SINGAPUR

                                                            7 dana (4 no─çenja) ÔÇô avionom                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

POLAZAK: 15. mart  2020.                                                                         POVRATAK:  21. mart 2020.

Cena putovanja sa ura─Źunatim aerodromskim taksama i

neophodnim troškovima:

                      1059 ÔéČ

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (15.mart 2020.) BEOGRAD ÔÇô DOHA. Sastanak putnika na aerodromu ÔÇťNikola TeslaÔÇŁ u 9.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati.  Sletanje u Dohu u 18.45. Let za Singapur (QR 942) u 20.15 sati.

2. dan  (16.mart 2020.) DOHA – SINGAPUR.  Sletanje u Singapur u 09.15 sati po lokalnom vremenu. Legenda ka┼że da se princ Sang Nila Utama sa Sumatre u 13. veku iskrcao na ovo ostrvo i u tom trenutku ugledao ─Źudno stvorenje za koje je mislio da je lav, tako da je odlu─Źio da novo naselje nazove Singapura, ┼íto na Sanskritu zna─Źi Grad lavova. Istorijski podaci, s druge strane, govore da je Singapur bio naseljen jo┼í u 11. veku i da je tada bio poznat kao Temasek, ┼íto je na jeziku ostrva Java zna─Źi Primorski grad. Iako su se u prethodnim vekovima smenjivali kolonijalni osvaja─Źi, me─Ĺu kojima su prvo na ostrvo kro─Źili Portugalci, pa Holan─Ĺani, Britanci su bili ti koji su ostavili pe─Źat sve do dana┼ínjeg dana. Prvi su u regionu ustanovili svoje baze, a od Singapura napravili strate┼íko mesto u daljem napredovanju ka istoku. Od 1867. godine do Drugog svetskog rata, kada su ga zauzeli Japanci, Singapur je bio britanska krunska kolonija. Vra─çen joj je u posed nakon zavr┼íetka rata, da bi se za svoju nezavisnost u okviru Malajske federacije izborio 1963. godine. No, tek dve godine kasnije, 9. avgusta 1965. godine Singapur uspeva da se izbori za svoju potpunu nezavisnost. Popularno nazvan ÔÇ×mikrokosmos AzijeÔÇť, ova mala ostrvska zemlja ─çe odu┼íeviti svakog posetioca svojim kontrastima, rigoroznim pravilima, ali i mestima za potpuno u┼żivanje.Transfer do hotela posle 14 sati. Sme┼ítaj. Slobodno popodne. No─çenje.

3. dan (17.mart  2020.)  SINGAPUR. Doru─Źak. Razgledanje grada autobusom i pe┼íke. Vo┼żnja do nekada┼ínjeg kriket stadiona Padang, koji se nalazi u srcu grada i okru┼żen je va┼żnim znamenitostima kao ┼íto su zgrada Vrhovnog suda i Gradska ku─ça. Odlazak do Merlion parka u kome se nalazi ponos i simbol grada ÔÇô statua Merlion ÔÇô mitsko bi─çe sa glavom lava i telom ribe. Iz parka se pru┼ża spektakularan pogled na zaliv. Zatim poseta Hramu nebeske sre─çe ┬╗Thin Hock Keng┬ź, koji je najstariji i najve─çi u Singapuru. Glavni hram je posve─çen boginji mora Mazu i za┼ítitnik je svih moreplovaca, dok je drugi budisti─Źki hram posve─çen boginji mudrosti Kuan Jin. Vo┼żnja kroz kinesku ─Źetvrt do Botani─Źke ba┼íte sa 60.000 orhideja. Nakon toga odlazak do Male Indije, dela grada sa ┼żivopisnim uskim ulicama, uli─Źnim kuvarima, vegetarijanskim restoranima i prodavnicama suvenira. Uz mirise jasmina, za─Źina i tamjana ovo je najbolje mesto za zavr┼íetak prijatnog dana u Singapuru. Or─Źard Roud trgova─Źka oblast je jedna od najpoznatijih i popularni je magnet za turiste. To je centar najpoznatijih radnji, ogromnih robnih ku─ça i ┼íoping molova. Da bi privukli jo┼í turista vlada je odlu─Źila da legalizuje kockanje i odobrila je izgradnju vi┼íe kazina pa Singapur predstavlja i centar ove vrste zabave. Kulinarstvo je tako─Ĺe puno promovisano kao atrakcija za turiste, i Singapurski Festival Hrane se odr┼żava svake godine u Julu da bi proslavio Singapurski kuhinju. Sam centar grada broji 4.300 oblakodera od kojih 64 idu u visinu preko 140 metara. Prvi  je podignut 1939. godine. Najvi┼ía zgrada u Singapuru je Tanjong Pagar Centre (290 metara). Tri zgrade su visoke 280 metara. Najskuplja moderna gra─Ĺevina na svetu je singapurska Marina Bay Sands. Gra─Ĺevina se sastoji iz tri monumentalne zgrade povezane mostom koji podse─ça na brod. Na brodu se nalazi najve─çi krovni bazen na svetu sa pogledom na Singapur. Arhitektonsko ─Źudo je i zgrada pozori┼íta Esplenade, sme┼ítena pored mora. Zgrada ima oblik kru┼íkolikog i bodljikavog vo─ça durian. Najstarija zgrada u Singapuru je podignuta 1827. godine, zgrada starog parlamenta. Naj┼żivopisnije ulice su  Pagoda, Mosque i Temple. Singapur je grad u kome se spajaju kineska, malezijska, arapska, indijska i engleska kultura i to dolazi do izra┼żaja najvi┼íe tokom trajanja raznih festivala. To je grad savr┼íenog sklada razli─Źitih arhitektonskih stilova, naroda i religija u kome se grandiozne neoklasi─Źne zgrade prepli─çu sa kolonijalnim ─Źetvrtima  uz o─Źaravaju─çu Kinesku ─Źetvrt, ┼żivopisnu Malu Indiju i arapski deo grada, dok Singapurska reka proti─Źe izme─Ĺu njih. Povratak u hotel. No─çenje.

4. dan (18.mart 2020.) SINGAPUR /SENTOSA /. Doru─Źak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet na singapursko ostrvo u┼żivanja i zadovoljstva – Sentosa, lokalno uto─Źi┼íte za zabavu i rekreaciju. Na ostrvu se nalaze izuzetno luksuzni hoteli, prvoklasni spa centri, kazino, golf tereni, muzeji, kafi─çi, restorani i prodavnice. Tu je i tvr─Ĺava Siloso (Fort Siloso), mesto predaje Japanaca u Drugom svetskom ratu, koja je pretvorena u vojni muzej i jedina je sa─Źuvana priobalna tvr─Ĺava u dr┼żavi. Brojne pe┼í─Źane pla┼że, ─Źiste i prijatne, sa palmama i tropskim zelenilom nude potpuni beg od betonske d┼żungle. Na ostrvu je sagra─Ĺeno i obilje zabavno-rekreativnih sadr┼żaja: ÔÇťPodvodni svetÔÇŁ (UnderwaterWorld), Megazip Adventure Park, Ostrvo delfina (Dolphin Island), Akvarijum i vodeni park (S.E.A. Aquarium & Adventure Cove Waterpark), Sentosa Luge & Skyride, Muzej Madam Tiso (Madame Tussauds), 4-D Adventure Land… Najatraktivniji zabavni park na ostrvu je, svakako, Universal Studios Singapore koji se prostire na povr┼íini od 20 hektara. No─çenje.

5. dan (19.mart 2020.) SINGAPUR /ZOLO┼áKI VRT/. Doru─Źak.  Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Singapurski Zolo┼íki vrt, raj na zemlji za ┼żivotinje, jedan od najlep┼íih i najpose─çenijih na svetu. Zasnovan je na takozvanom otvorenom konceptu, koji je daleko od obi─Źnih kaveza okovanih re┼íetkama. Zapravo, kre─çu─çi se kroz vrt imate utisak da ste u potpunoj divljini, nailaze─çi povremeno na ┼żivotinje koje u njoj slobodno ┼żive.  Vrt u Singapuru nalazi se izvan grada na povr┼íini od 28 hektara. Nekada je tu bila mo─Źvara, koja je 1973. godine, uz velika ulaganja, preure─Ĺena i postala stani┼íte za dve hiljade osamstotina ┼żivotinja, od kojih oko pet stotina pripada retkoj, ugro┼żenoj vrsti. U amfiteatru singapurskog ┼żivotinjskog carstva svakodnevno se odr┼żavaju predstave, koje, podrazumeva se, izvode njegovi stanovnici: pume, medvedi, slonovi, tigrovi, rakuni, majmuni, egzoti─Źne ptice, pitoni… Najve─ça atrakcija je doru─Źak sa orangutanom. Za taj doru─Źak postavljen je sto sa dve ┼íolje. Gost sedne na jednu od stolica, prilazi mu orangutan sa keceljicom vezanom oko struka i nacigovanom kapicom na glavi. Za svaki slu─Źaj, u pripravnosti je i ─Źuvar, ali dosad se nije desilo da mora da interveni┼íe. U jednoj ruci nosi ─Źajnik sa kafom, koji, naravno, nije pun, jer ovaj konobar nije naro─Źito spretan, prvo posetiocu sipa kafu, pa mleko u kafu i ponudi ga keksom. Onda sedne preko puta, prekrsti ruke, uzme svoju ┼íoljicu i ─Źeka slikanje. No─çenje.

6. dan (20mart 2020.) SINGAPUR. Doru─Źak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodan dan za individualno razgledanje grada. Transfer autobusom do aerodroma. 

7.dan (22.mart 2020.) DOHA – BEOGRAD Let za Dohu (QR 945) u 02.00 sati. Sletanje u Dohu u 05.350 sati po lokalnom vremenu.  Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 06.50.  Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE ÔÇťSINGAPURÔÇŁ:

U CENU ARANZMANA JE URA─îUNATO (svi neophodni tro┼íkovi po osobi): aerodromske takse u Beogradu, Dohi i Singapuru, (oko 327 ÔéČ na dan objavljivanja programa i koje su podlo┼żne promenama), prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Singapr-Doha-Beograd (sa presedanjem), transferi prema programu putovanja, sme┼ítaj u Singapuru, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi no─çenja sa doru─Źkom (samouslu┼żivanje – izbor vi┼íe jela), napojnice tokom celog boravka, obilasci po programu putovanja, usluge vodi─Źa i tro┼íkovi organizovanja putovanja.            

U CENU ARANZMANA NIJE URA─îUNATO:  fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLA─ćANJA I NA─îIN PLA─ćANJA

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a pla─çanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaklju─Źivanja ugovora o putovanju upla─çuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje upla─çuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se mo┼że izmiriti kreditima poslovnih banaka po va┼że─çim propisima. U  tom slu─Źaju Putnik Travel ─çe, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju ─çe putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

─îekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaklju─Źivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja upla─çuje se najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradjana,

   a najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ

Hotel u Singapuru  kategorije tri zvezdice poput hotela ÔÇ×Hotel BayÔÇŁ

Putnik Travel zadr┼żava pravo zamene navedenog hotela sli─Źnim hotelima, kategorije tri zvezdice.

Na blagovremeni upit postoji mogu─çnost rezervacije hotela kategorije ─Źetiri i pet zvezdica uz odgovaraju─çu doplatu.

FAKULTATIVNI IZLETI

– Celodnevni izlet autobusom za Ostrvo Sentosa . Cena – 115 evra. (U cenu je uklju─Źeno: prevoz do ostrva Sentosa u oba pravca, ulaznica, tro┼íkovi vodi─Źa i tro┼íkovi organizacije).

– Izlet za Zoolo┼íki vrt. Cena ─çe biti naknadno utvrdjena.

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih u─Źesnika (U slu─Źaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu izvedenii uz korigovanje cene).

VA┼ŻNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

Na blagovremeni upit postoji mogu─çnost rezervacije hotela kategorije ─Źetiri i pet zvezdica uz odgovaraju─çu doplatu.

– Postoji  mogu─çnost sme┼ítaja u jednokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit .

– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja

Mole se putnici da obavezno provere ta─Źno vreme leta dva dana pre polaska .

– ORGANIZATOR preporu─Źuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu me─Ĺunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

– Putnik Travel zadr┼żava pravo da, u slu─Źaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i sli─Źno, izmeni cenu putovanja za odgovaraju─çi iznos ili otka┼że putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja va┼żi od datuma izdavanja programa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

– Organizator putovanja nije ovla┼í─çen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu dr┼żavljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim re┼żimom zemlje u koju putuju. Preporu─Źuje se putnicima, dr┼żavljanima Srbije, da se informi┼íu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna nov─Źana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o sme┼ítaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slu─Źaju da pograni─Źne vlasti onemogu─çe putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predvi─Ĺene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno nazna─Źeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogu─çnost da neki od sadr┼żaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled dr┼żavnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tr┼żnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.                

– Mole se putnici da se bri┼żljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili kra─Ĺu tokom trajanja  putovanja.

– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 300.000.- EUR kojom se za slu─Źaj insolventnosti organizatora putovanja obezbe─Ĺuju tro┼íkovi nu┼żnog sme┼ítaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potra┼żivanja putnika i za slu─Źaj naknade ┼ítete obezbe─Ĺuje naknada ┼ítete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimi─Źnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su odre─Ĺene op┼ítim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj  0086/2019 od 01.10.2019.godine, zaklju─Źenog sa ugovara─Źem osiguranja Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇ×YUTAÔÇŁ, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇťYUTAÔÇŁ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj  300060748 od 25.01.2018.godine Akcionarskog dru┼ítva za osiguranje ÔÇ×DDOR Novi sadÔÇŁ.

– Uslovi kori┼í─çenja putovanja navedeni su u Op┼ítim uslovima putovanja ORGANIZATORA, licenca br. OTP 322/2010 od 18.02.2010., a uskla─Ĺeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pa┼żljivo pro─Źitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Op┼ítim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika.

Cenovnik  2    18.novembar  2019.