LIDO DI JESOLO – ITALIJA-SOPSTVENI PREVOZ

LIDO DI JESOLO je popularno letovalište na jadranskoj obali Italije, poznato po širokoj peščanoj plaži koja se proteže 15 km duž celog mesta. Ovo je idealno mesto za odmor gde možete kombinovati kupanje, provod i šoping…Brojni su barovi, klubovi, restorani, prodavnice, sportski i zabavni tereni. Lido di Jesolo je savršen izbor za one koji žele da obogate svoj odmor obilaskom „čarobne“ Venecije i „romantične“ Verone.

-7% popust (OBRAČUNAVA SE NA CENE IZ TABELE)

CENA ARANŽMAN OBUHVATA:

 prevoz autobusom turističke klase na relacijama navedenim u programu

 smeštaj u Lidu di Jesolu u 1/2 i 1/2+1 sobama (7 ili 14 noćenja u odabranom hotelu i na bazi odabrane usluge / doručak – kontinentalni švedski sto, ručak i večera – klasično usluživanje, u zavisnosti od hotela, izbor između dva ili tri menija)

 za ceo period boravka ulaznice za plažu, 2 ležaljke i suncobran po sobi

 troškove organizacije i vođenja aranžmana

 usluge licenciranog pratioca grupe

 usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera

CENA ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 individualno međunarodno zdravstveno osiguranje za ceo period boravka (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000 €): -1254 din. (osobe od 18 – 69,99 god.), 627 din. (deca od 0 meseci – 17,99 god.), 2508 din. (osobe od 70 – 83,99 god.)  osiguranje od otkaza ili prekida turističko putovanja. Plaća se u iznosu od 2% od ukupne cene aranžmana. Potrebne informacije mogu se dobiti u svim poslovnicama ili putem telefona – PREPORUKA AGENCIJE JE DA PUTNIK POSEDUJE OVU VRSTU OSIGURANJA

 fakultativne izlete

 obaveznu gradsku komunalnu taksu za Lido, koja se plaća u periodu od 15.06. do 15.09. se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 2 * 0,70 € po noćenju po osobi, a za boravak u hotelima sa 3* 1 € i boravak u hotelima 4* 1,5 € po noćenju / po osobi , deca ispod 12 godina oslobođena su plaćanja takse

POPUSTI:

 deca ostvaruju popuste navedene u tabeli u pratnji dve punoplatežne osobe

 deca od 0-2 godine imaju popust 100% (nemaju sedište u autobusu, nemaju krevet u hotelu ili ako nije naglašeno drugačije u cenovniku)

 ako putuju BESPLATNO – nemaju sedište u autobusu i nemaju krevet u hotelu

 ako plaćaju određeni iznos – imaju sedište u autobusu i imaju pomoćni krevet u hotelu

 spajanje smena – cena druge smene se umanjuje za 40 € (odrasli) i 25 € (deca od 2-12 god.) (odnosi se samo na paket aranžman, putnici koji putuju sopstvenim prevozom ne ostvaruju ovaj popust)

DOPLATE:

 klima uređaj i sef – visina doplate zavisi od hotela i plaćanje se vrši na licu mesta

 doplate za jednokrevetnu sobe razlikuju se u zavisnosti od hotela. Takve sobe su uvek na upit.

POLASCI IZ DRUGIH MESTA (mora se najaviti prilikom rezervacije aranžmana):

OSTALA MESTA – postoji mogućnost usputnih ulazaka i izlazaka putnika na skoro svim benzinskim pumpama, restoranima i motelima uz autoput Beograd – Zagreb do graničnog prelaza Batrovci (granica sa Hrvatskom)

SOPSTVENI PREVOZ:  CENA ARANŽMANA SE UMANJUJE ZA 40 € (odrasli) i 25 € (deca od 2-12 god.)

 pre polaska na put podići u agenciji vaučer, koji mogu tražiti granične vlasti prilikom ulaska u druge zemlje

 putnici koji putuju sopstvenim prevozom ne ostvaruju popust za spajanje smena

 postoji mogućnost dodatnih noćenja uz doplatu u gradovima po izboru (raspitati se u agenciji)

PROGRAM PUTOVANJA:

1. Dan – Polazak iz iz Beograda u poslepodnevnim časovima (proveriti 3 dana pre putovanja tačno vreme i mesto polaska autobusa). Noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju prema Italiji.

2. Dan – Dolazak u Lido di Jesolo u jutarnjim časovima. Smeštaj u hotel od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska).

2 – 8. Dan – Boravak na bazi 7 noćenja u izabranom hotelu na bazi odabrane usluge.

9. Dan – Napuštanje soba do 09:00 časova. Slobodno vreme. Polazak za Srbiju u večernjim časovima (za tačno vreme povratka informisati se kod predstavnika agencije). Noćna vožnja kroz Sloveniju i Hrvatsku prema Srbiji.

10. Dan – Dolazak u Beograd u prepodnevnim časovima.

NAČINI PLAĆANJA ARANŽMANA:

1. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% najkasnije 10 dana pre putovanja

2. 30% prilikom rezervacije, a ostatak od 70% u jednakim mesečnim ratama čekovima građana najkasnije do 15.12.2019.

3. potrošački krediti banaka od 3 – 24 meseca, a na osnovu profakture koja mora biti realizovana najkasnije 10 dana pred put

OPIS SMEŠTAJNIH OBJEKATA U LIDU DI JESOLU

HOTEL COLONNA 3*, www.hotelcolonnajesolo.com Lokacija: nalazi se u blizini Trga Aurora i na oko 150 m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar sa terasom, besplatan wi-fi internet, lift i parking čije se korišćenje dodatno naplaćuje 5 € dnevno. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, sef uz doplatu od 2 € dnevno i klima uređaj čije se korišćenje dodatno naplaćuje 5 € dnevno. Doplata za sobu sa balkonom 5 € po sobi dnevno. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak – kontinentalni švedski sto). Pogodnosti: u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL TOLEDO 3* Lokacija: Hotel je smešten u centru Lido di Jezola (Lido di Jesolo), na svega par koraka od živahne ulice Via Bafile. Hotelska ponuda: u ponudi ima besplatan parking, besplatan WiFi internet i besplatno korišćenje bicikala. Besplatna hotelska privatna plaža je udaljena 150 metara od smeštaja. Sobe: Sve sobe su klimatizovane i jednostavno uređene. Svaka soba nudi LCD TV sa satelitskim kanalima i besplatan WiFi internet. Sopstvena kupatila su opremljena fenom za kosu i toaletnim priborom. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak – kontinentalni švedski sto).

HOTEL MAJESTIC 4*, Lokacija: Smešten pored plaže u letovalištu Lido di Jezolo, Hotelska ponuda: hotel Majestic nudi bazen pored mora, privatnu plažu, besplatan privatni parking i italijanski restoran. Sobe: Klimatizovane sobe imaju sopstveni balkon sa bočnim pogledom na more. Sve sobe u hotelu Majestic nude besplatan bežični internet, sopstveno kupatilo i podove prekrivene tepihom. Opremljene su sefom, mini-barom i TV-om sa satelitskim kanalima. Svako kupatilo sadrži besplatan toaletni pribor i fen za kosu. Usluga: noćenje sa doručkom (doručak – kontinentalni švedski sto).

HOTEL BOLIVAR 3*, www.hotelbolivarjesolo.it Lokacija: nalazi se u blizini Trga Marina, na oko 100m od plaže. Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, bazen, besplatan wi-fi internet i parking. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, sef, balkon i klima uređaj čije se korišćenje dodatno naplaćuje 7 € dnevno. Jednokrevetne sobe su bez balkona. Usluga: noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi).

HOTEL PORTOFINO 3*, www.hotelportofino.it Lokacija: nalazi se u blizini Trga Mazzini, na oko 130 m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar sa terasom, bazen, lift, parking i wi-fi internet uz doplatu na licu mesta Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, telefon, TV, mini bar uz doplatu 4 € po sobi po noci, wi-fi uz doplatu 4 € po sobi po noci, balkon i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ili punpansion (doručak – kontinentalni švedski sto, ručak i večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL HARRY’S 3*, www.hotelharris.it Lokacija: nalazi se u blizini Trga Nember i na oko 100m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar sa terasom, bazen, TV salu, besplatan wi-fi internet, lift i parking. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, balkon i klima uređaj čije se korišćenje dodatno naplaćuje na licu mesta 45 € za nedlju dana, sef čije se korišćenje dodatno naplaćuje na licu mesta 25 € za nedelju dana. Usluga: noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL VERDI 3* www.hotelverdijesolo.com Lokacija: nalazi se u blizini Trga Mazzini, na oko 100m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar sa terasom, lift,parking uz doplatu od 3€ dnevno, besplatan wi-fiinternet. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, sef,Wi-fi, balkon i klima uređaj. Usluga: polupansion ili punpansion (doručak – kontinentalni švedski sto, ručak i večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL ALTINATE 3*, www.hotelaltinate.it Lokacija: nalazi sena oko 300 m od Trga Torino i na oko 80 m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran,bazen, bar, lift, parking i wi-fi internet uz doplatu na licu mesta. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon,Wi-fi, sef i klima uređaj čije se korišćenje dodatno naplaćuje 5 € dnevno. Usluga: noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi).

HOTEL NEW TIFFANY’S PARK 3*, www.hotelnewtiffanyspark.com Lokacija: nalazi se nedaleko od Trga Mazzini i na oko 200m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bazen, bar sa terasom, lift, tv salu, parking, besplatan wi-fi internet. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), TV, telefon, Wi-fi, sef, i klima uređaj Usluga: polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL CHRISTIAN 3*, www.menazzahotels.it Lokacija: nalazi se na oko 300 m od Trga Torino, na oko 150m od plaže. Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, TV salu, bazen, lift, parking i wi-fi internet čije se korišćenje dodatno naplaćuje na licu mesta. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), sef , klima uređaj, Wi-fi čije se korišćenje dodatno naplaćuje 5 € po sobi po noci. Usluga: noćenje sa doručkom polupansion ili punpansion (doručak – kontinentalni švedski sto, ručak i večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL MIAMI 3*, www.hotelmiamijesolo.it Lokacija: nalazi se u blizini Trga Aurora, na oko 150 m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar sa terasom, lift, tv salu, bazen, parking i besplatan wi-fi internet. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, sef , mini bar , Wi-fi i klima uređaj čije se korišćenje dodatno naplaćuje 7 € dnevno. Usluga: noćenje sa doručkom ili polupansion (doručak – kontinentalni švedski sto, večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL STELLA d’ ORO 3*, www.hotelstelladoro.net Lokacija: nalazi se u blizini Trga Bianca, na oko 200 m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar, lift, tv salu, besplatan wi-fi internet. Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, telefon, sef, Wi-fi i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom(doručak – kontinentalni švedski sto). Pogodnosti: u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

HOTEL COLOMBO 4*, www.hotelcolombo.info Lokacija: nalazi se u blizini Trga Brescia i na oko 150 m od plaže Hotelska ponuda: hotel poseduje restoran, bar sa terasom, TV salu, lift, parking, bazen Sobe: svaka soba poseduje kupatilo (tuš/WC), fen, TV, balkon, telefon, sef – uz doplatu 1,5 € po noci, wi-fi internet – uz doplatu 5 € po noci na licu mesta i klima uređaj. Usluga: noćenje sa doručkom, polupansion ili punpansion (doručak – kontinentalni švedski sto, ručak i večera – izbor između dva menija). Pogodnosti: hotel sa bazenom, u cenu je uključen ulaz na plažu, 2 ležaljke i 1 suncobran (po sobi)

NAPOMENE U VEZI FAKULTATIVNIH IZLETA:

 Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Fakultativni izleti su organizovani od strane lokalne agencije, inopartnera Organizatora putovanja. Svu odgovornost prilikom izvodjenja fakultativnih izleta snosi ino-partner.

NAPOMENE:

 Putnici su dužni da prilikom rezervacije aranžmana dostave ispravan broj mobilnog telefona. Organizator putovanja dva dana pred put šalje obaveštenje o polasku sms porukom.

 Ukoliko putnik ne dobije sms poruku, dužan je da kontaktira agenciju radi dobijanja tačnih informacija o polasku.

 Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, vodiča, ulaznica, organizacije… Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti

 Svaki komad prtljaga mora biti obeležen Viva tegovima sa upisanim podacima putnika (ime i prezime, broj telefona)

 Kod autobuskih aranžmana predviđene su pauze radi usputnog odmora na oko 3 do 4 sata vožnje. Zaustavljanja su na usputnim stajalištima ili benzinskim pumpama, a u zavisnosti od uslova na putu i raspoloživosti kapaciteta stajališta

 Dužina trajanja slobodnog vremena za individualne aktivnosti tokom programa putovanja zavisi od objektivnih okolnosti (npr. dužine trajanja obilazaka, termina polazaka…)

 Za sve informacije date usmenim ili elektronskim putem agencija ne snosi odgovornost. Validan je samo pisani program putovanja istaknut u prostorijama agencije

 Organizator putovanja zadržava pravo promene programa putovanja usled nepredviđenih objektivnih okolnosti (npr. gužva na granicama, gužva u saobraćaju, zatvaranje nekog od lokaliteta predviđenog za obilazak…)

 Potpisnik ugovora o putovanju ili predstavnici grupe putnika obavezni su da sve putnike upoznaju sa ugovorenim programom putovanja, uslovima plaćanja i Opštim uslovima putovanja organizatora putovanja

 Rok za prijavu uglavnom zavisi od popunjenosti. Preporuka je da se raspitate o aranžmanu minimum 4 – 8 nedelja unapred

 Putnici koji poseduju inostrani pasoš dužni su sami da se informišu kod nadležnog konzulata o uslovima koji važe za odredišnu ili tranzitnu zemlju (vizni, carinski, zdravstveni i dr.) i da sami blagovremeno i uredno obezbede potrebne uslove i isprave

 Preporuka je, da se putnici sa novim crvenim pasošima, informišu o uslovima ulaska u zemlje Evropske unije (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju …) na web-stranici Delegacije Evropske unije u Srbiji www.europa.rs ili u ambasadi ili konzulatu zemlje u koju putuju. Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju Evropske unije

NAPOMENE U VEZI SMEŠTAJA:

 U hotelske sobe/apartmane se ulazi prvog dana boravka od 14:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska), a napuštaju se poslednjeg dana boravka do 09:00 časova. Svaki hotel ima restoran. Svaka soba ima tuš/WC. Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi. Opis destinacija i smeštaja dostupan je u agenciji ili na web-stranici www.vivatravel.rs

 Opisi hotela su informativnog karaktera i preuzeti su sa web-stranica hotela. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru hotela organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od hotela

 U većini hotela doručak se služi na bazi švedskog stola, a ručak i večera – klasično usluživanje, u zavisnosti od hotela, izbor između dva menija (piće nije uključeno u cenu). Uglavnom je zastupljena internacionalna kuhinja

 Objašnjenje: kontinentalni švedski sto – manji izbor namirnica i uglavnom je slatki doručak

 U pojedinim smeštajnim objektima treći i četvrti krevet mogu biti pomoćni kreveti. Dimenzija i izgled pomoćnog ležaja zavise od hotela, može biti sofa na razvlačenje, ali je uglavnom kao klasičan krevet

 Jačina signala Wi-Fi internet konekcije zavisi od kvaliteta signala koji pruža lokalni provajder kojeg je vlasnik smeštajnog objekta odabrao i od trenutnog broja korisnika na mreži. Organizator putovanja ne može da utiče i nije odgovoran za kvalitet Wi-Fi konekcije.

 Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije hotela

 Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekta su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadržaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr. sef, parking, mini-bar, TV, klima uređaj…

Molimo Vas da pažljivo pročitate Opšte uslove putovanja. Organizator putovanja je Turistička agencija VIVA, licenca licenca OTP br. 107/2016. Uz ovaj program važe Opšti uslovi putovanja Turističke agencije ORGANIZATORA. Aranžman je rađen na bazi od minimum 45 prijavljenih putnika i usled nedovoljnog broja putnika organizator putovanja ima pravo otkaza putovanja, najkasnije 5 dana pre termina polaska. Organizator putovanja zadržava pravo korekcije ugovorene cene pre početka putovanja usled promene u kursu razmene valute ili promene u tarifama prevoznika i u zakonom predviđenim slučajevima

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika putovanja.

Cenovnik za Lido di Jesolo (leto 2020.godine) br.1 od 20.11.2019.