TAJLAND-SINGAPUR-MALEZIJA

                                                            13 dana (10 no─çenja) ÔÇô avionom                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

POLAZAK: 20. februar 2021.                                                                        POVRATAK: 4. mart 2021.

Cena putovanja sa ura─Źunatim aerodromskim taksama i

neophodnim troškovima:

                                                                        1399 ÔéČ

PROGRAM PUTOVANJA:

1. dan (20.februar 2021.) BEOGRAD ÔÇô DOHA – BANGKOK. Sastanak putnika kod info pulta, pored ┼íaltera za check in na aerodromu ÔÇťNikola TeslaÔÇŁ  u 09.40 sati. Let za Dohu (QR 232) u 11.40 sati.  Sletanje u Dohu u 18.30. Let za Bangkok (QR 830) u 20.25 sati.

2. dan  (21.februar 2021.) BANGKOK. Sletanje u Bangkok u 06.55 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela. Sme┼ítaj. Slobodno popodne. No─çenje.

3. dan (22.februar 2021.) BANGKOK. Doru─Źak. Razgledanje grada autobusom. Bangkok je danas jedna od najpopularnijih turisti─Źkih destinacija na svetu. Bangkok je dugo vremena, za vreme Kraljevstva Ajutaja, bio samo manja trgovacka luka na u┼í─çu reke ─îao Praja. Nakon pada Ajutaje, godine 1768. postaje glavnim gradom kraljevstva. U razdoblju od vi┼íe od dva veka, Bangkok se razvio u politi─Źko, dru┼ítveno i ekonomsko sredi┼íte Tajlanda, pa i Indokine i cele Jugoisto─Źne Azije. Njegov ga je uticaj u umetnosti, politici, modi, obrazovanju, razonodi, finansijskog i kulturnog centra doveo do statusa globalnog grada. Obilazak  kraljevske palate sa hramom smaradnog Bude. Povratak u hotel. No─çenje.

4. dan (23.februar 2021.) BANGKOK /PLOVE─ćA PIJACA/. Dorucak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Plovecu pijacu U spletu kanala odvija se ┼żivot i trgovina lokalnog stanovni┼ítva. Do┼żive─çete fascinantan tradicionalni still ┼żivota u Jugoisto─Źnoj Aziji i shvatite koliko je reka va┼żna za ┼żivot i trgovinu lokalnog stanovni┼ítva. Na uzanim kanalima je uvek velika gu┼żva pa se mo┼żete na─çi ┬Ęzarobljeni┬Ę u saobra─çaju Pored kanala napravljeni su pija─Źni ┼ítandovi sa gomilama raznovrsnih suvenira i robe za turiste koje svakodnevno pose─çuju pijacu. Odlazak do Vrta ruza, prisustvovanje tradicionalnoj predstavi i odlazak na rucak u prekrasnom etno parku. Nocenje.

5. dan  (24.februar 2021.) BANGKOK /AJUTAJA/. Doru─Źak. Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Ajutaju. Ukoliko ┼żelite da nau─Źite istoriju Tajlanda, najbolji i najlak┼íi na─Źin je da posetite Ajutaju koja se nalazi oko 85 km severno od Bangkoka. To je stari grad koji ─Źuva fascinantne ru┼íevine koje i dalje stoje i u─Źe nas istoriji Tajlanda.Od 1350. do 1767. godine Ajutaja je bila glavni grad i to je bio zlatan period Tajlandske istorije. Grad je podigao Kralj Utong koji je kasnije krunisan kao Kralj Ramatibodi I. Ajutaja je dala 33 Kraljeva i bila je glavni grad sve dok  ga Burma nije osvojila. Kasnije su Tajlandjani uspeli da je povrate. Grad pamti mnogobrojna razaranja i ru┼íevine koje se ─Źuvaju i dan danas. Ru┼íevine se mogu videti u Istorijskom Parku Ajutaja koji je pod za┼ítitom UNESCO-a od 1991. god. Organizovana poseta hramovima i rucak u jednom od restorana. No─çenje.

6. dan  (25.februar 2021.) BANGKOK – SINGAPUR.  Doru─Źak. Transfer na aerodrom. Let za Singapur. Legenda ka┼że da se princ Sang Nila Utama sa Sumatre u 13. veku iskrcao na ovo ostrvo i u tom trenutku ugledao ─Źudno stvorenje za koje  je mislio da je lav, tako da je odlu─Źio da novo naselje nazove Singapura, ┼íto na Sanskritu zna─Źi Grad lavova. Istorijski podaci, s druge strane, govore da je Singapur bio naseljen jo┼í u 11. veku i da je tada bio poznat kao Temasek, ┼íto je na jeziku ostrva Java zna─Źi Primorski grad. Iako su se u prethodnim vekovima smenjivali kolonijalni osvaja─Źi, me─Ĺu kojima su prvo na ostrvo kro─Źili Portugalci, pa Holan─Ĺani, Britanci su bili ti koji su ostavili pe─Źat sve do dana┼ínjeg dana. Prvi su u regionu ustanovili svoje baze, a od Singapura napravili strate┼íko mesto u daljem napredovanju ka istoku. Od 1867. godine do Drugog svetskog rata, kada su ga zauzeli Japanci, Singapur je bio britanska krunska kolonija. Vra─çen joj je u posed nakon zavr┼íetka rata, da bi se za svoju nezavisnost u okviru Malajske federacije izborio 1963. godine. No, tek dve godine kasnije, 9. avgusta 1965. godine Singapur uspeva da se izbori za svoju potpunu nezavisnost. Popularno nazvan ÔÇ×mikrokosmos AzijeÔÇť, ova mala ostrvska zemlja ─çe odu┼íeviti svakog posetioca svojim kontrastima, rigoroznim pravilima, ali i mestima za potpuno u┼żivanje.Transfer do hotela posle 14 sati. Sme┼ítaj. Slobodno popodne. No─çenje.

7. dan (26.februar  2021.)  SINGAPUR. Doru─Źak. Razgledanje grada autobusom i pe┼íke. Vo┼żnja do nekada┼ínjeg kriket stadiona Padang, koji se nalazi u srcu grada i okru┼żen je va┼żnim znamenitostima kao ┼íto su zgrada Vrhovnog suda i Gradska ku─ça. Odlazak do Merlion parka u kome se nalazi ponos i simbol grada ÔÇô statua Merlion ÔÇô mitsko bi─çe sa glavom lava i telom ribe. Iz parka se pru┼ża spektakularan pogled na zaliv. Zatim poseta Hramu nebeske sre─çe ┬╗Thin Hock Keng┬ź, koji je najstariji i najve─çi u Singapuru. Glavni hram je posve─çen boginji mora Mazu i za┼ítitnik je svih moreplovaca, dok je drugi budisti─Źki hram posve─çen boginji mudrosti Kuan Jin. Vo┼żnja kroz kinesku ─Źetvrt do Botani─Źke ba┼íte sa 60.000 orhideja. Nakon toga odlazak do Male Indije, dela grada sa ┼żivopisnim uskim ulicama, uli─Źnim kuvarima, vegetarijanskim restoranima i prodavnicama suvenira. Uz mirise jasmina, za─Źina i tamjana ovo je najbolje mesto za zavr┼íetak prijatnog dana u Singapuru. Or─Źard Roud trgova─Źka oblast je jedna od najpoznatijih i popularni je magnet za turiste. To je centar najpoznatijih radnji, ogromnih robnih ku─ça i ┼íoping molova. Da bi privukli jo┼í turista vlada je odlu─Źila da legalizuje kockanje i odobrila je izgradnju vi┼íe kazina pa Singapur predstavlja i centar ove vrste zabave. Kulinarstvo je tako─Ĺe puno promovisano kao atrakcija za turiste, i Singapurski Festival Hrane se odr┼żava svake godine u Julu da bi proslavio Singapurski kuhinju. Sam centar grada broji 4.300 oblakodera od kojih 64 idu u visinu preko 140 metara. Prvi  je podignut 1939. godine. Najvi┼ía zgrada u Singapuru je Tanjong Pagar Centre (290 metara). Tri zgrade su visoke 280 metara. Najskuplja moderna gra─Ĺevina na svetu je singapurska Marina Bay Sands. Gra─Ĺevina se sastoji iz tri monumentalne zgrade povezane mostom koji podse─ça na brod. Na brodu se nalazi najve─çi krovni bazen na svetu sa pogledom na Singapur. Arhitektonsko ─Źudo je i zgrada pozori┼íta Esplenade, sme┼ítena pored mora. Zgrada ima oblik kru┼íkolikog i bodljikavog vo─ça durian. Najstarija zgrada u Singapuru je podignuta 1827. godine, zgrada starog parlamenta. Naj┼żivopisnije ulice su  Pagoda, Mosque i Temple. Singapur je grad u kome se spajaju kineska, malezijska, arapska, indijska i engleska kultura i to dolazi do izra┼żaja najvi┼íe tokom trajanja raznih festivala. To je grad savr┼íenog sklada razli─Źitih arhitektonskih stilova, naroda i religija u kome se grandiozne neoklasi─Źne zgrade prepli─çu sa kolonijalnim ─Źetvrtima  uz o─Źaravaju─çu Kinesku ─Źetvrt, ┼żivopisnu Malu Indiju i arapski deo grada, dok Singapurska reka proti─Źe izme─Ĺu njih. Povratak u hotel. No─çenje.

8. dan (27.februar 2021.) SINGAPUR /ZOLO┼áKI VRT/. Doru─Źak.  Slobodan dan za individualno razgledanje grada ili fakultativni izlet za Singapurski Zolo┼íki vrt, raj na zemlji za ┼żivotinje, jedan od najlep┼íih i najpose─çenijih na svetu. Zasnovan je na takozvanom otvorenom konceptu, koji je daleko od obi─Źnih kaveza okovanih re┼íetkama. Zapravo, kre─çu─çi se kroz vrt imate utisak da ste u potpunoj divljini, nailaze─çi povremeno na ┼żivotinje koje u njoj slobodno ┼żive.  Vrt u Singapuru nalazi se izvan grada na povr┼íini od 28 hektara. Nekada je tu bila mo─Źvara, koja je 1973. godine, uz velika ulaganja, preure─Ĺena i postala stani┼íte za dve hiljade osamstotina ┼żivotinja, od kojih oko pet stotina pripada retkoj, ugro┼żenoj vrsti. U amfiteatru singapurskog ┼żivotinjskog carstva svakodnevno se odr┼żavaju predstave, koje, podrazumeva se, izvode njegovi stanovnici: pume, medvedi, slonovi, tigrovi, rakuni, majmuni, egzoti─Źne ptice, pitoni… Najve─ça atrakcija je doru─Źak sa orangutanom. Za taj doru─Źak postavljen je sto sa dve ┼íolje. Gost sedne na jednu od stolica, prilazi mu orangutan sa keceljicom vezanom oko struka i nacigovanom kapicom na glavi. Za svaki slu─Źaj, u pripravnosti je i ─Źuvar, ali dosad se nije desilo da mora da interveni┼íe. U jednoj ruci nosi ─Źajnik sa kafom, koji, naravno, nije pun, jer ovaj konobar nije naro─Źito spretan, prvo posetiocu sipa kafu, pa mleko u kafu i ponudi ga keksom. Onda sedne preko puta, prekrsti ruke, uzme svoju ┼íoljicu i ─Źeka slikanje. No─çenje.

9. dan  (28.februar 2021.) SINGAPUR – MALAKA.  Doru─Źak. Polazak autobusom za Malaku – glavni grad obalske dr┼żave Malacca, u jugozapadnoj Maleziji. Mali grad Malaka je jedan od najstarijih gradova u Maleziji i njegova je luka dugi niz godina bila jedna od najva┼żnijih u zemlji, gde je roba dolazila iz Indije, Kine i sa Zapada. Njegova jednostavna arhitektura, sastavljena od niskih zgrada, privukla je pa┼żnju UNESCO-a, koji ga je proglasio svetskom ba┼ítinom 2008. godine. Neke od najatraktivnijih turisti─Źkih znamenitosti grada su muzej sultanove palate, sme┼íten u podno┼żju Sv. Brda gde se nalazi stara gradska skup┼ítina u kojoj se nalazi Istoriski i Etnografski muzej. Me─Ĺutim, najzabavniji deo grada je  Kineska ─Źetvrt, gde je ┼íetali┼íte Jonker i Jalan Hang Jebat, gde se nalazi  i ve─çina hramova, najbolji restorani u gradu, a kad padne no─ç, u ulice ┼żivost donose mnogobrojni ┼ítandovi. Treba posetiti i Hristovu crkvu  sagra─Ĺenu izme─Ĺu 1741. i 1753. godine. Ona je zamenila portugalsku crkvu koja je bila sru┼íena. Cigle za crkvu su donete iz Holandije. Na spratu crkve nalaze se holandski nadgrobni spomenici. To je najstarija protestantska crkva u Maleziji. Na oltaru se mo┼że videti sakramentalno srebrno posu─Ĺe, koje jo┼í uvek nosi holandski grb. Crkva sv. Pavla koju su sagradili 1521. godine portugalci. Postala je tvr─Ĺava 1567. do 1596. godine. Multikulturalnost Malezije  je vidljiva u ovom gradu, koji bez obzira na malu veli─Źinu ima va┼żne budisti─Źke, hinduisti─Źke i kineske hramove. Neki od najpose─çenijih su d┼żamija Kampung Keling, hram Cheng Hoon Teng ili Sri Poyyatha Vinayagar Moorthi, najstariji kineski hram u Maleziji koji ima natpis iz 1685. godine. Razgledanje grada. Sme┼ítaj u hotel. No─çenje.

10. dan (1.mart 2021.) MALAKA – KUALA LUMPUR. Doru─Źak. Nastavak puta za Kuala Lumpur – kulturno, financijsko i privredno sredi┼íte Malezije. To je i sedi┼íte Malezijskog parlamenta i slu┼żbena rezidencija malezijskog kralja. Glavni grad Malezije je poznat po svojoj multikulturalnoj zajednici, koja se uglavnom sastoji od malajskih, indijskih i kineskih stanovnika. Zbog toga se tokom cele godine u gradu odr┼żavaju ┼żivopisni doga─Ĺaji i sve─Źanosti, koji pru┼żaju uvid u lokalnu kulturu i na─Źin ┼żivota.Kuala Lumpur su osnovali siroma┼íni rudari davne 1857. godine kada su osnovali naselje uz obale dveju reka ÔÇô Gombak i Klang. Grad se ubrzano razvijao, a danas sa pravom nosi naziv ÔÇ×Azijski tigarÔÇť  kombinacija efikasnog i poslovnog Singapura te u┼żurbanog i ┼żivopisnog Bangkoka. Sme┼íten na rekama Klang i Gombak, na jugozapadu Malajskog poluostrva, Kuala Lumpur, glavni grad Malezije je vrlo uspe┼ían grad, koji je zadr┼żao ┼íarm iz svoje kolonijalne pro┼ílosti. Me┼íavina starog i novog, Kuala Lumpur poznatiji kao KL, ima neke od najvi┼íih zgrada na svetu, veliki broj elegantnih d┼żamija i sjajne kolonijalne objekte rasute po atraktivnim i gostoljubivim parkovima. Razgledanje grada koji me┼íavina starog i novog, Kuala Lumpur poznatiji kao KL, ima neke od najvi┼íih zgrada na svetu, veliki broj elegantnih d┼żamija i sjajne kolonijalne objekte rasute po atraktivnim i gostoljubivim parkovima. Kuala Lumpur je veoma moderan grad i mo┼że se pohvaliti brojnim atrakcijama i znamenitostima, Kuala Lumpur je vizuelno definisan svetski poznatim Petronas Twin Towers, Kule Petronas nekad su bile najvi┼íe zgrade na svetu i vizija moderne arhitekture. Sada je to najvi┼ía dvojna gra─Ĺevina na svetu, 88-spratna gra─Ĺevina koju je dizajnirala  Cesar Pelli & Associates. Obe kule su  spojene na 41. i 42. spratu  175m iznad nivoa ulice Sky Bridgeom dugim 58 metara. Sa svoja 452 metra, Petronas tornjevi zadr┼żali su svoju svetsku titulu do 2004. godine, kada je sagra─Ĺena 101 Taipei, visoka 508 metara. Danas Burj Khalifa u Dubaiju (otvorena 2010.) zadr┼żava mesto kao najvi┼ía zgrada na svetu. Sa druge strane, Sri Mahamariamman stari hinduisti─Źki hram, a njegovo pro─Źelje je ┼íareni totemski pano ikonografije. Na vrhu ┼íumskog rezervata Bukit Nanas, je 421m visoki toranj Kuala Lumpur koji je danas  peta najvi┼ía gra─Ĺevina na svetu i ostaje va┼żan arhitektonski marker sa koga se pru┼ża spektakularan pogled na grad. Terasa za gledanje je najmanje 100 metara vi┼ía od Skybridgea Petronasovog tornja. ┼áarena kineska ─Źetvrt je poznati  raj za lovce na jeftine proizvode koja naizgled nikad ne spava. Duboko uronjena u orijentalnu kulturu, ba┼ítinu i istoriju, nesumnjivo je jedno od najpopularnijih turisti─Źkih mesta u Maleziji. Sredi┼ínja Pijaca je kulturna znamenitost grada, a samo nekoliko minuta hoda od ulice Petaling. Sagra─Ĺena je 1928. godine i nekada je to bila jednostavna pijaca, sve do ranih osamdesetih godina pro┼ílog veka, kada je preure─Ĺena u trgovinu rukotvorina. Na sli─Źan na─Źin kao njujor┼íka buvlja pijaca SoHo – roba je ovde jeftina i obuhvata tradicionalne proizvode kao ┼íto su  rezbarije za vez, suvenire i skulpture. Me─Ĺu najstarijim zgradama u mavarskom stilu u Kuala Lumpuru je zgrada Sultan Abdul Samad  istaknuta gradska znamenitost koja je izvorno slu┼żila kao sedi┼íte kolonijalne britanske uprave. Danas se u njoj nalaze uredi Ministarstva informiranja, komunikacija i kulture Malezije. Izgra─Ĺena 1897. i dizajniran od strane AC Normana, sme┼ítena je isto─Źno od trga Merdeka  i ─Źesto je kulisa za godi┼ínju povorku za Dan nezavisnosti Malezije. Nazvan kulturnim sredi┼ítem gradske lokalne kuhinje, Jalan Alor u osnovi je niz mnogobrojnih otvorenih kineskih restorana sa morskim plodovima. Raznolikost dostupnih namirnica je neverovatna uz jela od ro┼ítilja, rezance i deserte prepoznate kao neke od najboljih  u gradu. Aquarijum KLCC sa 464.515 m2 stani┼íte  je za vi┼íe od 150 vrsta morske flore i faune. Jedna je od najistaknutijih turisti─Źkih znamenitosti Kuala Lumpura. Sme┼ítaj u hotel. Nocenje.

11. dan (2.mart 2021.) KUALA LUMPUR /BATU PE─ćINE /. Doru─Źak. Poludnevni  obilazak Pe─çina Batu – sme┼ítene oko 11 kilometara severno od Kuala Lumpura, Batu pe─çine predstavljaju brdo koje obuhvata tri glavne pe─çine i veliki broj manjih. Smatra se jednom od najpose─çenijih turisti─Źkih atrakcija u Kuala Lumpuru. Ovaj stogodi┼ínji hram sadr┼żi bogove i statue, podignute unutar glavne pe─çine i oko nje. Hram je sme┼íten u unutra┼ínjosti kre─Źnja─Źkih formacija za koje se smatra da su stare oko 400 miliona godina i predstavlja va┼żno versko obele┼żje Hindusa. Katedrala pe─çina je ovde najve─ça i najpopularnija pe─çina. Sadr┼żi nekoliko hindu svetinja ispod svog lu─Źnog plafona visokog 100 metara. U podno┼żju brda Batu, nalaze se druga dva pe─çinska hrama, umetni─Źka galerija i muzej, u kojima se nalaze brojne hindu statue i slike. Do ulaza u pe─çinu ─Źeka vas 273 stepenika. No─çenje.

12. dan (3.mart 2021.) KUALA LUMPUR ÔÇô DOHADoru─Źak. Sobe treba napustiti do 11 sati. Slobodno vreme do transfera na aerodrom. Transfer autobusom do aerodroma oko 23.30 sati.  

13. dan (4.mart 2021.) DOHA – BEOGRAD.  Let za Dohu (QR 853) u 02.15 sati. Sletanje u Dohu u 05.20 sati po lokalnom vremenu. Nastavak puta za Beograd (QR 231) u 07.00 sati.  Sletanje u Beograd u 10.40 sati.

INFORMACIJE I NAPOMENE ZA PUTOVANJE ÔÇťTAJLAND-SINGAPURMALEZIJAÔÇŁ:

U CENU ARANZMANA JE URA─îUNATO(svi neophodni tro┼íkovi po osobi): prevoz avionom na relaciji Beograd-Doha-Bangkok/Kuala Lumpur-Doha-Beograd (sa presedanjem), prevoz avionom na relaciji Bangkok-Singapur, aerodromske  i avio takse u Beogradu, Dohi, Bangkoku, Singapuru i Kuala Lumpuru, (oko 317 ÔéČ na dan objavljivanja programa i koje su podlo┼żne promenama), transferi autobusom prema programu putovanja, sme┼ítaj u Bangkoku, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 4 no─çenja sa doru─Źkom (samouslu┼żivanje – izbor vi┼íe jela),  sme┼ítaj u Singapuru, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 3 no─çenja sa doru─Źkom (samouslu┼żivanje ÔÇô izbor vi┼íe jela),

sme┼ítaj u Malaki, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 1 no─çenja sa doru─Źkom (samouslu┼żivanje ÔÇô izbor vi┼íe jela), sme┼ítaj u Kuala Lumpuru, u hotelu kategorije tri zvezdice, u dvokrevetnim sobama na bazi 2 no─çenja sa doru─Źkom (samouslu┼żivanje ÔÇô izbor vi┼íe jela), obilasci po programu putovanja, usluge vodi─Źa i tro┼íkovi organizovanja putovanja.         

U CENU ARANZMANA NIJE URA─îUNATO: ulaznice za Kraljevsku palatu u Bangkoku (40 evra),  troskovi i usluga pribavljanja vize za Tajland i Maleziju, napojnice za vozace i lokalne vodice koji su obavezni u ovom delu sveta (60 evra za sve vreme boravka), no┼íenje prtljaga na aerodromu i u hotelu, fakultativni izleti kao i troskovi medjunarodnog zdravstvenog osiguranja.

USLOVI PLA─ćANJA I NA─îIN PLA─ćANJA

Cena putovanja  iskazana  je u evrima a pla─çanje je iskljucivo u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu NBS, na dan uplate.

Gotovinsko placanje: Prilikom prijavljivanja  i  zaklju─Źivanja ugovora o putovanju upla─çuje se akontacija u iznosu od  30% cene  a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje upla─çuje se preostalih 70%, do punog iznosa cene putovanja.

Kreditima poslovnih banaka: Ceo iznos se mo┼że izmiriti kreditima poslovnih banaka po va┼że─çim propisima. U  tom slu─Źaju agencija ─çe, prilikom prijavljivanja, izdati profakturu na ukupan iznos koju ─çe putnik predati poslovnoj banci radi odobravanja kredita.

─îekovima gradjana:

– 30 % od ukupne cene putovanja uplacuje se prilikom prijavljivanja i zaklju─Źivanja ugovora o putovanju

– 20 % od ukupne cene putovanja upla─çuje se najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje

– 50 % od ukupne cene putovanja, putnici mogu uplatiti u  6 jednakih mesecnih rata, deponovanjem licnih cekova gradajana,

   a najkasnije 30 dana pre polaska na putovanje, sa datumima dospeca svakog narednog meseca.

SMEŠTAJ

Hotel u Bangkoku kategorije tri zvezdice poput hotela ÔÇ×Ibis SathornÔÇŁ

Hotel u Singapuru kategorije tri zvezdice poput hotela ÔÇ×Aqueen Little IndiaÔÇŁ 

Hotel u Malaki kategorije tri zvezdice poput hotela ÔÇ×ArissaÔÇŁ

Hotel u Kuala Lumpuru kategorije tri zvezdice poput hotela ÔÇ×Ibis Style Fraser Business ParkÔÇŁ 

Putnik Travel zadr┼żava pravo zamene navedenog hotela sli─Źnim hotelima, iste kategorije.

FAKULTATIVNI IZLETI

– Celodnevni izlet autobusom za Plovecu pijacu . Cena – 65 evra.

 (U cenu je uklju─Źeno: prevoz autobusom na relaciji hotel ÔÇô Ploveca pijaca – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodi─Źa kao i organizovan rucak u etno parku).

– Celodnevni izlet autobusom za Ajutaju . Cena – 60 evra.

(U cenu je uklju─Źeno: prevoz autobusom na relaciji hotel ÔÇô Ajutaja – hotel, obilazak  uz pratnju lokalnog vodi─Źa ÔÇťPanpa Inn PalaceÔÇŁ, rucak u jednom od restorana).

– Poludnevni izlet autobusom za Zolo┼íki vrt . Cena – 55 evra.

 (U cenu je uklju─Źeno: prevoz autobusom na relaciji hotel ÔÇô Zolo┼íki vrt – hotel, ulaznica, obilazak  uz pratnju vodi─Źa).

– Poludnevni izlet za Batu Pe─çine . Cena – 30 evra.

(U cenu je uklju─Źeno: prevoz autobusom na relaciji hotel ÔÇô Batu pe─çine – hotel, ulaznica, obilazak  uz pratnju vodi─Źa).

Za realizaciju ovih izleta potrebno je najmanje 20 prijavljenih u─Źesnika (U slu─Źaju manjeg broja prijavljenih putnika, izleti bi mogli da budu

izvedenii uz korigovanje cene).Organizator faklutativnih izleta je lokalna agencija.

VA┼ŻNE NAPOMENE ZA PUTOVANJE

– Viza za Tajland i Maleziju se mo┼że pribaviti posredstvom agencije. Potrebno je dostaviti paso┼í, tri fotografije za paso┼í (3.5 x 4.5 cm) i jednu fotografiju (4 x 6 cm), najkasnije 20 dana pre polaska na putovanje. Sve informacije o uslovima pribavljanja vize mogu se dobiti u poslovnici .

– Potrebno je najmanje 25 putnika za realizaciju ovog putovanja.

– Organizator zadr┼żava pravo promene rasporeda razgledanja gradova po danima putovanja

– Postoji  mogu─çnost sme┼ítaja u trokrevetnim sobama uz blagovremeni  upit u poslovnici .

– Doplata za jednokrevetnu sobu iznosi 350 eura za sve vreme boravka.

– Polisa zdravstvenog osiguranja je neophodna u zavisnosti od propisa zemlje krajnje destinacije. Agencija preporu─Źuje putnicima da pre polaska na ovo putovanje pribave polisu me─Ĺunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.

OPŠTE NAPOMENE

-Organizator zadr┼żava pravo da, u slu─Źaju izmene cene prevoza, izmene deviznog kursa, nedovoljnog broja prijavljenih putnika i sli─Źno, izmeni cenu putovanja za odgovaraju─çi iznos ili otka┼że putovanje, a najkasnije pet dana pre polaska. Cena putovanja va┼żi od datuma izdavanja programa.                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

– Organizator putovanja nije ovla┼í─çen i ne ceni valjanost putnih i drugih isprava. Putnici koji nisu dr┼żavljani Srbije u obavezi su da se sami upoznaju sa viznim re┼żimom zemlje u koju putuju. Preporu─Źuje se putnicima, dr┼żavljanima Srbije, da se informi┼íu o uslovima ulaska u zemlje u kuju putuju (potrebna nov─Źana sredstva za boravak, zdravstveno osiguranje, potvrde o sme┼ítaju…). Agencija ne snosi odgovornost u slu─Źaju da pograni─Źne vlasti onemogu─çe putniku ulaz na teritoriju zemlje u koju putuju.

– U okviru panoramskog razgledanja gradova navedenih u programima putovanja Organizatora nisu predvi─Ĺene posete enterijera javnih gradjevina, institucija i spomenika kulture, osim kada je to posebno nazna─Źeno.Treba uzeti u obzir da postoji mogu─çnost da neki od sadr┼żaja hotela ne budu u funkciji usled objektivnih okolnosti, kao i da usled dr┼żavnih ili verskih praznika na odredjenoj destinaciji neki od lokaliteta, tr┼żnih centara, prodavnica, restorana, muzeja… ne rade.               

– Mole se putnici da se bri┼żljivo staraju o svom novcu, vrednim stvarima i prtljagu. Organizator putovanja ne snosi  odgovornost za njihov eventualni gubitak, nestanak ili kra─Ĺu tokom trajanja  putovanja.

– U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator putovanja ima garancije putovanja u visini 250.000.- EUR kojom se za slu─Źaj insolventnosti organizatora putovanja obezbe─Ĺuju tro┼íkovi nu┼żnog sme┼ítaja, ishrane i povratka putnika sa putovanja u mesto polaska u zemlji i inostranstvu, kao i sva nastala potra┼żivanja putnika i za slu─Źaj naknade ┼ítete obezbe─Ĺuje naknada ┼ítete koja se prouzrokuje putniku neispunjenjem, delimi─Źnim ispunjenjem ili neurednim ispunjenjem obaveza organizatora putovanja, koje su odre─Ĺene op┼ítim uslovima i programom putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj  0086/2020 od 10.01.2020.godine, zaklju─Źenog sa ugovara─Źem osiguranja Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇ×YUTAÔÇŁ, Beograd ul. Kondina br. 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turisti─Źkih agencija PU ÔÇťYUTAÔÇŁ, 011 3228 686, 011 3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ul. Kondina br. 14 ili na mail: garancijaputovanja@yuta.rs, polisa broj  300068220 od 01.01.2020.godine Akcionarskog dru┼ítva za osiguranje ÔÇ×DDOR Novi sadÔÇŁ.

– Uslovi kori┼í─çenja putovanja navedeni su u Op┼ítim uslovima putovanja Organizatora, licenca br. OTP 284/2020 od 05.02.2020., a uskla─Ĺeni su sa Zakonom o turizmu Republike Srbije. Mole se svi putnici da ih pa┼żljivo pro─Źitaju pre polaska na putovanje. Putnik Travel smatra da se putnik upoznao sa Op┼ítim uslovima putovanja, potpisivanjem prijave (ugovora) za putovanje i uplatom akontacije.

ARKA TOURS nastupa u svojstvu posrednika putovanja.

Sve informacije i rezervacije na tel: 0214746264

E-mail: arka-ns@eunet.rs