TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM

                                                            12 dana (9 noćenja) – avionom                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

POLAZAK: 18. februar 2021.                                                                      POVRATAK: 1. mart 2021.

Cena putovanja sa uračunatim aerodromskim taksama i

neophodnim troškovima:

                                                                        1299

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (18.februar 2021.) BEOGRAD – DOHA – BANGKOK. Sastanak putnika kod info pulta, pored šaltera za check in na aerodromu “Nikola Tesla”  u 09.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati.  Sletanje u Dohu u 18.30. Let za Bangkok (QR 830) u 20.25 sati.

2. dan  (19.februar 2021.) BANGKOK. Sletanje u Bangkok u 06.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno popodne. Noćenje.

3. dan (20.februar 2021.) BANGKOK. Doručak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turističkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena, za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na ušću reke Čao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva. U razdoblju od više od dva veka, Bangkok se razvio u političko, društveno i ekonomsko središte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoistočne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak  kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan (21.februar 2021.) BANGKOK /PLOVEĆA PIJACA/. Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Plovecu pijacu U spletu kanala odvija se život i trgovina lokalnog stanovništva. Doživećete fascinantan tradicionalni still života u Jugoistočnoj Aziji i shvatite koliko je reka važna za život i trgovinu lokalnog stanovništva. Na uzanim kanalima je uvek velika gužva pa se možete naći ¨zarobljeni¨ u saobraćaju Pored kanala napravljeni su pijačni štandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno posećuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.

5. dan  (22.februar 2021.) BANGKOK /AJUTAJA/. Doručak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko želite da naučite istoriju Tajlanda, najbolji i najlakši način je da posetite Ajutaju koja se nalazi oko 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji čuva fascinantne ruševine koje i dalje stoje i uče nas istoriji Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok  ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlandjani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ruševine koje se čuvaju i dan danas. Ruševine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod zaštitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. Noćenje.    

6. dan (23.februar 2021.) BANGKOK – SIAM REP (KAMBODŽA) . Doručak (lanč paket). U ranim jutarnjim satima polazak autobusom za Kambodžu.  Nastavak puta za Siam Rep koji na jeziku Kmera znači Sijamski poraz (Sijam je stari naziv za Tajland) i odnosi se na pobedu Kmera nad Tajlandskom kraljevinom u 17. veku. Siam Rep, drugi grad po veličini u Kambodži, danas jedan od najposećenijih turističkih centara. Blizina Angkora učinila je ovaj mali gradić omiljenim mestom za turiste iz celog sveta. Siam Rep živi noću, a ceo je izgrađen u francuskom kolonijalnom stilu.  Smeštaj u hotel. Noćenje.

7. dan (24.februar 2021.) SIAM REP – ANGKOR WAT – SIAM REP . Doručak. Polazak autobusom za Angkor najvažniji i najveći hramski kompleks u Kambodži koji ne samo da je bio najgrandiozniji hram kmerskog carstva, već je bio i pravi grad, unutar čijih zidina je živelo čak 80000 stanovnika. Kompleks obuhvata preko 1.000 do danas otkrivenih hramova. Najvećim delom je sagrađen u periodu od 1113. do 1150. godine, u vreme vladavine kmerskog kralja Surjawaramana II. Izuzetni hramovi, koji su bili potpuno pokriveni rastinjem, otkrili su ih francuski misionari 1860. godine. Na UNESCOvoj listi se nalazi od 1992. godine i veliki broj nevladinih organizacija radi na njegovoj zaštiti.  Koliki je njegov značaj za Kambodžu govori i činjenica da se nalazi na državnoj zastavi.  Vladari Kmera smatrali su se božanskim vladarima. Svaki kralj gradio je vlastiti hram, posvećen jednom božanstvu.  Angkor Thom na jeziku Kmera znači ‘veliki grad’. Za razliku od Angkor Wata koji je bio hram, Angkor Thom je bio grad u kojem su tadašnji Kmeri živeli. Prostire se na površini otprilike pet puta većoj nego Ankgor Wat, najljepši deo Angkor Thoma je hram Bayon kojeg je sagradio kralj Jayavarman VII.  U kasnim poslepodnevnim satima odlazak  na vrh Phonom Bakhenga sa kog se pruža veličanstven pogled na zalazak sunca. Fakultativni odlzak i večera u restoranu i prisustvovanje tradicionalnom plesnom programu koji predstavlja ples legendarnih Apsara sa reljefa hramova. Noćenje.

 8. dan (25.februar 2021.) SIAM REP – /TONLE SAP/ – HO ŠI MIN (VIJETNAM) . Doručak. Slobodno vreme do polaska na aerodrom ili fakultativni polazak autobusom do jezera Tonle Sap. Koliko je Angkor bio slika nekih starih velikih vremena Kmera, toliko je ovo jezero slika današnje ’’moderne’’ Kambodže. Tonle Sap je jezero koje nastaje vraćanjem vode iz delte Mekonga nazad. Taj proces navodnjava ogromnu dolinu i čini ovaj deo Kambodže jako plodnim. Na obali ovog jezera živi oko milion ljudi u primitivnim uslovima, u kućicama na bambusovim štapovima iznad vode bez struje i vode. Poseta farmi svile. Poseta Les Artisan D’Angkor radionici koja prikazuje jedinstvenu tradicionalnu veštinu obrade drveta i kamena. Transfer autobusom do aerodroma. Let  za Ho Ši Min. Po dolasku u Vijetnam transfer autobusom do hotela. Smeštaj u hotel. Fakulatitivni odlazak na krstarenje rekom Saigon uz večeru i program. Noćenje.

9. dan (26.februar 2021.) HO ŠI MIN – CU ŠI – HO ŠI MIN. Doručak. Polazak autobusom do Cu Si tunela, u okolini Ho Si Mina/Saigona, gdje su se odvijale žestoke borbe između američkih snaga i snaga Vietkonga. Radi se o tunelima u kojima se odvijao život za vreme rata. Budući da su se borci Vietkonga vrlo teško mogli nositi sa tehnički mnogo nadmoćnijim neprijateljem, oni su sigurnost za sebe i svoje porodice pronalazili duboko pod zemljom. Neverovatno zvuči podatak da je iskopano preko 240 kilometara tunela kroz džunglu, u koje zbog svoje građe nisu mogli ući američki vojnici. Ovi svojevrsni lavirinti pod zemljom su imali bezbroj ulaza i izlaza, pa američki vojnici nisu imali apsolutno nikakve šanse za pešadijsko napredovanje, jer ni sami nisu znali odakle preti opasnost i kako protivnički borci jednostavno nestaju. Ulazi u Cu Si tunele su bili odlično sakriveni, i njihovi dimenzije su bile takve da u njih mogu ući samo Azijati. Danas su za potrebe turističkih obilazaka neki od tunela prošireni. Povratak u Ho Si Min/Saigon bivši glavni grad Južnog Vijetnama koji je, nakon povlačenja Amerikanaca, pao 1975. godine pod vlast komunista sa severa. Saigon je tada preimenovan u Ho-Ši-Min po komunističkom revolucionarnom vođi i državniku, koji je podržavao južnovijetnamsku gerilu i borio se protiv američke vojne intervencije. Ipak, za obične ljude ime grada je uvek ostalo Saigon. Saigon ili Ho Chi Min City je najmnogoljudnij grad u Vijetnamu, ali ne i glavni. On je bio sedište Vlade Južnog Vijetnama, koja je bila antikomunistička i zajedno sa snagama SAD-a se borila protiv ujedinjenja zemlje. Povlačenjem Amerikanaca, pala je i Vlada, a nekadašnje njeno sedište je današnje turističko odredište. Razgledanje grada. Noćenje.

10. dan (27.februar 2021.) HO ŠI MIN  / MAJ TO /. Doručak. Slobodan dan ili fakultativni polazak autobusom do delte reke Mekong. Ova moćna reka izvire negde ispod Tibeta i prolazi kroz zemlje Indokine, pre nego što se ulije u Južnokinesko more. U slobodnom prevodu Mekong bi bila Majka reka, i ona to predstavlja za brojno stanovništvo ove regije. Neki prevodi ovu reku zovu Velikom, a drugi rekom devet zmajeva, jer se reka u zadnjem toku razdvaja na devet krakova i predstavlja novih devet reka. Kažu da se samo u delti Mekonga proizvede više pirinča nego u Japanu i Koreji zajedno. Po dolasku u grad Maj To koji je osnovan 1680 godine od strane kineskih izbeglica koji su bežali sa Tajvana nakon pada Južne dinastije Ming, ukrcavanje na brodic koji plovi malim kanalima delte reke Mekong, gde se mogu videti običaji i način života lokalnog stanovništva. Dolazak na čuveno ostrvo Unicorn gde se moze uživati u orhidejama kao i probati mnogobrojno sezonsko voće, uz zvuke tradicionalne lokalne muzike. Povratak u hotel. Noćenje.

11. dan (28.februar 2021.) HO ŠI MIN – DOHADoručak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer autobusom do aerodroma.  Let za Dohu (QR 971) u 19.15 sati. Sletanje u Dohu u 23.45 sati po lokalnom vremenu.

12. dan (1.mart 2021.) DOHA – BEOGRAD.  Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 07.00sati.  Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE “TAJLAND-KAMBODŽA-VIJETNAM”:

U CENU ARANZMANA JE URAČUNATO (svi neophodni troškovi po osobi): prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Bangkok/Ho Ši Min-Doha-Beograd (sa presedanjem), prevoz avionom na relaciji Siam Rep-Ho Ši Min, aerodromske  i avio takse u Beogradu, Dohi, Bangkoku, Ho Ši Minu i Siam Repu, (oko 317 € na dan objavljivanja programa i koje su podložne promenama), transferi autobusom prema programu putovanja, smeštaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 4 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela),  smeštaj u Siam Repu, u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), smeštaj u Ho Ši Minu, u hotelu kategorije četiri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom (samousluživanje – izbor više jela), obilasci po programu putovanja, usluge vodiča i troškovi organizovanja putovanja.              

U CENU ARANZMANA NIJE URAČUNATO: ulaznica za Angkor Wat i ulaznice za Kraljevsku palatu u Bangkoku (40 evra),  troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland, Kambodžu i Vijetnam, napojnice za vozace i lokalne vodice koji su obavezni u ovom delu sveta (50 evra za sve vreme boravka), nošenje prtljaga na aerodromu i u hotelu, fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLAĆANJA I NAČIN PLAĆANJA

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a plaćanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaključivanja ugovora o putovanju uplaćuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje uplaćuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se može izmiriti kreditima poslovnih banaka po važećim propisima. U  tom slučaju agencija će, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju će putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

Čekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaključivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja uplaćuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,

   a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ

Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela „Ibis Sathorn”

Hotel u Siam Repu kategorije četiri zvezdice poput hotela „Ibis Style” 

Hotel u Ho Ši Minu kategorije četiri zvezdice poput hotela „Grand Cititel” 

Putnik Travel zadržava pravo zamene navedenog hotela sličnim hotelima, iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

– Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena – 65 evra.

 (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ploveca pijaca – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča kao i organizovan rucak u etno parku).

– Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena – 60 evra.

(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Ajutaja – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča “Panpa Inn Palace”, rucak u jednom od restorana).

– Poludnevni izlet autobusom za Tonle sap . Cena – 25 evra.

 (U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Tonle Sap – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča, kao i organizovan rucak).

– Večernje krstarenje Rekom Saigon . Cena – 25 evra.

(U cenu je uključeno: krstarenje sa večerom).

– Celodnevni izlet za Maj To. Cena – 60 evra.

(U cenu je uključeno: prevoz autobusom na relaciji hotel – Maj To – hotel, krstarenje i obilazak  uz pratnju lokalnog vodiča).

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih učesnika (U slučaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu

izvedenii uz korigovanje cene).Organizator faklutativnih izleta je lokalna agencija.

VAŽNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

– Viza za Tajland, Kambodžu i Vijetnam se može pribaviti posredstvom agencije. Potrebno je dostaviti pasoš, tri fotografiju za pasoš (3.5 x 4.5 cm) i jednu fotografiju (4 x 6 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Takse i usluge viziranja pasosa za sve vize iznosi 150 evra. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u agenciji.

– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.

– Organizator zadržava pravo promene rasporeda razgledanja gradova po danima putovanja

– Postoji  mogućnost smeštaja u trokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit .

– Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 240 eura za sve vreme boravka.

– Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporučuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

– Organizator zadržava pravo da, u slučaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i slično, izmeni cenu putovanja za odgovarajući iznos ili otkaže putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja važi od datuma izdavanja programa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

– Organizator putovanja nije ovlašćen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu državljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim režimom zemlje u koju putuju. Preporučuje se putnicima, državljanima Srbije, da se informišu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna novčana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o smeštaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slučaju da pogranične vlasti onemoguće putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predviđene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno naznačeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogućnost da neki od sadržaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled državnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tržnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.               

– Mole se putnici da se brižljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili krađu tokom trajanja  putovanja.

– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 250.000.- EUR kojom se za slučaj insolventnosti organizatora putovanja obezbeđuju troškovi nužnog smeštaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potraživanja putnika i za slučaj naknade štete obezbeđuje naknada štete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimičnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su određene opštim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj  0086/2020 od 10.01.2020.godine, zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU „YUTA”, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj  300068220 od 01.01.2020.godine Akcionarskog društva za osiguranje „DDOR Novi sad”.

– Uslovi korišćenja putovanja navedeni su u Opštim uslovima putovanja organizatora, licenca br. OTP 284/2020 od 05.02.2020., a usklađeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pažljivo pročitaju pre polaska na putovanje. Organizator smatra da se putnik upoznao sa Opštim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika.

Sve informacije i rezervacije: 0214746264

E-mail: arka-ns@eunet.rs