEBNI USLOVI OTKAZA UGOVORA ZA ARAN┼ŻMAN ISTANBUL:

Ukoliko putnik otka┼że ugovor o putovanju

– od momenta ugovaranja aran┼żmana do 31 dan pre po─Źetka putovanja, zadr┼żava se iznos od 50% ukupne cene aran┼żmana, na ime tro┼íkova izdavanja avio karte i tro┼íkova sme┼ítaja.

– od 30 dana do 16 dan pre po─Źetka putovanja, zadr┼żava se iznos od 70% od ukupne cene aran┼żmana.

– od 15 dana pre po─Źetka putovanja, do jedan dan pre po─Źetka putovanja i na dan putovanja: zadr┼żava se 100% od ukupne cene aran┼żmana.

NAPOMENE ZA SMEŠTAJ:

-Pomo─çni le┼żaj je manji od standardnog-le┼żaj na rasklapanje, drvene ili metalne konstrukcije ili sofa/fotelja na rasklapanjeSme┼ítaj tre─çe osobe ili deteta 2-12 godina u sobi uti─Źe na udobnost boravka (veli─Źina sobe je standardna dvokrevetna sa dodatnim pomo─çnim le┼żajem)

NAPOMENE ZA HOTELSKE USLUGE I PRAVILA:

-Kontinentalni doru─Źak je lagani jutarnji obrok, koji se slu┼żi u ograni─Źenim koli─Źinama, i sastoji se od jedne vrste peciva, d┼żema ili marmelade, maslaca ili margarina, ─Źaja, filter kafe.

-Navodi o sadr┼żaju odre─Ĺenih usluga ili sadr┼żaja koje pru┼ża hotela, ne podrazumeva obavezno besplatno kori┼í─çenje istih. Mogu─ça je doplata, na licu mesta, na recepciji hotela, za kori┼í─çenje pojedinih usluga (TV-posebni kanali, tro┼íkovi telefona, interneta, sef, konzumacija pi─ça i grickalica iz mini fri┼żidera/mini bara i sli─Źno.)

-Jedan hotelski dan, kao rezervisane usluge ra─Źuna se posle 15h00/ datuma po─Źetka sme┼ítaja do 10h00 poslednjeg dana sme┼ítaja, bez obzira kada gost u─Ĺe u hotel. Svako kori┼í─çenje soba i usluga u hotelu prvog dana aran┼żmana pre 15h00 i poslednjeg dana nakon 10h00 iziskuje dodatna pla─çanja, direktno na recepciji.

-Organizator putovanja ne mo┼że uticati na spratnost; poziciju sobe; povr┼íinu sobe; broj sobe; veli─Źinu le┼żaja, pomo─çnog le┼żaja, sofe, fotelje. Raspodelu soba u hotelu vr┼íi isklju─Źivo slu┼żba recepcije, po dolasku u hotel, shodno raspolo┼żivosti.

VA┼ŻNE NAPOMENE:

-Program je individualan. Rezervacija aran┼żmana se vr┼íi na upit. Za realizaciju aran┼żmana je potrebno minimum 10 putnika.

-U slu─Źaju manjeg broja prijavljenih putnika, mogu─ça je realizacija aran┼żmana uz korekciju cene i korekciju ura─Źunatih usluga.

-Rok za rezervaciju aran┼żmana je minimum 15 dana pre polaska na putovanje.

-Promena datuma putovanja smatra se se otkazom putovanja od strane putnika i podle┼że tro┼íkovima otkaza.

-Krajnji rok za obave┼ítavanje putnika, za slu─Źaj otkazivanja aran┼żmana od strane agencije Travelland d.o.o. je 5 dana pre po─Źetka putovanja.

-Organizator putovanja ne mo┼że biti odgovoran ukoliko putnik prekr┼íi zabranu pu┼íenja u hotelskim sobama i hotelskom objektu.

-U slu─Źaju o┼íte─çenja, ka┼ínjenja ili gubitka prtljaga, odmah se obratite predstavniku aviokompanije ili osoblju na aerodromu (Lost&Found) kako biste zatra┼żili odgovaraju─çu potvrdu (Damage, odnosno Property Irregularity Report)

-Fakultativni izleti i posete nisu sastavni deo programa putovanja .

-Agencija Travelland d.o.o. zadr┼żava pravo promene redosleda i sadr┼żaja programa putovanja usled vanrednih okolnosti na koje nije mogla uticati, predvideti ili u kratkom vremenskom periodu otkloniti.

-Organizator putovanja nije odgovoran ukoliko se promeni datum, vreme polaska, sadr┼żaj ili redosled fakultativnih izleta i poseta – zbog lokalnih praznika, radova na saobra─çajnicama i lokalitetima, ┼ítrajkova, saobra─çajnog kolapsa, vremenskih prilika.

-U Turskoj ne vladaju bolesti epidemioloških razmera tako da vakcinacija pri ulasku u zemlju nije potrebna.

-Za maloletna lica koja putuju bez jednog roditelja potrebna je overena saglasnost drugog roditelja.

Turisti─Źka vizaza gra─Ĺane Republike Srbije, u okviru turisti─Źkog aran┼żmana, koji putuju putnim ispravama RS nije potrebna. Potreban je paso┼í koji va┼żi minimum 6 meseci od dana povratka sa putovanja, slobodna stranica u paso┼íu.

-Organizator putovanja ne snosi odgovornost ukoliko jedan ili vi┼íe sadr┼żaja u hotelu nisu u funkciji usled objektivnih okolnosti, renoviranja i sli─Źno.

-Buka u objektima oko hotela, regulisana je lokalnim zakonima i propisima; nadle┼żnost lokalnih inspekcijskih organa.

-Depozit/Kaucija: Organizator putovanja nema uticaja na postojanje i visinu depozita u hotelu. U pojedinim hotelima se prilikom prijave (check-in) ostavlja depozit/kaucija. Novac se mo┼że ostaviti u gotovini ili garantovati kreditnom karticom. Visina depozita zavisi od kategorizacije hotela i du┼żine boravka. Na kraju boravka prilikom odjave iz hotela (check-out) daje se nalog za povra─çaj depozita. Isti mo┼że biti umanjen za nepla─çene tro┼íkove u hotelu, ukoliko ih ima. Povra─çaj depozita u gotovini se vr┼íi prilikom odjave iz hotela, na recepciji. Ukoliko je pla─çanje depozita garantovano kreditnom karticom procedura povra─çaja sredstava je minimum 15 dana od povratka sa putovanja.

-Broj telefona lokalnog vodi─Źa u Istanbulu ─çe biti dostupan putnicima u momentu izdavanja putne dokumentacije, a najkasnije pre otpo─Źinjanja ugovorenog putovanja.

Opšti uslovi putovanja agencije ORGANIZATORA od 25.01.2018. su sastavni deo ovog programa.
Licenca OTP 204/2010 od 12.02.2010. 

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika putovanja.

U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima Polisu osiguranja garancije putovanja za slu─Źaj insolventnosti i radi naknade ┼ítete putniku, sa limitom u visini od 300.000,00 ÔéČ, broj 30000005420, zaklju─Źenu dana 24.01.2018. godine koja va┼żi do 24.01.2019. godine sa Milenijum osiguranje a.d.o. Beograd, 11000 Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 10 L, MB 07810318, PIB 100002119. Centrala: +381 11 7152 300; Fax: +381 11 7152 306; E-mail: mios@milenijum-osiguranje.rs; Call Centar +381 11 7152 300.                                                           

  PROGRAM br. 16 va┼żi od 13.11.2019.