PRAG – USKRS i 01.05.2020

Autobusom 7 dana ÔÇô 4 no─çenja

Prag – magi─Źni grad, zlatni grad, grad stotinu tornjeva… Grad najve─çe istorijske vrednosti sa dugom tradicijom… Nastao je i razvijao se na raskrsnici puteva u srcu Evrope. Prag je glavni privredni, ekonomski i kulturni centar ─îe┼íke Republike. Istorijski centar grada je pod za┼ítitom UNESCO-a. U svojim delima Prag su opisali mnogi umetnici iz razli─Źitih epoha kao ┼íto su Bed┼żih Smetana, Antonjin Dvor┼żak i Franc Kafka, a njegovim ulicama su se ┼íetali Mocart, Ajn┼ítajn i Nikola Tesla. Vreme je da se njegovim ulicama pro┼íetate i Vi!

 

PROGRAM PUTOVANJA

1. dan: UTORAK: BEOGRAD, NOVI SAD…

Polazak autobusom iz Beograda oko 20.00h (ta─Źno vreme i mesto polaska bi─çe poznato 3 dana pre po─Źetka putovanja) , iz Novog Sada sa parkinga kod ÔÇ×LokomotiveÔÇť oko 21.00h. Vo┼żnja preko Madjarske, Slova─Źke, ─îe┼íke sa kra─çim usputnim pauzama radi odmora…

2.dan: SREDA: BRNO ÔÇô PRAG

U prepodnevnim satima dolazak u Brno, glavni grad Moravske oblasti i drugi po veli─Źini grad u Republici ─îe┼íkoj. Po dolasku obilazak starog grada ŕôŻ Kapucinski manastir, Petrov sa Katedralom Sv. Petra i Pavla, Stara gradska ve─çnica, Trg Slobode sa Brnjenskim satom… Slobodno vreme. Nastavak puta prema Pragu. Dolazak u Prag, glavni grad Republike ─îe┼íke, u popodnevnim satima. Sme┼ítaj u hotel. Nakon kra─çeg odmora odlazak gradskim prevozom do centra grada sa pratiocem grupe radi upoznavanja sa tehni─Źkom informacijama. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom. No─çenje.

3.dan ─îETVRTAK: PRAG  ÔÇô HRAD─îANI ÔÇô KRSTARENJE VLTAVOM (FAKULTATIVNO)

Doru─Źak. Nakon doru─Źka sledi razgledanje Praga u pratnji lokalnog vodi─Źa… Obilazak Pra┼íkog dvorca ÔÇô Hrad─Źana u okviru kojeg se nalazi Katedrala Sv. Vida, Kraljevska palata, Bazilika Sv. Djordja, Zlatna ulica… Dalje nastavljamo ┼íetnju preko boemske ─Źetvrti – Male Strane do naj┼żivopisnijeg ostrva u Pragu ÔÇô ostrva Kampa, koje su prozvali mala Pra┼íka Venecija. Dolazimo do reke Vltave i do Karlovog mosta, gde ─Źemo zamisliti ┼żelju i nakon toga prelazimo na obalu starog grada do spomenika Karla IV i baroknog kompleksa Klementinum. Razgledanje zavr┼íavamo u srcu starog grada na Starogradskom trgu, koji krasi Astronomski sat ÔÇô Orloj i Crkva Sv. Marije pred Tinom. Slobodno vreme za individualne aktivnosti ili mogu─çnost odlaska na fakultativni izlet krstarenje Vltavom. Povratak u hotel individualno gradskim prevozom.  No─çenje.

4.dan PETAK : PRAG  ÔÇô KARLOVE VARI (FAKULTATIVNO) – PRAG

Doru─Źak. Nakon doru─Źka slobodno vreme u Pragu ili mogu─çnost odlaska na fakultativni izlet do najlep┼íe ─Źe┼íke banje – Karlovih Vari. Po dolasku sledi obilazak banje ┼íetnjom uz reku Teplu… Vide─çemo banjsku ku─çu Lazne I i ─Źuveni Hotel Pupp, gde su snimljeni mnogobrojni poznati filmovi. Dalje nastavljamo ┼íetnju do pozori┼íta iz 19.veka i dolazimo do kolonada, mesta koja ─Źuvaju lekovite izvore. Vide─çemo Market kolonadu, koja ─Źuva najstariji izvor, zatim kolonadu Vridlo, gde se nalaze brojni ┼ítandovi sa suvenirima i najtopliji izvor u Karlovim Varima. Pro┼íeta─çemo se pokraj barokne Katedrale Sv. Marije Magdalene, Mlinske kolonade, banjske ku─çe Lazne III i zavr┼íi─çemo sa razgledanjem kod najmladjeg Zmijskog izvora, koji se nalazi u okviru Ba┼ítenske kolonade. Slobodno vreme za individualne aktivnosti, tokom kojeg preporu─Źujemo ┼íetnju do ruske pravoslavne crkve Sv. Petra i Pavla. Uz to ne zaboravite probati ─Źuvenu Becherovku otkrivenu pre 200 godina, vodu sa lekovitih izvora i oplatke. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u ve─Źernjim satima. No─çenje.

5.dan SUBOTA : PRAG  ÔÇô DREZDEN (FAKULTATIVNO) – PRAG

Doru─Źak. Nakon doru─Źka slobodno vreme u Pragu ili mogu─çnost odlaska na fakultativni izlet do Drezdena, grada na istoku Nema─Źke, koji je zbog svog izuzetnog kulturnog zna─Źaja nazvan Firencom na Elbi i Venecijom severa. Tokom svoje istorije Drezden su saksonski vladari ukrasili predivnim spomenicima i gradjevinama po uzoru na najlep┼íe gradove u Francuskoj i Italiji. Na┼żalost, usled bombardovanja u Drugom svetskom ratu Drezden je sravnjen sa zemljom, ali ubrzo nakon toga doneta je odluka da se ponovo izgradi u duhu iz 18.veka, ┼íto je i u─Źinjeno i grad je ponovo osvanuo u svom punom sjaju. Po dolasku u Drezden sledi obilazak starog grada… ┼áetnja pokraj Sinagoge do Brilovih terasa gde se nalazi galerija Albertina i Akademija lepih umetnosti. Nakon toga nastavljamo do Novog trga i Bogorodi─Źine protestanske crkve, vide─çemo Kraljevsku palata i zid saksonskih vladara i dolazimo do Katedrale u kojoj su sahranjeni ─Źlanovi dinastije Vetin. Sledi obilazak Pozori┼ínog trga sa ─Źuvenom Zemperovom operom i dolazimo do najlep┼íeg zdanja u Drezdenu ÔÇô Cvinger, koji je radjen po uzoru na Versaj. Razgledanje zavr┼íavamo na po─Źetku Pra┼íke ulice, koju preporu─Źujemo za ┼íetnju i kupovinu. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. U dogovoreno vreme okupljanje i polazak prema Pragu. Dolazak u hotel u ve─Źernjim satima. No─çenje.

6.dan: NEDELJA: PRAG ÔÇô (FAKULTATIVNO) ÔÇô KUTNA HORA – PRAG

Doru─Źak. Nakon doru─Źka odjava iz hotela i pakovanje stvari u autobus. Slobodno vreme u Pragu ili odlazak na fakultativni izlet do Kutne Hore. Po dolasku obilazak grada : Italijanski dvor, mesto gde se u srednjem veku kovao pra┼íki gro┼í, Katedrala Sv. Barbare, Crkva Sv. Jakova… Nakon obilaska slobodne vreme za individualne aktivnosti. Povratak u Prag. U popodnevnim satima polazak za Srbiju. Vo┼żnja kroz ─îe┼íku, Slovacku, Madjarsku i Srbiju…

7. dan: PONEDELJAK: PRAG ÔÇô NOVI SAD, BEOGRAD

Dolazak u Novi Sad, Beograd u ranim jutarnjim satima.

POPUSTI I DOPLATE

USLOVI I NA─îIN PLA─ćANJA

FAKULTATIVNI IZLETI:

OPIS SMEŠTAJA:

NAPOMENE

OBAVEZA ORGANIZATORA PUTOVANJA KOJE SU ODRE─ÉENE OP┼áTIM USLOVIMA I PROGRAMOM       PUTOVANJA

                                                                                                                                              Cenovnik br 1. od 09.01.2020.