left_vignette Grčka right_vignette

Kolevka evropske civilizacije, po mnogo čemu jedinstvena. Grčka je zemlja tako mala, a ipak velika. Postojbina je Odiseja i Aleksandra Velikog, Platona i Arisotela, zvuka buzukija i sirtakija… Na površini od 132.000 kilometara kvadratnih živi oko 10 miliona stanovnika, vrlo temperamentnih koji neguju tradiciju dobrih domaćina. Obale Grcke zapljuskuju tri mora: Egejsko, Jonsko i Sredozemno, a brojna ostrva, poluostrva i uvale potvrđuju njenu veliku razuđenost.

Klima u Grčkoj se karakteriše dugim i suvim letnjim periodom, a temperature tokom dana mogu da dostignu i do 40 stepeni celzijusa.

 

home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01
home_illustration_01

white_left_vignette Ponude za Grčku white_right_vignette

Grčka hoteli Grčka avionom Kipar

Kliknite na regiju da biste videli ponude iz te oblasti.

Kasandra Kasandra se nalazi na poluostrvu Halkidiki, na Egejskom moru. Poluostrvo Kasandra je idealno za noćni život. Turistička mesta na poluostrvu su Hanioti, Pefkohori, Polihrono...

Sitonija Sitonija je savršeno mesto za ljubitelje prirode, tičine i pustih plaža. Nalazi se na poluostrvu Halkidiki. Turistička mesta na poluostrvu Sitonija su Neos Marmaras, Toroni...

Olimpijska rivijera Olimpska regija nalazi se na severoistoku kontinentalne Grčke, u podnožju planine Olimp. Poznata turističkih mesta su Paralija, Leptokarija, Nei Pori, Olympic Beach...

Parga Parga se nalazi na Jonskom moru u oblasti Epir, nasuprot ostrva Krf. Svojim izgledom i duhom podseća na stara mediteranska mesta, poseduje prelepe peščane i kamenite plaže.

Zaliv Strimonikos (Sv. Đorđe) U zalivu Strimonikos nalaze se Stavros, Nea Vrasna, Asprovalta itd. Ovu regiju nazivaju draguljem severne Grčke. Poseduje kristalno čisto more, očuvanu prirodu i prelepe peščane plaže.

Lefkada Lefkada je grčko ostrvo koje pripada grupi Jonskih ostrva. Sa kontinentalnim delom Grčke je povezan sa dva mosta duzine od oko 50m. Odlikuje se prelepim pejzazem i tirkiznom vodom.

Makrygialos Makrygialos se nalazi na oko 45km od Soluna. Njegove plaže su severna granica Olimpske rivijere, jedne od najlepših u Grckoj. Ovo mesto pruža priliku za odmor svim uzrastima.

Tasos Tasos je najsevernije ostrvo Egejskog arhipelaga, udaljeno od Soluna oko 200km. Turistička mesta na ostrvu su Limenas, Potos, Limenarija, Pefkari, Skala Potamia...

Krf Krf je jedno od sedam ostrva u Jonskom moru. Za njega kažu da je i najzelenije ostrvo u Grčkoj. Poznat je po smaragdnim uvalama, kristalno čistom moru, zelenilu, maslinama i prelepim plažama

Zakintos Zakintos je treće ostrvo po veličini u Jonskom moru, poznato po dugim peščanim plažama, kristalnom moru tirkizne boje, kornjačama, vinogradima, maslinama, bogatom istorijskom i kulturnom nasledju.

Ios Ios je jedno od najjužnijih ostrva, okruženo je ostrvima Naxos, Paros, Anafi i Santorini. Na ostrvu se nalaze tri kampa sa bazenima. Najtopliji dani su tokom jula i avgusta i temperatura ide do 28 °C.

Podaci na sajtu su infotmativnog karaktera. Molimo Vas da sve informacije proverite direktno u agenciji putem telefona, e-mail-a ili lično.