TAJLAND

                                                    8 dana (5 noćenja) – avionom                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

POLAZAK: 3. mart  2020.                                                                           POVRATAK: 10. mart  2020.

   Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i

neophodnim troškovima:

889

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (3.mart 2020.) BEOGRAD – DOHA. Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla”  u 09.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati. Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Bangkok (QR 830) u 20.10 sati. 

2. dan  (4.mart 2020.) DOHA – BANGKOK.  Sletanje u Bangkok u 06.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj u hotel posle 14 sati. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan (5.mart 2020.) BANGKOK. Doručak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na ušću reke Cao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva U razdoblju od više od dva veka, Bangkok se razvio u političko, društveno i ekonomsko središte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoistočne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak  kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (6.mart 2020.) BANGKOK /PLOVEĆA PIJACA/. Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ploveću pijacu U spletu kanala odvija se život i trgovina lokalnog stanovništva. Doživećete fascinantan tradicionalni still života u Jugoistočnoj Aziji i shvatite koliko je reka važna za život i trgovinu lokalnog stanovništva. Na uzanim kanalima je uvek velika gužva pa se možete naći ¨zarobljeni¨ u saobraćaju Pored kanala napravljeni su pijačni štandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno posećuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.

5. dan  (7.mart 2020.) BANGKOK /AJUTAJA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko želite da naučite istoriju Tajlanda, najbolji i najlakši način je da posetite Ajutaju koja se nalazi nekih 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji čuva fascinantne ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriju Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok  ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlandjani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ruševine koje se čuvaju i dan danas i pokazuju istojiju Tajlanda. Ruševine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. Noćenje.

6. dan  (8.mart 2020.) BANGKOK /ANGKOR WAT– SIAM REP/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni dvodnevni izlet autobusom za Angkor najvažniji i najveći hramski kompleks u Kambodži koji ne samo da je bio najgrandiozniji hram kmerskog carstva, već je bio i pravi grad, unutar čijih zidina je živelo čak 80000 stanovnika. Kompleks obuhvata preko 1.000 do danas otkrivenih hramova. Najvećim delom je sagrađen u periodu od 1113. do 1150. godine, u vreme vladavine kmerskog kralja Surjawaramana II. Izuzetni hramovi, koji su bili potpuno pokriveni rastinjem, otkrili su ih francuski misionari 1860. godine. Na UNESCOvoj listi se nalazi od 1992. godine i veliki broj nevladinih organizacija radi na njegovoj zaštiti.  Koliki je njegov značaj za Kambodžu govori i činjenica da se nalazi na državnoj zastavi.  Vladari Kmera smatrali su se božanskim vladarima. Svaki kralj gradio je vlastiti hram, posvećen jednom božanstvu.  Angkor Thom na jeziku Kmera znači ‘veliki grad’. Za razliku od Angkor Wata koji je bio hram, Angkor Thom je bio grad u kojem su tadašnji Kmeri živeli. Prostire se na površini otprilike pet puta većoj nego Ankgor Wat, najljepši deo Angkor Thoma je hram Bayon kojeg je sagradio kralj Jayavarman VII. Odlazak za Siam Rep koji na jeziku Kmera znači Sijamski poraz (Sijam je stari naziv za Tajland) i odnosi se na pobedu Kmera nad Tajlandskom kraljevinom u 17. veku. Siam Rep, drugi grad po veličini u Kambodži, danas jedan od najposećenijih turističkih centara. Blizina Angkora učinila je ovaj mali gradić omiljenim mestom za turiste iz celog sveta. Siam Rep živi noću, a ceo je izgrađen u francuskom kolonijalnom stilu.  Smeštaj u hotel. Noćno razgledanje grada. Noćenje.

7. dan (9.mart 2020.) BANGKOK /SIAM REP-TONLE SAP/ – DOHA. Doručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada u Bangkoku ili nastavak fakultativnog izleta autobusom za Tonle Sap. Koliko je Angkor bio slika nekih starih velikih vremena Kmera, toliko je ovo jezero slika današnje ’’moderne’’ Kambodže. Tonle Sap je jezero koje nastaje vraćanjem vode iz delte Mekonga nazad. Taj proces navodnjava ogromnu dolinu i čini ovaj deo Kambodže jako plodnim. Na obali ovog jezera živi oko milion ljudi u primitivnim uslovima, u kućicama na bambusovim štapovima iznad vode bez struje i vode. Poseta farmi svile. Poseta Les Artisan D’Angkor radionici koja prikazuje jedinstvenu tradicionalnu veštinu obrade drveta i kamena..  Transfer autobusom oko 23 sata do aerodroma u Bangkoku. 

8. dan (10.mart 2020.) DOHA – BEOGRAD. Let za Dohu (QR 837) u 01.20 sati. Sletanje u Dohu u 05.25 sati po lokalnom vremenu.  Nastavak puta za Beograd (QR 1081) u 06.50.  Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TAJLAND”:

U CENU ARANZMANA JE URAČUNATO(svi neophodni troškovi po osobi):  aerodromske takse u Beogradu, Dohu i Bangkoku, (oko 317 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Bangkok-Doha-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, smeštaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela) obilasci po programu putovanja, napojnice za lokalne vodiče i vozače, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.      

U CENU ARANZMANA NIJE URAČUNATO: troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland, ulaznica za Kraljevsku palatu i ulaznice za ostale lokalitete,  fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju Putnik Travel će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,

   a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ

Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela „Manhattan”  

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, kategorije tri zvezdice. Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

– Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena – 65 evra.

 (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ploveca pijaca – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča, prisustvovanje predstavi u Vrtu ruza kao i organizovan rucak u etno parku).

– Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena – 60 evra.

(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ajutaja – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča “Panpa Inn Palace”, rucak u jednom od restorana).

– Dvodnevni izlet autobusom za Kambodžu. Cena izleta će biti naknadno objavljena.

(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji Bangkok – Angkor Wat – Siam Rep – Tonle Sap – Bangkok, smeštaj u hotelu sa 3* u Siam repu na bazi noćenja sa doručkom, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča Angkor Wata, i krstarenje brodom Tonle Sap. Napomena za izlet u Kambodžu potrbna je viza za Kambodžu i multi viza za Tajland koje nisu uključene u cenu izleta, a mogu se izvaditi posredstvom agencije PUTNIK TRAVEL.

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

– Viza za Tajland se može pribaviti posredstvom Putnik Travela. Potrebno je dostaviti pasoš, jednu fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Taksa i usluge pribavljanja vize za Tajland u iznosu od 60 evra. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici Putnik Travela ili na telefon 011/3245-642.

Na blagovremeni upit postoji mogućnost rezervacije hotela kategorije četiri i pet zvezdica uz odgovarajuću doplatu.

– Postoji  mogućnost smeštaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit.

– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja

Mole se putnici da obavezno provere tačno vreme leta dva dana pre polaska.

– Organizator preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

– Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.               

– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj  0086/2019 od 01.10.2019..godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA”, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj  300060748 od 25.01.2018.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

– Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja Putnik Travela,organizatora, licenca br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika putovanja.

Cenovnik 2

18.novembar  2019.                                                                                                                                                                                              PUTNIK TRAVEL